Liar, liar, pants on fire

Taisin lipsauttaa pienen valkoisen valheen viime viikolla kun väitin, että Alaskan kuvat oli jo kaikki nähty täällä blogissa. Jotenkin ajattelin, ettei jäljellä olisi enää mitään kunnollista näytettävää ja sitten löysin vielä nämä.
I think I must’ve slipped a sort of white lie last week, when I claimed that all my AK pics had already been seen here on the blog. Somehow I thought that I wouldn’t have anything decent to show anymore and then I found these.

IMG_1512IMG_1518

Tämä on myös yksi suosikkipaikoistani Juneaussa, mutta muiden joukossa tämä on erityisen erityinen. Oikeastaan tämä on se paikka, jossa opin ensi kertaa arvostamaan metsää ja luontoa. Päädyin tänne kävelylle joskus teininä ja silmäni meinasivat melkein pullistua päästäni maisemien hienouden vuoksi.

This is also one of my favorite places in Juneau, but among all the others, this is especially special. Actually this is the place where I learned to appreciate the forest and the nature for the first time. I ended up here on a walk as a teenager and my eyes nearly popped out of my head due to the greatness of the views.

IMG_1534IMG_1542

Täällä olen myös kokenut henkilökohtaisesti merkittäviä tapahtumia. Kuten kerran teininä, kun tulimme silloisen poikaystäväni kanssa telttailemaan ja istumaan sylikkäin rannalle katsomaan auringonlaskua. Se oli romanttisinta mitä olin silloin seitsemäntoistavuotiaana suomalaistyttönä kokenut.

Here I have also experienced some personally meaningful events. Such as, once as a teenager I camped out here with my then boyfriend, sat in his lap on the beach as we watched the sunset. It was the most romantic thing I had ever experienced as a seventeen-year-old little Finnish girl.

IMG_1564IMG_1571

Kyseinen poika kirjoitti vuosikirjaani jotain mitä en ikinä unohda. Ne sanat kulkevat mukanani vieläkin. Kirjoitus olikin varmasti ensisysäykseni espanjan kielen opiskeluun.

This particular boy wrote something in my yearbook that I will never forget. The words are still with me. The writing was probably also the first real incentive for my Spanish studies.

IMG_1580IMG_1611

“Tus ojos brillan como las estrellas. Tu pelo es como el sol en el trigo. Te veo como una luz en un mar de oscuridad. Te necesito como el pez el agua.”Viimeinen lause hänen kirjoituksessaan rikkoi kuitenkin illuusion täydellisestä latinorakastajasta: “You are very cool“. Kuinka täydellistä teinirakkautta!

“Tus ojos brillan como las estrellas. Tu pelo es como el sol en el trigo. Te veo como una luz en un mar de oscuridad. Te necesito como el pez el agua.” The last sentence in his writing however, broke the spell of the perfect latin lover: “You are very cool”. Such a perfect teenage love story!

IMG_1616IMG_1525

Yli kymmenen vuotta myöhemmin minua myös kosittiin virallisesti juuri tällä rannalla. Lopulta päädyin taas tänne telttailemaan eräänä Vappuna, kun oli jo ehtinyt tapahtua vaikka mitä kosinnan jälkeen.

More than ten years later when I was officially proposed to on this particular beach. Finally I was back here camping out one May Day, when a lot of things had already happened after the proposal.

IMG_1508IMG_1640

Silloin olin paljon mieluummin täällä ystävieni ja koirani kanssa, kuin kotona kosijan luona. Elämä vie ja tuo mukanaan ikäviäkin asioita. Tämä paikka pysyy silti aina sydämessäni.

Back then I was much rather here with my friends and my dog, than at home with the proposer. Life takes you for a wild ride, not always in a good way. This place will still always remain in my heart.

IMG_1496IMG_1497

Paikan nimi on Outer Point, ja se sijaitsee Douglasin saaren pohjoisimmassa kärjessä, kivenheiton päässä Eaglecrestin laskettelualueesta, josta voisin joskus tulevaisuudessa kirjoittaa teille lisää nuoruuden tarinoita. Käsi ylös ketä kiinnostaa!

The place is called Outer Point and it’s located at the northernmost point of Douglas Island, a stone’s throw away from the Eaglecrest Ski Area, of which I could write more stories from my youth sometime in the near future. Raise your hand if you’re interested!

 

7 thoughts on “Liar, liar, pants on fire

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s