Ísland

Olin kerran lähdössä konferenssimatkalle Reykjavikiin ja äitini innostui lähtemään mukaan ratsastamaan. Olemme matkailleet äitini kanssa yllättävän paljon. Hän on aina ollut melkein liiankin energinen, ja juuri siksi erittäin hyvää reissuseuraa.

I was once heading to Reyjavik on a conference trip and my mother got excited about going along for horseback riding. We’ve traveled quite a lot with my mother. She’s always been almost too energetic and hence, excellent company on trips.

Island

Reykjavikissa oli mukava kierrellä katselemassa värikkäitä taloja ja mielenkiintoisia rakennelmia. Kuvissa näkyvä kirkko oli paikan päällä mielestäni todella uhkaava ja pelottava, mutta nyt vuosien jälkeen se näyttää taas aika mielenkiintoiselta.

It was nice to meander around Reykjavik and look at colourful houses and interesting architecture. At the time I felt like the church in these pictures was really ominous and scary, but now after several years it looks quite interesting again.

IslandIslandIsland

Kävimme tottakai myös Blue Lagoonilla hieromassa kasvoihimme silica-mutaa ja nauttimassa veden sinisyydestä harmauden keskellä. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka!

Of course we had to go to the famous Blue Lagoon to rub silica-mud in our faces and to enjoy the blueness of the water in the midst of all the gray. Absolutely worth visiting!

IslandIslandIsland

Roadtrippailu talleille oli varmaankin matkan visuaalisesti parasta antia. Maisemat olivat karuja, mutta vehreän kauniita siitä huolimatta ettei saarelta löydy ainuttakaan puuta.

Roadtripping out to the stables was probably visually the best part of the trip. The views were rugged, but lush and green despite there not being a single tree on this island.

IslandIsland

Ratsastaminen oli yllättävän haastavaa sateisen tuulisena viikonloppuna, mutta hevosia tuuli ei tietenkään haitannut. Nuoruuden islanninhevosseikkailuista oli kyllä ehdottomasti hyötyä, ja olihan tämä eräänlainen haaveiden toteutuma päästä Islantiin asti ratsastamaan.

Horseback riding was surprisingly challenging on this rainy and windy weekend, but the horses didn’t seem to mind. It was good to have a background of riding Icelandic horses in my youth and it was of course a sort of a dream come true to get to ride all the way in Iceland.

IslandIslandIslandIslandIslandIsland

Minulle sanottiin ennen matkaa, että tykkäisin varmasti Islannista kun olen kerran viihtynyt Alaskassa niin paljon, mutta pakko myöntää että siinä suhteessa Islanti jätti minut vähän kylmäksi. Kirjaimellisesti ja kuvainnollisesti. Onko teistä joku eksynyt Islantiin?

Many told me before the trip that I would for sure like Iceland, since I’ve enjoyed Alaska so much, but I do have to admit that in that sense Iceland still left me a bit cold. Both literally and figuratively. Have any of you ever been to Iceland?

IslandIsland 

3 thoughts on “Ísland

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s