8 + 1 Random Facts

Avasin jo sanaisen arkkuni hieman henkilökohtaisemmista asioista viime viikolla kertoessani elämäni tähtihetkistä. Tämäkin haaste tuli luettua jonkun blogista tovi sitten, ja se on vain jäänyt roikkumaan. Eli tässä nyt tämä kunnes minulla on vihdoin hetki aikaa istua alas kotona ja käsitellä loput Alaskan kuvat. 🙂

photo 5-2

1. Noh, lukeehan se tuossa bannerissakin ja ilmenee myös toisen blogini aihepiiristä, mutta pakko laittaa tähän vielä kuitenkin. Olen tyttö joka skeittaa. Meitä ei ole monia, ainakaan suhteessa pikkupoikien määrään. En voi mitenkään kehuskella olevani tosihyvä, mutta pärjään suhteessa hyvin. Aloitin virallisesti vasta viime vuonna, mutta tuntuu siltä kuin olisin tehnyt tätä aina. Nyt puolen vuoden aktiivisen skeittauksen jälkeen alan jo ymmärtää jotakin termeistä ja tuntea ainakin ulkonäöltä joitakin tyyppejä. Lyhykäisyydessään paras harrastus ikinä. Ainakin minulle.

2. Olen viljayliherkkä. Tämä selvisi minulle viime vuonna pitkällisen selvittelyn jälkeen ja ennen kuin syy ja seuraukset kävivät todella ilmeisiksi en vielä tiennyt, että tämä olisi edes mahdollinen diagnoosi. Eli oireet vaivasta, joka minulla oli kai aina ollut, pahenivat radikaalisti ryhdyttyäni leipomaan enemmän. Muistan kouluikäisestä asti kuinka käsiäni särki ja kuinka niveleni kipeytyivät satunnaisesti. Välillä oireet helpottivat ja välillä taas pahenivat. En vain tiennyt mistä tämä johtui, ja luulin pitkään, että kyseessä oli vain perinnöllinen nivelrikko tai muu vastaava vaiva. Lisäksi olin yli kymmenen vuoden ajan luullut epämääräisten vatsavaivojeni johtuvan laktoosista. Hukkaan menivät nekin HYLA-tuotteisiin käytetyt vähävaraisen opiskelijan rahat. Suosittelen lainaamaan kirjastosta kirjan Vaaralliset Viljat, jos epäilet että sinulla voisi olla samankaltainen vaiva. Minulla oireet alkoivat helpottamaan heti oltuani useamman viikon viljattomalla ruokavaliolla. Joskus voin matkoilla tai hätä/erikoistapauksessa syödä satunnaisen pizzan tai muun leivän, mutta en mitenkään useana päivänä peräkkäin. Gluteenittomalla siis mennään.

3. Rakastan olla kotona ja sisustaa omaa kotia. Keittiö kuuluu suosikkeihini. Kotini on täynnä valkoista, pastellivärejä ja vanhoja perittyjä huonekaluja joillakin uudemmilla lisäyksillä. Keittiössä minulla on vaaleanpunainen Smegin jääkaappi ja mintunvihreä KitchenAidin yleiskone. Tykkään kovasti katsella skandinaavisen kliinisiä koteja kuvissa, mutten itse ole yhtään sen tyyppinen. Minulla on paljon rakkaita vanhoja esineitä ja kuvia, joita on kertynyt matkoilta ja elämän varrelta, enkä voisi mitenkään heittää niitä pois tai piilottaa niitä kaappiin sisustuksen vuoksi. Lempikauppani sisustusinspiraatiota varten on Anthropologie, ja tuonkin sieltä aina uusia juttuja Jenkeissä matkaillessa. Sohvalla minulla on mummon vanhoista 50-luvun kukkaverhoista tehdyt tyynyt ja liuta muita tyynyjä. Koiran kanssa taistellaan aina jäljellejäävästä pienestä sohvatilasta. Juuri nyt rauhallisia kotihetkiä tuntuu olevan aivan liian vähän.

photo 2-2

4. Jatketaan vielä väriteemasta ja vaatteista. Eli jos minulta kysytään lempiväriä, se on turkoosi. Turkoosia käytän kuitenkin lähinnä kotona, koruissa ja kynsilakassa. Vaaleanpunainen toimii kotona ja poskipunana. Vaatteissa olin aina aikaisemmin kovin musta (ala-asteelta asti!), mutta päätin muutama vuosi sitten hieman “piristyä” ja möin kirpparilla suurimman osan mustista vaatteistani pois. Nyt mustan värin käyttö rajoittuu lähinnä nahkatakkiin, kenkiin ja muihin asusteisiin. Vaatteissa lempivärini ovat sininen, valkoinen ja maustevärinä punainen. Lempijuttuja vaatteissa ovat J.Crew, raidat, vakosametti ja seilorityyli, Kapteenskan britti/tallityyli, miesten vaatteet noin yleensä ja ehdottomasti myös skeittivaatteet.

5. Olin joskus kova värjäämään hiuksia ja huolehtimaan ulkonäöstäni. Nyttemmin en vaan ehdi/jaksa liikaa vaivautua. Laitan raitoja pitkään vaaleaan tukkaan muutaman kerran vuodessa ja tasoitan latvoja satunnaisesti, mutta minulla on myös joskus ollut lyhyt tummanruskea tukka(!). Olen siis nykyään aika low-maintenance. Sen verran jaksan ehkä joskus vaivautua, että värjään itse kulmani kotona pari kertaa kuussa. Lempimeikkimerkkejä ovat Lily Lolo, Benefit Cosmetics ja Urban Decay.

6. Olen jonkin verran kontrollifriikki tai ehkä pakkomielteinen, enkä ikinä voi poistua kotoa tarkistamatta useaan kertaan onko avaimet, puhelin ja lompakko kaikki varmasti mukana ja onko keittiössä kaikki laitteet sammutettu. Lisäksi haluan tehdä asioita toistuvasti samalla tavalla, kuten suoristaa matonhapsuja ja asetella tyynyjä tietyllä tavalla. Imurointi sen sijaan ei nappaa yhtään.

7. Olen käynyt 34 maassa ja USA:n 26 osavaltiossa. Maat ovat: Alankomaat, Andorra, Argentiina, Brasilia, Espanja, Kanada, Meksiko, Norja, Irlanti, Islanti, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Kreikka, Kroatia, Kypros, Paraguay, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Serbia, Slovenia, Suomi, Sveitsi, Tanska, Turkki, Unkari, Vatikaani, Venäjä, Viro ja Yhdysvallat. Osavaltiot ovat: AK, AZ, CA, CO, FL, HI, ID, IL, KY, MA, ME, MN, NC, NE, NV, NY, OR, RI, SC, SD, TN, TX, VA, VT, WA ja WY.

8. Puhun melkeinpä liian montaa kieltä. Suomea, ruotsia, englantia, espanjaa ja italiaa sujuvasti. Jonkin verran romaniaa, saksaa, ranskaa, sekä portugalia, katalaania ja venäjää vähän. Olen myös lukenut hieman norjaa. Nyt alkaa kovalevy olla täynnä ja aktiivisessa muistissa on vain tärkeitä asioita. Venäjää luen koko ajan lisää.

+ 1 Nähtävästi tykkään myös tehdä listoja, sillä tässä yllä niitä nyt näyttää olevan. Jääkaapin kyljessä minulla onkin usea magneetilla varustettu lehtiö joihin tykkään raapustella ostos- ja muita to-do-listoja. Puhelimen muistutukset eivät vain aja samaa asiaa. Magneeteista puheenollen tykkään aina tuoda matkoilta magneetteja ja kokoelma onkin lähtenyt vähän käsistä koska se peittää nykyään koko liesituulettimen kuvun.

Kuvat viime vuoden Tennesseen reissulta.

 

4 thoughts on “8 + 1 Random Facts

  1. Sun keittiö oli aikamoinen näky, kun sinne ekaa kertaa astui. Niin mahtava KItchen Aideineen ja vaaleanpunaisine jääkaappeineen…ihana!

    Like

  2. Voi kiitos! Täytyy joskus kehitellä joku kotipostaus. Mut ensin pitää kevätsiivota ja viedä kaikki vanhat romut kirppikselle. Ja lainata joku kunnon laajis, mun objektiivien rahkeet ei taida riittää…

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s