Sugar, Milk, Cream… and Green

Jatketaanpa näillä nuoruuden muisteloilla vs. haavematkoilla. High schoolista ja vaihtariajoilta muistan elävästi kun pääsin ensimmäistä kertaa maistamaan Ben & Jerry’s -jäätelöä. Teininä meillä oli tapana ajella Breeze In -nimiseen kauppaan, joka oli auki 24/7 ja valita itse kukin oma pint-purkki. Suosikkini tuolloin olivat jo edesmennyt Cool Britannia, Chunky Monkey ja Mint Chocolate Cookie. Suomessahan tätä herkkua jouduttiin odottamaan vielä vuosikausia vaihtovuoteni jälkeen, ja vedin aina aiemmin ulkomailla matkaillessa tämän jätskikiintiön täyteen. Mielikuvani Vermontista oli teininä se, että siellä vilisi vihreitä vuoria ja parrakkaita hippejä sekoittelemassa jäätelöä sateenkaarien alla. Totuus ei ehkä kuitenkaan ole kovin erilainen. Ainakaan jos menee käymään Waterburyssa Ben & Jerry’sin ensimmäisellä tehtaalla.

Let’s continue with memories from my youth vs. dream journeys. From my times in high school and as an exchange student I vividly remember the first time I got to try Ben & Jerry’s ice cream. As teenagers we used to drive to a 24/7 convenience store called Breeze In and each get a pint of our own. My favorites back then were the now deceased Cool Britannia, Chunky Monkey and Mint Chocolate Cookie. In Finland we had to wait for years and years after my exchange for these delicious flavors and I used to get completely stuffed on this ice cream when traveling abroad. My notion of Vermont as a teenager was that it was filled with green mountains and bearded hippies churning ice cream under rainbows. The truth was probably not too far from that image. At least if you go to visit the first Ben & Jerry’s factory in Waterbury.

IMG_8354IMG_8316IMG_8305

Noissa purkeissa oli jäätelön tärkeimpiä ainesosia. Ben & Jerry’siä tehdään siis vieläkin kunnon hippihengessä.

Those bins contained the most important ingredients of ice cream. Ben & Jerry’s is still made in true hippie spirit.

Ben & Jerry'sIMG_8314

Uusina makuina olivat kreikkalaisesta jugurtista tehdyt jäätelöt. Tehtaan sisällä ei varsinaisesti saanut kuvata, mutta nämä on sentään luvalla räpsitty maisteluhuoneesta ja julkisista tiloista.

The new ice cream flavors were made with Greek yogurt. You weren’t actually allowed to photograph in the factory, but these pics are taken with permission in the tasting room and public areas.

Untitled

Tehtaan ulkopuolella oli vanhoja makuja varten oma hautausmaansa, josta kävin bongailemassa jo edesmenneitä suosikkimakuja.

There was a graveyard outside of the factory with old flavors, where I spotted some already deceased favorite flavors.

Ben & Jerry'sIMG_8347

Pitihän sitä vielä ottaa pienet annokset ulkopuolella olevalta kiskalta mukaan. Ilmaisten maistiaisten jälkeen teki tosin hieman tiukkaa. Miten sitä ennen vanhaan jaksoikin syödä koko purkin kerralla? Äidillä oli ongelmia kameran tarkennuksen kanssa, siksi musta ei ole mitään järkeviä kuvia.

We also had to get a couple more flavors to try from the stand outside. But after all the free samples I was having a bit of a hard time finishing it. How did I ever finish a pint in one sitting back in the days? My mom had difficulties with the camera’s focus. That’s why there aren’t any decent pics of me.

afterlight7977365375_4a58ed1de1_o

Waterburysta jatkoimme matkaa kohti pientä vuoristokylä Stowea. Maisemat oli juuri niin vehreitä ja vihreitä kuin mielikuvissanikin.

From Waterbury we continued towards the mountain village of Stowe. The scenery was just as lush and green as in my imagination.

7977365775_ac1342b153_oIMG_83597977366405_aceb58b467_o

Stowessa on siis talvisin mitä mainioin lasketella. Kesällä laskettelumoodiin oli kieltämättä aika vaikea päästä. Matkassa meillä oli Candyn pieni punainen Prius, joka oli aivan ihastuttava matkakumppani.

Stowe is an ideal place for skiing in the winter. During the summer though, it was quite difficult to get into skiing mode. We were traveling by Candy’s little red Prius, which was a delightful travel companion.

IMG_8372IMG_8385IMG_8382

Paluumatkalla Burlingtoniin poikkesimme äidin serkun Jussin kotikylällä Jerichossa, josta bongasimme maailman suloisimman pienen kyläkaupan. Jussin oma lentokonekin tuli katsastettua.

On the way back from Stowe to Burlington, we stopped by my mom’s cousin Jussi’s hometown Jericho, where we spotted the cutest little country store. We also checked out Jussi’s plane at the airport.

BTV 

4 thoughts on “Sugar, Milk, Cream… and Green

  1. Ihana postaus jälleen! Hirmuisena sokerihiirenä alkoi yllättäen tehdä mieli matkustaa Vermontiin 😉

    Like

  2. Eikä, mää oon NIIIIIIN kade. Fanaattisen jäätelön ystävänä toi ois kyl pyhiinvaelluskohteena meikälle. Mahtista. Lucky you.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s