Eat Away, LA!

IMG_6017

Tänä kesänä useampi tuttu on matkustamassa Los Angelesin suunnalle. Ja koska olen itsekin singahtamassa enkelten kaupunkiin elokuussa kera parhaiden tyttöjen, ajattelin vielä koota Losin ravintolatärppini yhteen postaukseen. Näitä on kertynyt vuosien mittaan paikallisten ystävieni luona vieraillessa, ja haluaisin ehtiä käymään ainakin muutamassa näistä tälläkin kertaa. Suosittelen siis lämpimästi, mikäli haette jotain valtavirran pikaruoista poikkeavaa!

This summer many of my acquaintances are traveling to Los Angeles. And because I am also heading to the City of Angels in August with some of the bestest girls, I thought of gathering my tips for LA restaurants in one post. These are places I’ve been to over the years as I’ve visited my local friends. It would be nice to get to at least a few of them this time around too. I highly recommend these, if you’re looking for something different than the same ol’ fast food!


Joan’s on Third

LAX

Jos Losista pitäisi valita vain yksi ruokapaikka ylitse muiden, olisi se minulle Joan’s on Third. Paikan sisustus ja tarjonta on niin herkullinen, ettei tätä todellakaan kannata missata. Suosikkini ruokalistalta on Grilled Cheese and Short Rib Sandwich. Löytyy osoitteesta: 8350 W 3rd St, Los Angeles

If I had to choose only one restaurant over all the others in LA, for me it would be Joan’s on Third. The interior and the selection is so delicious, that you won’t want to miss this. My favorite on the menu is the Grilled Cheese and Short Rib Sandwich. Can be found at: 8350 W 3rd St, Los Angeles


HealthyCA [‘HEL-THE-KA]

LAX

Jos sisustus ei ole olennainen osa ruokailua, vaan haluat enneminkin keskittyä ruoan laatuun ja terveellisyyteen, tai ottaa vaikka annoksen mukaan on HealthyCA oikea osoite. Listalla on valikoima leipiä, salaatteja ja erikoisuutena itse tehdyt kastikkeet, juomat ja vegaanivaihtoehdot. Laita navigaattoriin: 4724 Lankershim Blvd, North Hollywood.

If the interior decor isn’t an essential part of your dining experience, and you’d like something good and healthy, or eaven get something to go is HealthyCA the right address. The menu boasts sandwiches, salads and especially home made dressings, drinks and vegan options. Navigate towards: 4724 Lankershim Blvd, North Hollywood


Pacific Dining Car

LAX

Tämä on erityisen hieno paikka syödä aamiaista, mikä kokemus! Pacific Dining Car sijaitsee Downtownissa vanhassa 20-luvun junavaunussa. Erityistä: aukiolo 24/7, valet parking, siistit rusettikaulaiset tarjoilijat, itse kypsytetyt lihat ja hopeiset tarjoiluvadit. Tilaa maltilla, sillä hinnat eivät ole halvimmasta päästä. Ajele osoitteeseen: 1310 West 6th Street, Los Angeles.

This is an especially fancy place for breakfast, what a treat! The Pacific Dining Car is located Downtown in an old 20’s train wagon. Special features are: opening hours 24/7, valet parking and fancy bow tie-wearing waiters, in-house aged beef and silvery serving plates. Order with care, since prices are not on the cheap side. Drive towards: 1310 West 6th Street, Los Angeles


Philippe’s

LAX

Philippe’s sijaitsee aivan Union Stationin, Chinatownin ja Olvera Streetin läheisyydessä. Tämä lihansyöjien paratiisi on tupaten täynnä ihmisiä jotka jonottavat vuoroaan. Paikka on tunnettu French Dip -leivistään ja violetiksi värjätyistä kananmunistaan. Kokeile molempia! 1001 N Alameda St, Los Angeles

Philippe’s is located in the vicinity of Union Station, Chinatown and Olvera Street. This meatlover’s paradise is packed with people who are standing in line to get their order. The place is known for their French Dip Sandwiches and their purple colored eggs. You should have a go at both! 1001 N Alameda St, Los Angeles


Avalon Hotel

LAX

Avalonissa oli ainakin ennen arkisin klo 16 jälkeen mahtava Happy Hour, ja listalla useita herkullisia pieniä ruoka-annoksia ja drinkkejä vain muutamalla dollarilla. Parasta Avalonissa on kuitenkin tunnelma, 60-luvun futuristinen retrohenki on säilytetty hienosti pienen patiolla olevan uima-altaan ympärillä. Beverly Hillsin must-kohde! 9400 W Olympic Blvd, Beverly Hills

At least before, Avalon used to host an amazing Happy Hour on weekdays after 4PM. The menu included several little foods and drinks for just a few dollars. But the best part about Avalon is the atmosphere, the 60’s futuristic retro vibe has been magnificently preserved around the pool on the patio. This is a Beverly Hills must see! 9400 W Olympic Blvd, Beverly Hills


Café Gratitude

_MG_0755

Popular even among celebrities, the very hip and modern Café Gratitude serves local vegan food in a typically Californian fashion. The menu includes some incredible creations and combinations, which make it really is worth your while. Other nice attributes: the little phrases about happiness and gratitude on the plates and in the restrooms. 639 N Larchmont Blvd, Los Angeles

Julkkistenkin suosiossa oleva Café Gratitude tarjoilee tyypilliseen Kalifornialaiseen tapaan vegaanista lähiruokaa modernissa ympäristössä. Listalta löytyy kuitenkin niin mielettömiä keksintöjä ja yhdistelmiä, että kannattaa todellakin pistäytyä. Muuta kivaa: astioissa ja vessoissa on pieniä onnellisuuteen ja kiitollisuuteen liittyviä lauseita. 639 N Larchmont Blvd, Los Angeles


Starfish Sushi (Niko Niko)

_MG_0574

Suomalaiselle liki kaikki amerikkalaiset sushipaikat ovat eksoottisia ja aiheuttavat ainakin minulle huokailua sekä äärimmäisiä makunautintoja. Yksi parhaista on silti Los Felizin entinen Niko Niko, nykyinen Starfish Sushi. Listalla on niin paljon herkullisia luomuksia, että tekisi mieli tilata kaikki. Palvelu on myös uskomattoman ystävällistä. 1755 N Vermont Ave, Los Feliz

For a Finn, nearly all of the American sushi places are exotic and at least in me evoke an abundance of sighs and extreme foodgasms. One of the best places I’ve ever eaten at is still Starfish Sushi in Los Feliz, formerly known as Niko Niko. The menu is filled with such amazingly delicious creations that you’d like to order them all. The service is unbelievably friendly. 1755 N Vermont Ave, Los Feliz


Coast at Shutters on the Beach

LAX

Santa Monicassa suosikkini on hieman hienompi ruokapaikka Coast, joka sijaitsee Shutters on the Beachin alatasolla. Ravintolassa vallitsee ihanan merellinen tunnelma ja ulkoterassilla istuessa näkee suoraan rannalle ja kuuluisalle South Bay pyörätielle. Tärppeinä listalla herkulliset calamarit ja Lobster Roll – NAM! 1 Pico Blvd, Santa Monica

In Santa Monica my favorite is the fancier Coast, which is located on the bottom level of the hotel Shutters on the Beach. The restaurant has a true maritime feel and when sitting outside on the patio, you can see directly to the beach and the famous South Bay Bike Trail. My faves on the menu are the calamari and the Lobster Roll – YUM! 1 Pico Blvd, Santa Monica


Neptune’s Net

IMG_6429

Santa Monicasta noin 30 mailin ajomatkan päässä Malibussa sijaitsee ihastuttava Neptune’s Net, joka on etenkin motoristien ja roadtrippaajien suosiossa. Mereneläviä merellisessä tunnelmassa! 42505 Pacific Coast Hwy, Malibu

About 30 miles away from Santa Monica, on Malibu’s shores you’ll find the delightful Neptune’s Net which is popular especially among motorcyclists and roadtrippers alike. Seafood by the seaside! 42505 Pacific Coast Hwy, Malibu


In’N’Out

IMG_4533

Ja sokerina pohjalla, eihän Kaliforniaan voi mennä käymättä ikonisessa hampurilaisravintola In’n’Outissa. Perunat leikataan ranskalaisiksi paikan päällä, ja siksi ne maistuvat muihin verrattuna todella erilaisilta. Listalla on vain muutamia vaihtoehtoja, mutta erikoisuutena voi siis tilata hampurilaisensa ja ranskalaiset “Animal Style”, jolloin päälle tulee paahdettua sipulia ja erikoiskastiketta. Maista myös pink lemonadea! Sijainteja useita, mutta itse tykkään käydä Hollywoodissa: 7009 W Sunset Blvd, Hollywood

Last but not least, you simply cannot visit California without eating at the iconic fast food restaurant In’n’Out. The potatoes are cut by hand on location, which makes them taste truly different than at other fast food chains. The list only has a few different choices, but as a speciality you can order your burger and fries “Animal Style”, which means they come seasoned with fried onions and a special sauce. Remember to drink pink lemonade! Locations are a plenty, but I prefer the one in Hollywood: 7009 W Sunset Blvd, Hollywood

 

2 thoughts on “Eat Away, LA!

  1. Voi vitsi oon niin kade et lähdette jo nyt tällä viikolla! Voisko mitenkään olla mahollista että lähettäisit mulle reissun varrelta postikortteja – ne on mun salainen pakkomielle? 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s