Getting ready to fly

Arctic Liner

Kerroinkin jo tuossa aikaisemmin hieman vinkkejä Jenkkeihin lentämisen varalle, mutta tässä vielä tarkemmin omista lennoistamme ja yhteistyökumppanimme Rantapallon lentohausta. Itselläni on siis jos jonkinmoisia kriteerejä lentämisen suhteen. Tietyt lentoyhtiöt ovat pannassa, kuten tietyt kentätkin ja tottakai on kiva ottaa lennot, joiden kestot ja lähtö/saapumisajat ovat oman matkan kannalta käteviä. Puhumattakaan tietysti edullisesta hinnasta!

Jostain syystä tykkään myös lähteä jenkkireissuille aina perjantaina, jolloin viikonlopunkin voi hyödyntää itse paikan päällä. Hakukoneita käyttäessä kannattaa käyttää hakutulosten rajausta, jotka Rantapallon haussa löytyvät sivun vasemmasta laidasta. Niitä käyttämällä pystyy valikoimaan lentoja matka-ajan, lähtö/paluuajan ja lentöyhtiön perusteella. Välilaskutkin kannattaa yleensä pitää minimissä. Rantapallon lentohaun paras puoli on kuitenkin ehdottomasti se, että hakukone etsii parhaat hinnat lukuisilta eri yrityksiltä. Näitä ovat muun muassa eBookers, Kilroy Travels, Travelstart, Supersaver jne.

Omat lennot otettiin tällä kertaa American Airlinesilta, sillä kesäisin AA lentää Helsingistä suoraan Chicagoon ja halusin välttää vaihdot New Yorkin JFK:llä. Viime vuonna päädyimme nimittäin äidin kanssa viettämään siellä 7-8 tuntia ylimääräistä ja ihan äkkiä en hingu takaisin. Chicagon O’Harella (ORD) olen kyllä myös viettänyt aikaa, kerran kokonaisen päivän kera koiran ja mittavan matkalaukkumäärän, jota tietenkään ei saanut checkattua sisään moneen tuntiin saapumisen jälkeen. Olen kuitenkin lentänyt ORD:n kautta menestyksekkäämmin kuin JFK:n joten tutulla turvallisella mennään nytkin. Tärkeää minulle on myös Alaska Airlinesin mailien pokkaaminen. Siitäkin syystä AA.

Saapuminen ajoitettiin illalle klo 21:30, että jetlagin selättäminen kävisi kivuttomammin. Paluu myöskin illalle klo 21:00, koska viimeksi palasin Alaskasta keskellä päivää ja hereillä olo oli koko päivän ajan yhtä tuskaa. Vannoin ettei ikinä enää. Paluulentomme on lisäksi Lontoon eikä Chicagon kautta, koska kesäaikataulut päättyvät syyskuuhun ja oma paluumme on vasta syyskuun puolella. Kannattaa myös ennen matkan ostoa seurailla hintoja ja tilata Rantapallon hinta-agentti tai muu vastaava hintaseuranta sähköpostiin. Näin saa varmasti parhaimman tarjouksen. Nyt ei kun valmistelemaan matkan muita yksityiskohtia. Lennot, majoitus ja hotellit ovat meillä siis jo sovittu ja maksettu ja niistä lisää myöhemmin. Nyt enää pientä viilausta ja reissuropojen säästöä. Sitten kamat kassiin ja kohta jo lennetään!

Postaus toteutettu yhteistyössä Rantapallon kanssa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s