Road Tripping in New England

Palataanpa pielä New Englandin vehreyteen, majakoihin ja rannikoihin mm. Destination Unknownin ja Kaukokaipuun järjestämän Instagram Travel Thursday -tempauksen myötä. Muita Travel Thursdayhin osallistuvia blogeja löytyy Instagramista tagilla #IGTravelThursday ja oma tilini löytyy käyttäjänimellä @keamar. Moni tykkäsi etenkin aiemmista Vermontin-kuvistani ja tässä siis vielä lisää kuvia Instagramin puolelta viime vuoden reissulta.

Let’s return to the lush greenery, lighthouses and coasts of New England through Instagram Travel Thursday, organized by Destination Unknown and Kaukokaipuu among others. Other participating blogs can be found on Instagram with the tag #IGTravelThursday, along with my account @keamar. Many of you especially liked my previous pics from Vermont and here are some more shots taken with Instagram during last year’s trip.

Matka alkoi surullisenkuuluisasti JFK:n lentokentältä jossa vietimme aivan liian monta tuntia myöhästyttyämme noin minuutin jatkolennolta lentoyhtiön mokan ja hillittömien ruuhkien takia. No mikäs siinä lattialla nukkuessa ja nauttiessa vitosterminaalin maittavista antimista kuten sushista ja hampurilaisista. Pääsimme kuitenkin lopulta perille ihanaan Vermontiin jossa vastaanotto oli mitä lämpimin. Vermontin vihreydestä kertoi myös emäntämme hybridiauto ja ekologiset ruokailutavat. Candy syö vain maatilalta itse noudettua luomuruokaa.

Our trip began famously at JFK airport, where we spent way too many hours after missing our connecting flight by like a minute due to an error made by the airline and ridiculously long lines. What else could we do, but sleep on the floor and enjoy the abundant offerings of food like excellent sushi and burgers. We finally made it to wonderful Vermont where the welcoming committee was quite the opposite of JFK. The green spirit of VT was well displayed by our hostess Candy’s hybrid car and ecological eating habits, since she only eats food which she picks up herself at a local farm.

Burlington, VT

Ensimmäisenä aamuna sain vallan ruokagasmin maistellessani lasipurkista annosteltua kotitekoista jogurttia ja tuoreita persikoita. Candyn kotitalokin aiheutti suunnatonta ihastusta, sillä se oli rakennettu jenkkien mittapuun mukaan iäisyyksiä sitten, eli 1800-luvun puolella. Pääsin myös testaamaan paikallisten rinteiden katupäällysteitä lonkkarilla kruisaillen. Muitakin vihreitä asioita löytyi – kuten olutta vihreästä tölkistä ja Ben & Jerry’sin jäätelöä vihreän kyltin alta.

In the morning I experienced quite the foodgasm as I savored home made yogurt served directly from a glass jar with freshly chopped peaches. Candy’s house also gave cause for extreme admiration, since it was built eons ago by American standards, in the late 1800’s. I also got to try out the pavement on the local hills while cruising around on my longboard. Other green things were also found – like beer from a green can and Ben & Jerry’s ice cream from under a green sign.

Vermont & Maine

Burlingtonista teimme päiväretkiä Vermontin suurimman kaupungin ulkopuolelle, Waterburyyn, Stoween ja Jerichoon. Maistelimme lisää Ben & Jerry’sin jäätelöitä alkuperäisellä Waterburyn tehtaalla ja kävimme myös Candyn lapsuudenkodilla uimassa Lake Champlainissa. Äitini serkku Jussi asuu Jerichossa New Yorkin Uticasta kotoisin olevan vaimonsa kanssa ja he tarjosivat meille eräänä iltana maittavan liki kymmenen ruokalajin illallisen. Mutta kaikki hyvä loppuu aikanaan ja lopulta matkamme jatkui vuokra-autolla New Hampshiren läpi kohti Mainea.

From Burlington we did day trips to the environs of this largest city in Vermont and visited Waterbury, Stowe and Jericho. We tasted more Ben & Jerry’s flavors at the original factory in Waterbury and went swimming in the Lake Champlain by Candy’s old childhood home. My mother’s cousing Jussi lives in Jericho with his wife who hails from Utica, NY and they offered us a nearly ten course meal one night. But all good things come to an end and finally our journey continued with a rental car through New Hampshire towards the state of Maine.

Maine & Cape Cod

Maine on aina ollut unelmieni matkakohde ja pienellä suostuttelulla sain matkaseurana olleen äitinikin suostumaan pieneen road trippailuun. “Kunhan etäisyydet eivät ole liian pitkiä” – hän marmatti. Onneksi Uusi-Englanti on siinä suhteessa kiitollinen matkailukohde, ettei autossa joudu viettämään länsirannikkomaisen pitkiä aikoja siirtyessään osavaltiosta toiseen. Mainessa majoituimme pieneen B&B:hen, vierailimme 24/7 LL.Beanissa ja maistoimme hummeria satamassa.

Ja lopultakin pääsimme majakkajahtiin. Näimme kolme saman päivän aikana, jotka olivat kaikki omalla tavallaan kauniita. Portlandin kaupunkikin oli kiinnostava, mutta meitä kutsui jo seuraava majapaikka Massachusettsin kuuluisan Cape Codin läheisyydessä Plymouthissa. Matka kulki lähes Bostonin keskustan läpi pitkin näyttävää Tobin Bridge -siltaa. Plymouthissa meitä ihastuttivat loputtomat hiekkarannat ja rantaelämä jä pääsimme vihdoin hieman levähtämään ennen reissun seuraavia etappeja.

Maine has always been a dream destination for me and with a little convincing I got my travel companion, aka. my mom to agree to a little road tripping. “As long as the distances aren’t too great” – she grumbled. Fortunately New England is an easy travel destination in the sense that you don’t have to drive too long a distance, like for example on the west coast, when traveling from one state to another. In Maine we stayed at a small B&B, visited the 24/7 LL.Bean and tasted lobster in the harbor.

And then we finally went lighthouse hunting. We spotted three in just a day and they were all very pretty in their own way. The city of Portland was interesting as well, but we were already due at our next lodging in Plymouth close to the infamous Cape Cod in Massachusetts. Our trip took us across the fantastic Tobin Bridge close to downtown Boston. In Plymouth we got to enjoy some much needed r&r at the endless beaches before our following destinations.

 

15 thoughts on “Road Tripping in New England

 1. Ihania kuvia! Kiva kun lähdit tempaukseen mukaan, ja mun pitää kyllä useammin vilkuilemaan tänne sun blogin puolelle… Ja Ben & Jerry's jätski kyllä maistuisi mullekin. 🙂

  Like

 2. Samat sanat! Hauska olla mukana, sillä Instagram on ollut itselle niin merkittävä juttu matkailun suhteen viime vuosina. 🙂

  Like

 3. Ihana postaus ja sulla on yksi parhaimmiten toteutetuista kaksikielisistä blogeista johon olen törmännyt! Ja tuo reissu on kyllä aivan unelma. Olen asunut New Yorkin osavaltiossa yhteensä 7 vuotta mutta yhtä tuntuu ettei vaan tullut tarpeeksi tehty roadtrippejä vaikka paljon matkusteltiinkin. Aivan ihania kuvia, ja tuli sellainen olo että ehkä sittenkin vielä haluan muuttaa Amerikkaan takaisin 🙂

  Like

 4. Mahtava postaus, täällä vielä yksi hosti kirjoittelee 🙂 Nuo kuvat on aivan ykkösiä! Tässähän pitää itsekin alkaa suunnitella Ameriikan reissua ;D

  Like

 5. Miksi oi miksi en ole löytänyt tätä blogia aiemmin? No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Ruokagasmi olisi jo itsessään syy matkakuumeutua reissusta noille suunnille 🙂

  Like

 6. Kiitos Katja! Musta tuntuu kovin samalta, että Amerikasta saa eniten irti silloin kun siellä ei itse enää asu… 🙂 Ainakin tuntuu siltä että mä oon kokenu parhaimmat palat vasta sen jälkeen kun muutin Alaskasta takaisin Suomeen. 🙂

  Like

 7. Aivan ihana postaus, tekisi heti mieli lahtea sinne spottailemaan tuollaisia majakoita. Loved this post, it just captures the spirit of New England so well. Great that you joined the #IGTravelThursday

  Like

 8. I love the way you have captured Vermont in your Instagram photos. Very nice. I've never been to Vermont, but would love to make the trip. Thank you for linking up with us this week.

  Like

 9. Thanks Leigh! Vermont was very nice indeed, need to make it back to visit my friends and relatives there again for sure.I do love NC as well – been twice now. It's such a beautiful area! I love the books from Sarah Addison Allen and all her magical stories from the Carolinas. I would like to do a Southern road trip sometime in the future too. Just need to find the right time and company. 🙂

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s