Dog days

Kun muutimme Javan kanssa Alaskasta Suomeen reilu 3 vuotta sitten harmitti lähtö ehkä kuitenkin eniten Javan takia. Javalla oli Alaskassa paras kaveri, parhaat mahdolliset ulkoilumaastot ja oma koti jossa se viihtyi erinomaisesti. Oman hiukka pienemmän kodin se sai toki Suomestakin, muttei elämä silti ole ihan ennallaan. Toisaalta ehkä se aistii, että minä olen loppupeleissä kuitenkin onnellisempi täällä Suomessa… ja tietenkin yritämme käydä metsä- ja rantalenkeilläkin ainakin kerran viikossa. Usein muistelen hetkiä Javan kanssa Alaskan rannoilla ja ajattelin valottaa teillekin hieman alaskalaisen koiran elämää. Mukana myös muuton jälkeen otettuja kuvia ystävien koirista.

When we moved from Alaska to Finland over 3 years ago, I was disappointed about the move mostly for Java’s sake. In Alaska Java had a best friend, the best outdoor roaming grounds and a home where she thrived. Of course she got her own smaller home in Finland too, but life still isn’t quite as it used to be. On the other hand, maybe she senses that in the end I’m happier here in Finland… and of course we try to get in a long walk by the beach/forest at least once a week. Often I think of the moments with Java on the shores of Alaska and I thought I’d show you a glimpse of an Alaskan dog’s life as well. Included are also some pictures of my friends’ dogs taken after the move.

IMG_6389

Java & bestis Zoey

DSC_4999

Javan lempipuuhaa – kepin heittoa ja uintia rannalla

Zoey

Zoey seuraavana vuonna samassa paikassa, Java jo Suomessa

Skipping rocks

Kivi lentää, Java loikkaa. Kesäpäivän paras hengailupaikka.

Zoey

Zoey lepuuttaa hiekassa.

IMG_2198

Ja kohta jo juostaan! Mukana myös naapurin koira Dolly.

IMG_7201

Päiväreissulla Point Bridgetissä.

On a beach

Nauttimassa toukokuun helteistä rannalla!

Sweet Alaskan Air

Muistan tämän päivän! Päivän lumilautailu oli pulkassa ja ajoimme Javan kanssa rannalle nauttimaan talvimaisemista. Java sai aina istua Jeepin etupenkillä.

Mixed Breed Beach Madness

Zoey ja ystävät vedessä kilpasilla. Alaskassa ja Jenkeissä muutenkin on paljon sekarotuisia koiria: Zoey on bordercollie/puolalainen tatra, Anton keskellä bokseri/rotikka/paimenkoira ja serkkunsa Myoko oikealla chow/saksanpaimenkoira.

Wiggin' out

Java riehuu ystäväni Mirandan pihalla.

Laying Low

Myoko nauttii laiturilla auringosta ja järvivedestä.

Glacier Dog

Javan kanssa jäätikköuinnilla.

DSC00919

Java mukana grillijuhlissa rannalla.

Lunch on a log

Eväiden syöntiä rannalla pitkän patikan päätteeksi.

Patsy Ann's friend

Java ja näköispatsas bullterrieri Patsy Annista vastaanottamassa risteilijöitä keskustan satamassa.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s