Ireland

Olipa kerran Irlanti, jonne ajattelin aina matkustavani heti kun tulisi hyvä tekosyy mennä. Viime kesänä syy vihdoin ilmaantui. Ystäväni sisko on asettunut aloilleen pieneen Kildaren, eli Cill Daran kylään noin 50 km länteen Dublinista. Matka tehtiin budjetilla, eli Helsingistä Linda Linella Tallinnaan ja sieltä Ryan Airilla Dubliniin. Ja ei ollut kallis reissu. Matkajärjestelyistä johtuen otimme mukaan vain välttämättömimmät tavarat, jolloin jättiläismäinen Canonin 7D:ni jäi kotiin. Matkalta on siis muistona vain iPhonella räpsittyjä kuvia – joten mikä olisikaan parempi ajankohta postata tänne hieman muistoja noista vihreääkin vihreämmämistä maisemista kuin Instagram Travel Thursday.

Once upon a time there was Ireland, where I always thought I would travel as soon as I had a good reason. Last summer the reason finally appeared. My friend’s sister has settled down in the small town of Kildare, or Cill Dara, about 50 km west of Dublin. The trip was done on a small budget, from Helsinki to Tallinn on Linda Line and from there with Ryan Air to Dublin. And it wasn’t expensive. Due to this method of travel, we only brought the bare necessities and I left my humongous Canon 7D at home. I only have pics taken with my iPhone to remember this trip by – and what would be a better time to post some memories of this greener than green scenery, than Instagram Travel Thursday.

Insta Ireland1

Paikan päällä minua ihastuttivat Irlannin vehreät nummet, pienet maalaistiet, punaiset ovet, herkulliset ruokatarjoilut, Bulmersin ylivalta, niityillä laiduntavat hevoset ja ihmisten yleinen ystävällisyys.

Once there I was delighted by Ireland’s green moors, small country roads, red doors, delicious foods, the predominance of Bulmers, the horses grazing in the fields and the general kindness of the local people.

Insta Ireland4

Kävimme pitkillä kävelyillä, tutustuimme paikallisiin ostareihin ja outlet-myymälöihin ja nautimme maisemista. Lisäbonuksena majapaikassamme oli aivan ihastuttavia pieniä mopsin pentuja, joita sitten hellittiin ja jotka ilahduttivat meitä hauskoilla pikku tempauksillaan.

We went for long walks, did some shopping at the local malls and outlet malls and just enjoyed the scenery. And as an added bonus our hosts also had some beautiful little pug puppies around the house to cuddle with and to make us smile with their adorable antics.

Insta Ireland5

Irlantiin täytyy ehkä lähteä uudestaan. Seuraavalla kerralla haluaisin vuokrata auton ja ajella ympäriinsä enemmänkin. Suosittelen Irlannin maaseutua kaikille luonnonystäville ja yksinkertaisista asioista nauttiville. Kerrassaan lumoava paikka!

Might have to visit Ireland again sometime in the future. Next time I’d like to rent a car and drive around a bit more. I warmly recommend Ireland’s countryside for all of you who love nature and unpretentious things. A simply enthralling place!

 

11 thoughts on “Ireland

 1. Minä nyt kyllä ennenkaikkea rakastuin tuohon pieneen somaan koiraan. Aivan ihanaa ja ihanaa kun lähdit taas mukaan! 🙂

  Like

 2. Oi! Entinen kotini Irlanti…. 🙂 Juuri käytiin kesäkuussa ja toivottavasti elo- tai lokakuussa mennään uudestaan, aina sinne on vain ikävä. Ihania kuvia, kiitos!

  Like

 3. Love your photos! My husband and I visited Ireland before we had kids and spent a few days in Dublin and then a week driving around the countryside. I loved it so much and can't wait to go back – with kids this time!

  Like

 4. Ireland is lovely. I would love to go back. I love the photo of the red door. The pugs are too cute. Thanks for linking up with us this week.

  Like

 5. Never been , but summer trip to Ireland is in my dreams. Love the images of the idyllic countryside. Oh, and the accent is definitely the best part. Love the accent! 🙂 Hauskaa weekendia!!!

  Like

 6. If this is what Ireland looks like on the phone, I can only imagine what photos you would have produced on your Canon 7D! Stunning.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s