Sights and Sounds in LA

Tässä toinen osa Losin vinkkejäni. Tällä kertaa vuorossa ovat nähtävyydet. Tottakai kannattaa katsastaa myös ne pakolliset kuten Chinese Theatre ja Hollywood Blvd:n tähdet, mutta tässä myös joitakin vinkkejä joita ei heti tulisi ajatelleeksi.

Here is the second part of my LA tips. This time let’s have a look at attractions. You should of course check out the mandatory sights like the Chinese Theatre and the stars on Hollywood Blvd, but here are some tips you might not immediately come to think of.

Griffith Observatory

Griffith Park ja Griffith Observatory ovat ainakin minulle parasta mitä Los Angeles tarjoaa. Vuoren huipulta näkee koko kaupungin merelle asti. Kannattaa myös pyörähtää sisällä katselemassa museota ja kauppaa, ja auringon laskiessa voi suunnata observatorion takana olevan kaiteen luo räpsimään kuvia illalla välkkyvistä kaupungin valoista.

Griffith Park and the Griffith Observatory are at least for me some of the best in LA. From atop the mountain you can see the whole city coast included. You should also pop inside to check out the museum and the store, and head over to the railing in the back of the observatory when the sun is setting to get excellent shots of the city’s evening lights.

LAXLAX

Hollywood Hills

Ette kuulleet tätä minulta, mutta parhaiten Hollywood-kyltille pääsee Beachwood Canyonin kohdalta, parkkeeramalla auton mäen alle ja haikkaamalla ylös. On muuten vaivan arvoista! Reitillä näkee koiranulkoiluttajan ja lenkkeilijän jos toisenkin. Toinen suosittu lenkkipaikka on läheinen Runyon Canyon.

You didn’t hear this from me, but the best way to the Hollywood-sign is from Beachwood Canyon, by parking the car down below and hiking all the way up. It is worth the effort! On the path you will see lots of dog walkers and hikers. Another popular place to hike is the nearby Runyon Canyon.

LAXUntitledLAX

Greek Theatre

Jenkkien läntisissä osissa on tietääkseni kolme aivan huikeaa keikkapaikkaa. Yksi on Red Rocks Amphitheatre Denverin lähellä Coloradossa, toinen on Washingtonin osavaltiossa sijaitseva The Gorge Amphitheatre ja kolmas on tämä. Griffith Parkin Greek Theatre, jossa musiikki kuulostaa yksinkertaisesti paljon paremmalta tähtien alla, puiden katveessa.

As far as I know there are at least three iconic concert venues in the Western US. One is the Red Rocks Amphiteatre close to Denver in Colorado, the second is The Gorge Amphitheatre in Washington state and the third one is this. Located in Griffith Park, the Greek Theatre is a place where music simply sounds much better under the stars, shadowed by the trees.

 Pic
Pic

Arc Light Cinemas

Jos mielit mennä reissun aikana leffaan on Arc Light aivan ehdoton. Retrohenkisen Cinerama Domen takaa avautuu upouusi hieno elokuvateatteri. Erikoisuutena henkilökunta tulee lavalle esittelemään illan elokuvan.

If you want to see a movie during your trip, the Arc Light is a must. Behind the retroish Cinerama Dome there is a brand new movie complex. As a speciality the staff will personally appear on stage to present the movie of the evening.

 Pic
Pic

Pasadena

Historiallisella Pasadenalla on paljon näytettävää. Sinne voi myös mennä kätevästi metron kultaisella linjalla Union Stationilta, jos haluaa viettää autottoman päivän. Ostoskatu on mitä viehättävin ja plussana sieltä löytyy yksi lempikauppoistani J.Crew.

Historic Pasadena has a lot to offer. You can also conveniently take the metro’s gold line there from Union Station, if you want to ditch the car for a day. The shopping street is most charming and features on of my favorite stores J.Crew as an added bonus.

 Pic
Pic

Olvera Street & Union Station

Union Stationin läheisyydessä on myös paljon katsottavaa. Vaikka Olvera Street onkin yksi pahimpia turistirysiä, on siellä kuitenkin mielenkiintoista kierrellä katselemassa meksikolaisia käsitöitä ja unisieppareita. Union Station itsessään on huikean hieno rakennus. Omaan mieleeni ovat etenkin hienot mosaiikit sen seinillä.

There’s also a lot to see in the vicinity of Union Station. Even if Olvera Street is very touristic, it’s still interesting to browse for Mexican arts and crafts and dream catchers for example. Union Station in itself is an exceptionally beautiful building. I especially like the mosaics on the walls.

 Pic
Pic

Pic

Downtown

Downtown on kävelymatkan päässsä Union Stationilta. Se on yksi ainoita paikkoja Losissa missä ei kannata ajaa ollenkaan autolla. Suosittelen etenkin Angels Flight funikulaaria ja sen yllä olevaa Angels Knoll Parkia, jossa kuvattiin yksi lempielokuvistani – 500 Days of Summer. Muita nähtävyyksiä on mm. Walt Disney Concert Hall aaltoilevine seinineen, sekä Bradbury Building, jonka kerrassaan upea portaikko näkyy monessa muussakin elokuvassa. Ruokaa kannattaa etsiä Grand Central Marketista, jossa on hieno etninen tarjonta.

Downtown LA is just a walk away from Union Station. It’s one of the only places in LA where it’s just not worth driving at all. I especially recommend the Angels Flight funicular and Angels Knoll Park above it, where they filmed one of my favorite movies – 500 Days of Summer. Other sights include Walt Disney Concert Hall, with its undulating walls and the Bradbury Building, which is featured in many other movies as well. For food, head to Grand Central Market for an exceptional variety of ethnic foods.

IMG_9265IMG_9266IMG_9257IMG_9261

Laurel Canyon

Laurel Canyon on paikallista asumista parhaillaan. Sieltä avautuu myös huikeat näkymät yli kaupungin ja vehreän kasvillisuuden. Tiet ovat jyrkkiä ja mutkikkaita. Kanjonin pohjalla on myös viehättävä kyläkauppa.

Laurel Canyon offers some of the best local living. From there you can see the spectacular view of the city and the lush green vegetation. The roads are steep and winding. There’s also an attractive Country Store in the Canyon.

LAX

Santa Monica & “The Strand” Bike Trail

Santa Monicassa voi viettää vaikka kokonaisen päivän. Rannalta voi vuokrata erilaisia kulkuneuvoja, joilla voi kruisailla pitkin rantabulevardia. Pyörätietä pitkin pääsee Santa Monicasta parinkymmenen mailin matkan Torranceen asti.

You could spend an entire day in Santa Monica. You can rent different means of transportation for cruising along the beach boulevard. The bike path runs for 20 miles, all the way from Santa Monica to Torrance.

LAXLAX

Venice Beach

Pyöräillessä kannattaa ehdottomasti pysähtyä Venice Beachillä, jonka onkin jokaisen elämäntapahipin unelmapaikka. Itseä siellä kiinnostaa lähinnä pyörätie ja skeittiparkit, kerta olen nähnyt hässäkän jo liian monta kertaa.

As you’re biking you definitely need to stop at Venice Beach, which is every lifestyle hippie’s favorite spot. I’m mostly interested in the bike path and the skate parks, since I’ve seen all the ruckus too many times already.

IMG_3934IMG_3963IMG_3938_MG_2121

Venice Canals

Rannalta hieman sisämaahan päin mennessä päädyt hyvällä säkällä kanaaleille. Täälläkin on kuvattu lukuisia elokuvia. Kodit ja pihat ovat aivan ihastuttavia.

With any luck, as you head inland from the beach you’ll end up at the canals. They’ve filmed countless movies here too. The houses and yards are very charming.

IMG_6039-2

Zuma Beach

Zuma Beach on vain ranta. Mutta niin ihana sellainen pienen ajomatkan päässä Malibussa. Rannan “päästä” voi kiivetä kivikkojen yli “salarannalle”.

Zuma Beach is just a beach. But what a lovely one it is, only a drive away in Malibu. From the end of the beach you can climb over some cliffs to a “secret spot”.

IMG_1191

Downtown Disney

Jos on vanha ja väsynyt, kuten minä, eikä halua käyttää liki sataa dollaria sisäänpääsymaksuihin, voi ajella Anaheimiin ja käydä “vain” Downtown Disneyssä kiertelemässä kauppoja ja ostamassa Mikki Hiiri-korvat. Minä söisin samalla lounaan toisen “tätini” Nancyn kanssa. Tätini oli siis vaihdossa Nancyn perheessä Anaheimissa 70-luvulla.

If you’re old and worn, like me, and you don’t want to spend nearly a hundred dollars on an entry fee, you can drive to Anaheim and “just” go to Downtown Disney to rummage around the stores for some Mickey Mouse ears. I would have lunch with my other “auntie” Nancy while there. My aunt was on exchange in Nancy’s family in Anaheim in the 70’s.

IMG_6517

Manhattan Beach


Vaihto-oppilasvuotensa jälkeen tätini asui miehensä kanssa muun muassa Manhattan Beachilla. Ei muuten hullumpi paikka, ja pitkä laituri, jonka päässä on pieni akvaario, on yksi suosikkejani rannikolla. Viimeksi kynteni mätsäsivät laiturin turkooseihin kaukoputkiin täydellisesti.

After her exchange student year, my aunt lived at Manhattan Beach for a while with her husband. Not a bad choice at all, and the long pier with a tiny aquarium at the end is one of my faves on the coast. Last time my nails were a perfect match to the pier-mounted turqoise binoculars.

Pic

Sunset Blvd

Viimeisenä vielä tämä. Ystäväni Laura ajelutti minua kerran tätä reittiä pitkin jokunen vuosi sitten, ja heti piti päästä seuraavalla reissulla uudestaan. Eli ajomatka Sunset Boulevardin alkupäästä Pacific Palisadesista Hollywoodiin asti. Matkalla ehtii nähdä Pacific Palisadesia, julkkisten suosimaa Brentwoodia, Bel Airia, UCLA:n kampusta, Beverly Hillsiä ja Hollywoodia. Yritä välttää puuduttavaa ruuhka-aikaa etenkin Brentwoodin kohdalla iltapäivällä. Matka yhteensä noin 15 mailia.

This is the last one. My friend Laura took me along on this drive once and I just had to do it again the next time around. It’s the drive from the beginning of Sunset Blvd in Pacific Palisades all the way to Hollywood. On the way you’ll get to see parts of Pacific Palisades, Brentwood, which is very popular among celebrities, Bel Air, the UCLA campus, Beverly Hills and Hollywood. Avoid rush hour. It kills you. Especially around Brentwood in the afternoon. The drive is about 15 miles long.

IMG_9214


Kaikki kuvat on omiani, paitsi ne joiden alla on Pic-linkki.

All pics are mine, except the ones with the Pic-link underneath.

6 thoughts on “Sights and Sounds in LA

 1. MAHTAVA postaus Kea! Mää olin heti tarttumassa kynään ja paperiin että kirjaan kaikki ylös meidän yhden päivän vierailua varten. :))

  Like

 2. En kestä, en enää malta odottaa. Tuli sellanen fiilis tätä lukiessa, että ajetaan satalasissa aavikolta Losiin ja ollaan siellä koko aika! 😀 Mutta ehkä ne muutki paikat on ihania. Mutta i-ha-na postaus, kiiiitos!!!

  Like

 3. Mut aavikollaki on niin paljon ihanaa nähtävää. Värit on kerrassaan mahtavia siellä! Enkä malta odottaa sun kuvia… 🙂

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s