Ode to Boston

Nyt kun Bostonissa on viime viikkoina koettu kovia, ajattelin nostaa viime syksynä WLP:n puolella postatun jutun tännekin esille. Tämän myötä siis virtuaalisia voimia Bostonille ja sen ihanille asukkaille!

Minulle Boston oli kuin pienempi NYC. Tästä pienemmästä ja vanhemmasta sisarkaupungista löytyy myös korkeita rakennuksia, tiilitaloja, ihania kauppoja, hyvää ruokaa ja iso “keskuspuisto”. Tykkäsin paljon. Boston oli helpommin lähestyttävissä kuin New York, kävelyetäisyydet olivat inhimillisiä ja julkinen liikenne toimi hyvin. Ihmiset oli ystävällisiä ja avuliaita, jotenkin harvinaisen rentoja. Suosittelen! Tässä minun lyhyt Bostonin oppimääräni.

Now that Boston has been going through a very rough couple of weeks, I thought I would feature this post, previously posted on WLP last fall. Through this I want to send my virtual support to Boston and its people!

To me Boston was like NYC on a smaller scale. Just like its younger, bigger sister, this city also boasts tall buildings, brownstones, wonderful shopping, good food and a big “central” park. I liked it. A LOT. The city was much easier to grasp than New York, most things were at a walking distance and the public transportation ran smoothly. The people were kind and helpful, somehow very laid back. Two thumbs up! Here’s my short course in Bostonian.

Boston Public Library

Boston & CC

Boston Public Library oli aikanaan maailman ensimmäinen julkisilla varoilla toiminut kaikille avoin kirjasto, joka perustettiin jo vuonna 1848. Se on rakennettu muistuttamaan Pariisin Bibliothèque Sainte-Genevièveä.

Boston & CC

Kirjasto oli myös Yhdysvaltojen ensimmäinen joka tarjosi ilmaisen langattoman netin asiakkailleen.

Boston & CC

Boston Public Library on maan kolmanneksi “rikkain” kirjasto 14 000 000 niteellään. Enemmän teoksia löytyy vain US Congressin ja Harvardin kirjastoista. Kirjaston lukusali on tutunnäköinen lukuisista elokuvista. Seinät on täytetty historiallisilla maalauksilla.

Downtown

Boston & CC

Keskustan maisemia ja oikealla jo edesmennyt historiallinen

Filene’s

 tavaratalo. Useimmista Filene’sin tavarataloista tehtiin Macy’s ketjun kauppoja, mutta Bostonin keskustasta Macy’s löytyy jo kadun toiselta puolelta. Tämän Filene’sin flagship-myymälän uudelleenavaamisesta liikkuu jos jonkinmoista huhua. Toistaiseksi ainakin talo näytti hienolta, mutta kovin tyhjältä. Filene’sin kello on kuulemma samanlainen tapaamispaikka kuin Stockan kello.

The Tannery

Boston & CC

The Tannery oli yksi huikeimpia kenkäkauppoja vähään aikaan. Ostinkin sieltä ihanat Minnetonkan mokkasiinit! Edustalla bändi jammailemassa.

Bodega

bodega

Hain kissojen ja koirien kanssa kauppaa Bostonista joka olisi myynyt minulle ne juuri oikeat Vansit ja muuta “omantyylistä” vaatetta + ystävälleni Tuulille tuliaiseksi lippiksen. Lopulta löysin yhden pienen urheilujalkinekaupan jossa avulias poika kertoi, etteivät Vansit oikein olleet suosiossa Bostonissa. Hän sanoi että kesän alussa olisi Vanseja voinut jakaa vaikka ilmaiseksi kaupan ovelta, eikä kukaan silti olisi niitä ottanut. Hän neuvoi minut onneksi eteenpäin Bodega-nimiseen “salakauppaan”, joka oli suhteellisen vaikeasti löydettävissä vaikka olin saanut tarkat ohjeetkin. Vasemmalla näkyvän sotkuisen sekatavarakaupan takaa aukesi liukuovi kenkä- ja vaateparatiisiin. Hyllyt notkuivat mitä ihanimpia kenkiä ja vaatteita.

bodega2

Huikein kauppakonsepti ikinä. Olin aivan haltioissani. Olisin NIIN halunnut tuon oikealla olevan käsintehdyn (!) repun, mutta suolainen 350 dollarin hinta ei ollut ihan roadtrip-matkabudjetin mukainen. Tyydyin ostamaan Claen carharttinruskeat lenkkarit. 

Boston Common

Boston

Bostonin central park, eli Boston Common on maan ensimmäinen julkinen puisto joka perustettiin vuonna 1634.

Boston

Paikallinen lonkkarikundi bongattu! Ei mennyt herralla mäenlasku ihan niin putkeen kuin hän olisi halunnut. Tässä puistossa olikin oikein mukavannäköisiä loivasti viettäviä kruisailumäkiä. 

Boston

Boston Common Frog Pond on talvisin luistelukenttä. Kesäkuumalla se viilentää mukavasti – ainakin lapsia ja muita lapsenmielisiä kuten minua. Äiti yritti pitää kameraa suorassa, ja tämä on ainoa suht onnistunut otos.

feet

Tässä yksi iPhonella räpsäisty kuva. Eipä uskoisi että sillä saa aikaan ihan kelpoja kuvia kunhan tarkentaa oikein, kuvaa riittävässä valossa ja käyttää vaikka nopeasti Lightroomissa. Aina ei jaksa, tai edes voi kantaa isoa mötikkää mukana.

Boston

Paikallinen koiranulkoiluttaja. Yhdysvalloissa koirakulttuuri on jotenkin niin kummallinen. Koira PITÄÄ olla, mutta silti sille ei liikene aikaa. Tietenkin riippuu vähän siitä missä asuu, ja toisaalta on hyvä että edes joku ulkoiluttaa koiraa jossei omistaja itse ehdi.

Boston

Työkaverini oli sitä mieltä että tämä näytti ihan New Yorkilta. Kyllähän kaupungeissa kieltämättä paljon samaa onkin.

Beacon Hill

Boston & CC

Massachusetts State House sijaitsee Beacon Hillin huipulla ja on rakennettu vuonna 1797 maalle, joka alunperin kuului John Hancockille. John Hancock oli siis paikallinen kauppias ja poliitikko ja Massachusettsin ensimmäinen kuvernööri, joka kirjoitti ensimmäisenä nimensä Yhdysvaltojen itsenäisyysjulistukseen tunnetusti SUURILLA kirjaimilla. Tämän vuoksi “John Hancock” on synonyymi nimikirjoitukselle, eli – “pen your John Hancock on the dotted line”.

Boston

Osa Martin Scorsesen elokuvasta The Departed kuvattiin Charles Streetillä Beacon Hillissä.

Boston

Olenkin joskus maininnut, että rakastan pieniä amerikkalaisia postikonttoreita. Tässä yksi kauneimpia ikinä. Ongelmana Jenkeissä on kuvaa ottaessa yleensä se, että autoja on edessä aina. Tässäkin ne pilasivat muuten niin hienon postin edustan. Ne piti siis vain ronskisti rajata pois.

Boston

Ihastuttava The Paramount, jossa ruokaa jonotetaan miltei ovelle asti kiemurtelevassa jonossa. Mutta kyllä oli odotuksen arvoista. Näet koko ajan mitä tiskillä tilataan ja valmistetaan ja voit sen perusteella valita oman annoksesi. Minun vakkariannokseni paikassa kuin paikassa on yleensä Cobb Salad, kuten myös tällä kertaa. NAM. Pulju on voittanut kaikenmoisia palkintoja mm. parhaana kortteliravintolana 2010. Se on perustettu jo vuonna 1937 ja on päätähuimaavan suosittu niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa.

Boston

Tässä hedelmäsalaatti, pekanpähkinä-omenasalaatti ja Cobb salaatti. Bostonista on tottakai kotoisin kuuluisa Boston Cream Pie, joka on Massachusettsin osavaltion virallinen jälkiruoka.

Harvard & Cambridge

Boston

Pahk the cah in Hahvahd yahd – eli tässä tätä Harvardin tunnettua “yardia”. Uudet opiskelijat ja heidän tuutorinsa kansoittavat nurmialuetta. Nähtiin muuten niitä elokuvista ja telkkarisarjoista tuttuja kohtauksia IRL, joissa vanhemmat kantavat opiskelemaan lähtevien lastensa tavaroita asuntoloihin sisään.

Boston

John Harvardin patsaan vasenta jalkaa kuuluu koskettaa, se tuottaa hyvää onnea. Jalka oli tottakai ihan kiiltäväksi kulunut kaikista likaisista näpeistä jotka sitä ovat kautta aikojen räplänneet. Harvardin yliopisto on muuten Yhdysvaltojen vanhin, perustettu vuonna 1636.

Boston

Tässä Widener Library, joka on Harvardin kirjastojen päärakennus. Se on rakennettu muistomerkiksi Harry Elkins Widenerille, joka valmistui Harvardista, oli intohimoinen kirjallisuuden keräilijä, mutta menehtyi traagisesti Titanicin turmassa. Kirjasto on rakennettu hänen äitinsä lahjoittamalla rahalla ja avattiin vuonna 1915. Harvardin lähellä sijaitsevassa the Massachusetts Institute of Technologyssä eli tuttavallisemmin MIT:ssä keksittiin muuten ensimmäinen tietokone vuonna 1928.

Boston

Metrossa matkalla takaisin keskustaan Cambridgestä. Bostonin metro on muuten myös Yhdysvaltojen vanhin. Rakennettu vuonna 1897.

Faneuil Hall & Boston Waterfront

Untitled

 Peter Faneuil oli entisaikojen Bostonin tunnetuimpia kauppiaita. Hän pystytti kauppapaikkansa Faneuil Hallin katolle kullatun kuparisen heinäsirkan vuonna 1742. Heinäsirkka on 52 tuumaa pitkä ja painaa noin 38 paunaa.Lopulta hän lahjoitti koko kauppapaikan Bostonin asukkaille. Hyvin asukkaat ovat tämän ottaneet käyttöön sillä paikka on huippusuosittu.  

Untitled

Sisäpuolelta löytyy jos jonkinmoista ostettavaa ja syötävää,  ja ulkopuolella on lukuisia muita kauppoja ja ruokapaikkoja. Nämä Sesame Street-aiheiset cupcaket jäivät mieleen.

Bahston

Tämmöinen paita lähti mukaan Faneuil Hallista Javan parhaan ystävän, bostoninterrieri Raimon perheelle.

Untitled

Näkymiä Faneuil Hallin lähistöltä Aquariumin metroasemalta.

Untitledbostonshore

Boston on ollut monessa asiassa ensimmäisenä Yhdysvaltain historiassa. Myös USA:n ensimmäinen majakka rakennettiin Bostonin satamaan vuonna 1716.

Back Bay & Copley Square

Boston & CC

Back Bay oli aikaisemmin Charles Riverin suistoalue joka haisi hirvittävän pahalle matalan vuoroveden aikaan. Alue otettiin asuinkäyttöön 1800-luvun puolivälissä.  Back Bayn poikkikadut muodostavat ruudukon ja kadunnimet ovat aakkosjärjestyksessä alkaen Arlington Streetistä ja loppuen Massachusetts Avenuehen. Jokainen näistä on nimetty Englannin aatelismiesten mukaan. Kuvassa hieno Chevrolet Bel Airin yksilö 50-luvun alkupuolelta.

Boston & CC

Tässäpä pala purtavaksi. Miten saada hirvittävän korkea Hancock Tower mahtumaan samaan kuvaan ihanan vuonna 1897 rakennetun Trinity Churchin kanssa. No ei oikein mitenkään. Täytyy hankkia joku laajakulmalasi kunhan rahatilanne antaa myötä. Oikealla näkymää Copley Squaren toiselta puolen.

Boston & CC

 No tässä paras yritys! 60-kerroksisen John Hancock Towerin on suunnitellut I.M. Pei vuonna 1975. Alussa rakennuksen ikkunat irtoilivat jatkuvasti ja niitä jouduttiin korjaamisen ajaksi peittämään vanerilla, siitä lempinimi “Plywood Palace”. Oikealla Trinity Church oikein nauttii ilta-auringon viimeisistä säteistä.

Boston & CC

Päivän päätöksenä huikea auringonlasku hotellin ikkunasta. Kyllä Boston oli ihana!

 

10 thoughts on “Ode to Boston

 1. Ihanan näköinen tämä blogi! En malta odottaa että pääsen tutkimaan tarkemmin! Ja niin kiehtovia kohteita… äh mutta pakko lähteä ensin töihin. Oli kiva tavata eilen! =)

  Like

 2. Kiitos Ulla, oli niin kivaa eilen, etten melkein kotiin malttanu mennä!Täytyy selata sunkin blogin läpi nyt hetimiten kun tiedän mistä löytyy. 🙂

  Like

 3. Olipas kiva postaus! Olenkin miettinyt, että mihin pohjoisiin USAn kaupunkeihin sitä vois kätevästi tehdä viikonloppumatkan (siis täältä Ottawasta käsin!) ja Bostonhan näyttää vallan loistavalta kohteelta! Lisäksi sinne sijoittuu myös lemppari kirja-ja nykyään myös tv-sarja Rizzoli & Isles, joten pakkohan sinne on mennä kurkkimaan…:)

  Like

 4. Joo tykkäsin Bostonista kuin hullu puurosta – eli suosittelen lämpimästi! Ja huvittavinta on, että olen viime viikkoina katsonut monta kautta Rizzoli & Islesia putkeen… aivan koukussa. 🙂

  Like

 5. Hahaa, elä liikaa innostu! Tein saman virheen ja katsoin ne alkukaudet tosi nopeasti ja nyt joudun odotteleen reaaliajassa tulevia jaksoja…! Mut hyvä sarja 🙂

  Like

 6. Ja tulenpa vielä häiriköimään..Ei sulla sattuisi olemaan majoitusvinkkejä Bostoniin? Kurkkasin pikaisesti hotelleja hotels.comista ja ne jotka ei ole yli 20km keskustasta maksaa lähes 300 dollaria yöltä!! Vois kyllä ehkä ihan vaan couch surffata..

  Like

 7. Et missään nimessä häiriköi! Siksihän täällä ollaan että voi jakaa vinkkejä ja inspiraatiota… :)Joo tuttu homma tuo Bostonin majoitustilanne, mutta vinkki löytyy ja hyvällä paikalla onkin. Eli http://bostoncommonhotel.com, aivan Back Bayn ja Trinity Churchin tuntumassa. Yöt noin 150€ kieppeillä. Saattaa ehkä saada halvemmallakin! Hieno, vanha, ehkä jo vähän kulunut mutta perussiiisti hotelli. Ja mahtava sijainti! Me oltiin siellä useampi yö ennen kuin jatkettiin Tennesseehen.

  Like

 8. Jee, huippua! Kiitos kovasti 🙂 Pitääpä kurkata tuo linkki. Vitsi tässähän ihan tosissaan innostuu, vaikka ensin ihan vaan haaveilin reissusta..Mutta lokakuun pitkälle viikonlopulle ei olekaan vielä ohjelmaa..! 😉

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s