Harborview

Satamat, veneily ja kalastus ovat oleellinen osa Alaskan kaakkoisia osia. Kun Juneaun kaupunkiin pääsee vain ilma- tai vesiteitse on moni tottunut siihen, että ollaan jatkuvasti veden ja ilman armoilla. Auke Bay Ferry Terminalin luota, josta isot alukset vievät autoja ja ihmisiä esimerkiksi Skagwayhin, Whittieriin ja Sitkaan, löytyy heti parkkipaikalta poistuessa kyltti jossa kerrotaan tien päähän olevan 24 mailia. Tien päässä tie yksinkertaisesti vain päättyy. Sitten on käännyttävä takaisin ja ajettava liki 40 mailia takaisin kaupunkiin. Tasaisin väliajoin kampanjoidaan tien rakentamisen puolesta. Hanke kaatuu kuitenkin aina omaan mahdottomuuteensa, sekä suolaiseen hintaan. Näissä kuvissa kaunista aamumaisemaa Auke Bayn satamasta, sekä tietenkin tuo kuuluisa “End of road” -kyltti.

Harbors, boating and fishing are an essential part of Southeast Alaska. Since you can only get to Juneau by plane or boat, many are accustomed to the fact that they are constantly dependent on water and weather. When exiting the parking lot at the Auke Bay Ferry Terminal, from where large vessels transport cars and passengers to Skagway, Whittier and Sitka, you can instantly see the sign which indicates 24 miles to the end of the road. There the road simply ends. Then you have to turn back and drive nearly 40 miles back into town. They regularly campaign for building a road, but the project is pretty much always deemed impossible and excessively expensive. In these pics some beautiful morning scenery from Auke Bay Harbor and of course that famous “End of road” -sign.

IMG_0937IMG_0908IMG_0911IMG_0930IMG_0924IMG_0918IMG_0913IMG_0921IMG_0908IMG_0906IMG_0939IMG_0940IMG_0901

Juneaun keskustassa, ihan vanhan kotitaloni edustalla sijaitsee toinen satama Aurora Harbor, jossa kaupitellaan usein erilaisia tuoreita mereneläviä suoraan veneestä. Tällä kertaa meillä kävi uskomaton tuuri, sillä onnistuimme ostamaan sieltä herkullisia jättikatkarapuja, joita söimme sitten eri muodoissa useamman päivän ajan. Ja nämä eivät todella olleet sellaisia mitättömiä viiden sentin rapuja, vaan ihan oikeasti tuplasti isompia – melkein kuin hummeria olisi syönyt. NAM!

In downtown Juneau, right in front of my old home, there is another harbor called Aurora Harbor, where they often offer fresh seafood directly from the boat. This time we were in luck, since we managed to score the most exquisite giant shrimp, which we then ate in different forms during the days that followed. And these shrimp were not those puny two inch kind, but the really really big four inch ones – it was almost like eating lobster! YUMMY!

IMG_0948IMG_0950IMG_0954IMG_0952

Laiturilta löytyi myös laivakoira!

There was also a harbor dog on the dock!

 

6 thoughts on “Harborview

  1. Aivan tajuttoman hienon näköistä! Oon yhä vakuuttuneempi siitä, että noihin maisemiin on joskus päästävä!Ps. Ollaan järkkäämässä reissublogimiittiä Helsinkiin 24.4. Laita mulle mailia (archiegonelebanon(a)gmail.com) jos haluat kuulla lisää, meistä olis mahtava jos olisit mukana! Mulla ei oo outlookia tässä koneella niin en saanut tuota sun mailiosoitetta näkyviin…

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s