Well fed

Tämä reissuruokahaaste tuli Inkalta

Bilar

1. Mikä on herkullisin reissuihin liittyvä ruokamuistosi? Entä mikä kamalin?

Herkullisin varmaankin Alaskassa syöty tuore kuningasrapu ja Brasiliassa tarjotut aamiaiset tuoreine hedelmineen ja kahveineen. Kamalin varmaan eräs väljähtänyt tapasbaari vieraillessani Dalín museossa Figueresissa, Espanjassa, jossa tapakset oli seisseet tuntikausia vitriinissä. Ja espanjalaiset tuttavani tilasivat vielä samaisesta baarista mustekalapatongit, joista ne lonkerot roikkui ällösti leivän reunoilla. HYI olkoon! Vieläkin puistattaa.

IMG_1828

2. Olet uudessa maassa ja menet ruokakauppaan. Piipahdatko kaupassa vain pikaisesti noutamassa ne asiat mitä tarvitset, vai kuluuko kauppareissuun tuntitolkulla sinun ihmetellessäsi ruokakaupan hyllyistä löytyviä eksoottisia asioita?

Kuluu siellä ehkä vähän pidempi tovi. Rakastan ulkomaalaisia ruokakauppoja ja niiden erilaista tarjontaa. Tykkään maistella paikallisia juttuja, mutta ehkä en kuitenkaan täysin omien makurajojeni ulkopuolelta.

3. Mikä on yleisin piknik-evääsi ulkomailla? Eroaako se siitä, mitä syöt Suomi-piknikeillä?

Ei kai oikeastaan. Kai se riippuu siitä mitä hyllystä löytyy. Amerikassa makkarat oli aina ankeita grillattavia. Siksi siellä keskityttiin aina mieluummin hampurilaisiin. Suomessa tykkään chilimakkaroista ja halloumista, sekä pähkinäsuklaalla täytetyistä banaaneista kertakäyttögrillillä valmistettuna meren rannassa.

IMG_1561

4. Pysytkö reissussa ruoka-asioissa tutuissa jutuissa vai nappaatko ensimmäisenä ruokalistalta paikallisen erikoisuuden?

Kuten yllä sanoin, tykkään kyllä maistella uusia juttuja mutta tietyissä rajoissa. Mitään ötököitä en söisi!

Breakfast

5. Muuttuuko ruokailusi reissatessa? Miten?

Tulee syötyä enemmän ja paremmin. Matkalla voi suoda itselleen enemmän ruokakokemuksia. Kotipuolessa olen aika pihi ravintolassa käymisen suhteen.

Twisted Fish

6. Onko tapanasi ostaa ruokatuliaisia? Jos on, niin mitä haalaat useimmin mukanasi kotiin saakka?

Ruotsista tuon aina kaikenlaista. Jenkeistä tuon makeisia, teetä ja kahvia, Hollannista olen joskus tuonut juustoa.

Heritage Coffee

7. Ostatko lennolle matkaevästä? Mitä se useimmiten on?

En! En tykkää kannella eväitä jotka saattavat joutua puristuksiin laukussa tai penkin alla. Enkä halua huumekoiraa kimppuuni kentällä jonkun hedelmän unohduttua syömättömänä laukkuun. Syön yleensäkin matkan aikana suhteellisen vähän ja yritän juoda tarpeeksi. Tilaan aina erikoisruuan ja syön kunnolla vasta kohdemaassa tai pidemmän lennon jälkeen ennen vaihtoa!

DSC_2772

8. Onko joissakin tietyissä maissa jotain ruokajuttuja, mitä sinun on ehdottomasti pakko saada joka kerta ko. maassa vieraillessasi? Mitä ne ovat?

Ruotsissa skagenröra ja kalixlöjrom! Espanjassa kunnon Valencialaista paellaa! Italiassa juustoa, gnoccheja, Kreikassa tzatzikia, vihanneksia ja mereneläviä… Jenkeissä hampurilaisia + oikeita milk/maltshakeja ja herkullisia salaatteja. Alaskassa kalaa ja mereneläviä.

Burger

9. Kuinka suuressa arvossa ruoka on reissubudjetissasi, yritätkö päästä matkan aikana mahdollisimman vähillä ruokakuluilla vai onko ruoka semmoinen asia, mistä ei reissun päällä pihistellä?

Se kai vähän riippuu reissusta. Kyllä mä satsaan ruokaan, mut en yhtään maindaa pikaruokaakaan. Tai paikallisia kauppareissuja. Sushia söisin muuten vaikka millä mitalla, se on suurinta herkkuani ulkomailla, jossa sen tekemiseen käytetään paljon enemmän mielikuvitusta kuin Suomessa.

Dragon Roll

10. Onko reissulla tullut vastaan jotain ruokaa, mikä on ollut niin herkullista että se on löytänyt tiesi myös kotikokkailuihin? Mitä se oli?

Useitakin juttuja, vaihtelee tosin sesongin ja kiinnostusten mukaan! Viimeksi Kaliforniasta tullessa väsäsin kotona Salted Caramel Frappuccinoja kun ne jäi “vähän” päälle. Noita lennokkaita avokadolla päällystettyjä sushejakin on tullut tehtyä.

DSC_3973

11. Suosittele ruokapaikkaa jostain päin maailmaa, mikä on ollut suosikkisi?

Tässä sellaisia jotka tietääkseni on vielä olemassa… Joan’s on Third Losissa, The Hangar Juneaussa, Alaskassa, Paramount Café Bostonissa ja Kuurna Helsingissä. Konstailematonta, tuoretta ja rehellistä. Sellaisesta minä pidän!

IMG_1397

Kaikki kuvat muuten Alaskasta, olisitteko uskoneet?

Ja parhaat pohjalla – Java syö ensimmäistä joululahjaansa suurella antaumuksella – ja kuningasrapu matkalla liedelle!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s