California Dreamin’ – no more!

Vihdoin voin kertoa teille varmaa tietoa. Eli elokuussa lähden yhdessä kahden ihanan ystävän kanssa Los Angelesiin ja roadtripille Highway 1:lle. Olemme suunnitelleet ja fiilistelleet matkaa ja yksityiskohtia jo monta viikkoa ja olen ollut pakahtua kaikesta jännityksestä jota on ollut ilmassa.

Finally I can give you something black on white. So in August me and two wonderful friends of mine are heading to LA and for a road trip on Highway 1. We’ve been planning and getting hyped about the trip for many weeks now, and I’ve been going nuts about all the excitement in the air.

cali1cali4

Jännittävää itse varsinaisen matkan lisäksi on se, että saamme Suvin kanssa yhteistyökumppaniksi Rantapallon. Lennot löysimme helposti Rantapallon lentohaun kautta, ja kokeneena jenkkimatkailijana olen jo aika hyvin perillä siitä mitä hakea ja mitä välttää lentoja varatessa. Esimerkiksi liian lyhyt vaihtoaika on Jenkkeihin mennessä aina no-no, ja tiettyjä lentokenttiä kannattaa myös mielestäni karttaa. Halvin hintakin löytyi tällä kertaa juuri Rantapallolta.

What’s exciting about this trip other than the trip itself, is that Suvi and I will we collaborating with Rantapallo. We found the flights conveniently through the Rantapallo flight search, and as a seasoned US traveler I’m pretty much caught up on what to look for and what to avoid when booking flights. For example too short a connection is always a no-no when traveling to the US and some airports are worth avoiding as well. We also found the cheapest price through Rantapallo.

cali3

Yksi parhaista ystävistäni on siis töissä Enkelten Kaupungissa, joten majoittuminen sujuu taas mukavasti hänen luonaan. Hän asuu aivan kaupungin sykkeessä, eli minulle niin tutussa Hollywoodissa. Mukavinta tässä on tietenkin se, että Hollywoodissa kävelyetäisyydet ovat ihan inhimillisiä huomioonottaen, että paikalliset menevät joka paikkaan autolla.

One of my best friends works in the City of Angels, so we will conveniently stay at her place. She lives right in the middle of things, right in Hollywood, which I know quite well already. The best thing about it, is that the distances are quite short and manageable in Hollywood, considering that the locals will drive absolutely everywhere.

cali5

Mitä odotan matkalta? Olen käynyt Losissa jo niin monta kertaa, että vakkariruokapaikkoja ja suosikkikohteita on, ja paljon. Onneksi mukaan lähtevistä kahdesta ystävästäni kumpikaan ei ole käynyt aiemmin Kaliforniassa ja toinen ei koskaan ole ollut edes koko USA:ssa, joten pääsen hieman leikkimään opasta ja näyttämään heille kaikki parhaat palat.

What am I expecting from the trip? I’ve been to LA so many times that I have plenty of favorite restaurants and places to see. Fortunately the friends I’m traveling with have never been to California before, and the other one hasn’t ever even been to the US, so I’ll get to play tour guide for a bit and show them the best of the best.

cali7

Haluaisin muun muassa päästä käymään Anaheimissa tätini “siskon” Nancyn luona, kävellä Hermosa ja Manhattan Beachin rannoilla, skeittailla Venice Beachin parkeilla, käydä syömässä lounasta paikallisen ystäväni kanssa Santa Monicassa, ajaa Sunsetin Blvd:in päästä päähän, haikata Hollywood-signille ystäväni koirien kanssa, ihastella auringonlaskua Griffith Park Observatorylta…

Among others, I would like to visit my aunt’s “sister” Nancy in Anaheim, walk along the beaches in Hermosa and Manhattan Beach, skate at the skateparks in Venice Beach, have lunch with my local friend in Santa Monica, drive from one end of Sunset Blvd to the other, hike up to the Hollywood-sign with my friend’s dogs, admire the sunset from Griffith Park Observatory…

…shoppailla Glenwood Galleriassa ja The Grovessa, tehdä vintagelöytöjä Valleyssa, hengailla Hollywoodissa ja tutustua Amoeban kattavaan vinyylivalikoimaan, matkustaa metrolla Pasadenaan, syödä korealaista BBQ:ta ja vietnamilaista pho:ta, juoda kahvit Groundworks Coffee Shopissa ja hukkua kenkiin Off Broadway kenkäkaupassa Sunsetilla… and the list goes on.

… shop at the Glenwood Galleria and The Grove, make vintage finds in the Valley, hang out in Hollywood and look at the extensive vinyl collection at Amoeba, take the metro to Pasadena, eat a Korean BBQ and vietnamese pho, have coffee at Groundworks Coffee Shop and get lost at the Off Broadway shoestore on Sunset… and the list goes on.

cali2

Olen nyt kesää varten valmistellut useamman postauksen suosikeistani Losin seudulla ja jakanut ne osiin kuten ruoka, nähtävyydet ja ostokset. Aloitetaan tärkeämmästä eli ruoasta. Eli omat ravintolasuosikkini Losissa tulossa seuraavassa postauksessa. Tämä tiedoksi ainakin niille muutamille, joiden tiedän olevan suuntaamassa Losin seudulle tänä kesänä.

I have prepared a few posts about my favorites in the Los Angeles area and divided them into parts like food, sights and shopping. Let’s begging with the most important, aka. food. So my favorite restaurants in LA coming up in the next post. This is especially for a some of my acquaintances who I know are heading over to the LA area this summer.

8 thoughts on “California Dreamin’ – no more!

 1. Mahtavaa! Oon ite lähdössä kesällä 2014 Californiaan kuukaudeksi rullailemaan ja vaan olemaan. On kiva tietää hyviä paikkoja, missä kannattaa käydä!

  Like

 2. Oi kuulostaa hienolta! Me startataan marraskuussa maailmanympärysmatka Californiasta (: Ensin lennetään San Fransiscoon ja sieltä sitten körötellään rantaraittia kohti Losia, mistä matka jatkuu Cookin saarille. Että nämä kaikki tipsit Losiin liittyen tuli kyllä tarpeeseen! Kiitos!

  Like

 3. Kuukauden rullailu kuulostaa ihan mahtavalta – voi kunpa voisin taas itekin olla kuukauden pois yhtä soittoa! Teen tonne WLP:n puolelle varmaan pienen yhteenvedon hyviksi todetuista skeittiparkeista reissun jälkeen… 🙂

  Like

 4. Sun blogi näyttää aivan ihanalta! Täytyypi ruveta seuraamaan… :)Vinkkejä HWY 1:lta tulossa ehdottomasti lisää reissun jälkeen, joten stay tuned.Ja maailmanympärysmatka – se vasta olis jotain se!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s