Alaskan Summer

Tasaisin väliajoin tulee ikävä Alaskaan. Etenkin helmi-maaliskuussa kun lunta tulee solkenaan ja kesä-heinäkuun vaihteessa kun villikukat kukkivat ja vesi on turkoosia. Tänä vuonna pääsin onneksi paikan päälle heti maaliskuun alussa, mutta kahta AK-matkaa on vaikeampi toteuttaa samana vuonna, etenkin kun tulossa on reissu Kaliforniaan. Näin juhannuksen korvilla olen siis usein matkustanut Alaskaan, ja jäinkin nyt kaivelemaan vanhoja kuvia pahinta ikävää lievittääkseni. Tässä teillekin palanen siitä mitä Kaakkois-Alaskassa voi tehdä näin kesällä ja mikä siellä on erityisen erityistä. Täällä muuten tarinaa historiastani Alaskassa.

I miss Alaska on a regular basis. Especially in February-March when it snows endlessly and in June-July when the wildflowers bloom and the waters are turquoise. This year I was fortunate enough to be there right at the start of March, but it’s difficult to pull off two trips to AK during the same year, especially since I have a trip to CA coming up. I’ve traveled to Alaska around Midsummer several times before and now I got stuck looking at old pics to mend the worst longing. Here’s a piece of what you can do in Southeast Alaska during the summer and what is especially special this time of year. By the way here‘s a tale about my history in Alaska.

Mountains

UntitledDSC_3067IMG_7253Kayak

Skunk Cabbage

Skunk CabbageIMG_7203DSC_2791

Wildflowers

LupinLandedWilting Widow

Swimming

DSC_2823aukelakeIMG_7120

Friends

IMG_4032DSC_3690DSC_3332

Road Trips

IMG_7438IMG_7150DSC_3507

Beach

UntitledJava BeachZoey

Fishing

DSC_3036DSC_3408IMG_4862

Wildlife

UntitledIMG_5206DSC_3047DSC_3126Dall's PorpoiseUntitledHumpback

Rain

MistYellowGlacier

Glacier

GlacierDSC_2843keaglacier

On the Water

DSC_2719DSC_3312HPIM2181IMG_5228

City Views

I love JuneauDSC_3114DSC_3668

Sunsets

Sunset in SoutheastDSC_3357Sunrise at 5AM 

2 thoughts on “Alaskan Summer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s