Happy 4th!

Jenkkien itsenäisyyspäivä, eli 4th of July on aina ollut suosikkijuhlani. Juhlinta alkoi Alaskassa aina jo muutamaa päivää ennen, kun ystävät, ystävien sukulaiset ja kaikenkarvaiset vieraat lensivät Juneauhun viettämään kesän suurinta hupia. Olen ollut Juneaussa itsenäisyyspäivänä niin monta kertaa, että meille muodostui jo omat traditiot ja vakioporukka, unohtamatta tietenkään niitä satoja Jell-O shotteja, jotka jemmasimme jo hyvissä ajoin ystäväni Mirandan pakastimeen. Vietimmepä kerran Mirandan ja Lennonin häitä juurikin itsenäisyyspäivänä, se oli nimittäin se päivä jolloin aikanaan esittelin heidät toisilleen. Olen nyt joutunut viettämään itsenäisyyspäivän Suomessa muutaman vuoden ajan olosuhteiden pakosta, mutta hyvät muistot ei ikinä unohdu. Tässä pilkahduksia 4th of July karkeloihin Alaskassa!

The US Independence Day or 4th of July has always been my favorite holiday. The partying in Alaska always started a couple of days before, when friends, relatives of friends and other furries flew to Juneau to celebrate the biggest event of the summer. I’ve been in Juneau for the 4th so many times that we’ve managed to form certain traditions and a set crew for celebrating, without of course forgetting about the hundreds of Jell-O shots, which we prepared with my friend Miranda well ahead of time. Once during Independence Day we also celebrated Miranda and Lennon’s wedding, since back in the days it was the day I’d introduced them to one another. I’ve now had to spend a few 4th’s in Finland due to the circumstances, but good times will never be forgotten. Here are some glimpses into celebrating the 4th in AK!

Untitled

Independence Day – Made in China

DSC00911

Downtown Parade

Untitled

Douglas Parade

Passport

Passport

Untitled

Unicycle

glacierfam

My Big Phat Alaskan Family

beachfriends

Best of friends

Untitled

Got Jell-O?

AKfood

Food

wedbbq

Lennon the groom and Kea the Suomi-beauty

IMG_4032

From left to right… our heritage is from Sweden, Norway, Finland

IMG_3938

me and Mir

IMG_3709

sporting AK colors and favorite brands

IMG_7120

Independence Day swimming!

 

2 thoughts on “Happy 4th!

  1. Haha, muutama Jell-o! :DHuippua itsenäisyyspäivää sullekin, me vietetään sitä painelemalla piknikille, ellei ala sataa..

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s