Juneau, AK part. 2

Viime viikolla postasin Destination Unknownin ja kumppaneiden järjestämää viikottaista Instagram Travel Thursdayta varten kuvia Alaskasta. Tässä tulee toinen osa. Nyt keskitytään siihen mitä kaikkea kaupungissa voi tehdä, etenkin ulkona, mutta myös sisätiloissa.

Last week I posted pics from Alaska for the weekly Instagram Travel Thursday, organized by Destination Unknown & Co. Here is the second part. Now we’ll concentrate on what you can do in the city, mostly outside, but also indoors.

AKViews

Mene ulos, patikoi, pyöräile, veneile tai ajele ja nauti maisemista. Kaupungissa jossa sataa lähemmäs 200 päivä vuodessa, on liki rikos jäädä sisätiloihin aurinkoisena päivänä.

Go outside, hike, bike, boat or drive and enjoy the views. In a city which boasts close to 200 days of rain a year, it’s a crime to stay indoors on a sunny day.

AKGlacier

Vieraile Mendenhall Glacier -jäätiköllä ihastelemassa sitä mikä vielä näkyy kaukaisuudessa. Jäätikkö on perääntynyt viimeisten 15 vuoden aikana useita satoja metrejä ja muistan vielä kun se ulottui paljon paljon pidemmälle.

Visit the Mendenhall Glacier to admire thew view that can still be seen in the distance. The glacier has receded several hundreds of yards in the past 15 years and I can still remember how it reached much much further.

AKSnow

Aja 20 minuutin matka ylös Fish Creek Roadia nauttiaksesi kenties parhaista paloista mitä tämä kaupunki tarjoaa. Ja nimenomaan kaupunki, sillä kaupungin omistama ja pyörittämä laskettelukeskus Eaglecrest Ski Area on paras “pikku nyppylä” jossa olen ikinä lasketellut. Maastot ovat monipuolisia ja lumi myös. Paikalliset rakastavat puuterilunta, joten ole puuteriaamuna paikalla aikaisin maistaaksesi parhaita makupaloja. Offarit eivät ole kokemattomille, sillä olosuhteet sekä maastot voivat olla yllättäviä ja melko haastavia.

Take a 20 minute drive up Fish Creek Road to enjoy perhaps the best bits of what this city has to offer. And I specifically mean the city, since the city run and operated Eaglecrest Ski Area is “the best little ski area” I’ve ever set foot on. The terrain is versatile and the snow as well. The locals love their powder, so make sure to be there early on a powder morning to get a taste of some of the best snow. The out of bounds areas are not for the inexperienced, since the conditions and terrain can be unexpected and quite demanding.

AKBeach

Kun olet saanut lumikiintiön täyteen on kenties aika mennä rannalle rauhoittumaan. Kaupunki on täynnä rantoja ja täytyy vain löytää oma suosikkinsa, mieluiten hienolla näkymällä varustettuna.

Once you’ve gotten your snow quota filled, it’s perhaps time to go to the beach to calm down. The city has plenty of beaches and you just have to find your own favorite, preferably with a great view.

AKClimb

Jos sinulla on vielä energiaa, eikä korkeat paikat huimaa päätä, voit vielä pistäytyä kaupungin kiipeilyseinällä joka kantaa nimeä The Rock Dump. Sieltä löytyy jokaiselle jotakin, lapsesta eksperttiin. Taitoja voi lopulta kerryttää menemällä oikeille vuorille, joita löytyy alueelta loputtomiin.

If you still have the energy and you’re not afraid of heights, you can stop by the city’s climbing wall, which also goes by the name The Rock Dump. They have something for everyone, from child to expert. You can also increase your skills by going to the real mountains, since they are aplenty in this area.

AKExplore

Seikkaile! Tiet ovat pitkiä ja tyhjiä, metsistä löytyy patikkareittejä liki silmänkantamattomiin, kaupunkilaisilla on merkillisiä koti ja rakennusratkaisuja joita voi ihailla myös kaukaa ja maisemat ovat parhaiten nähtävissä kauempana turistirysistä. Alaska on kaunein paikka jonka minä tiedän!

Explore! The roads are long and empty, the forests have endless amounts of hiking trails, the locals have peculiar ways of living and building which you can also admire from afar and the views are best seen further away from the touristy areas. Alaska is the most beautiful place I know!

 

16 thoughts on “Juneau, AK part. 2

 1. Alaska näyttää tosiaan todella todella kauniilta! Ja ihania kuvia olet taas postannut, erityisesti ensimmäiset saavat haukkomaan henkeä 🙂

  Like

 2. No niin, vedin kahvit väärään kurkkuun kiipeilykuvien yllättäen tullessa. Myyty! 😉 Alaska pakko päästä-listalle viimeistään nyt.

  Like

 3. Ja mä kävin tuolla kiipeilemässä vasta ekaa kertaa ikinä. Korkeat paikat hirvittää! Tosin ei lasketteluhissistä, onhan se nyt täysin luonnollista keikkua parikymmentäkin metriä ilmassa hataran tuolin ja vaijerin varassa… 😀

  Like

 4. Niitä löytyy tolla Alaska-tagillä vaikka kuinka, eli ei kun kaivelemaan arkistoja. Kannattaa myös tsekata wheelslikepowder.blogspot.com, sinnekin postasin juttuja ennen oman blogin perustamista. 🙂

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s