A Day in Yosemite National Park

Yksi kesän ja reissun parhaimmista päivistä vietettiin eräänä sunnuntaina Yosemiten kansallispuistossa. Matkaan lähdettiin Bakersfieldin kaupungista, ja ajoa kertyi aamulla kolmisen tuntia.

One of the summer’s and trip’s best days was spent one Sunday in Yosemite National Park. We began our journey from the city of Bakersfield and drove about three hours to reach our destination.

UntitledUntitled

Ensimmäisenä etappina puistossa oli Mariposa Grove, josta löytyy paras kattaus mammuttipetäjiä. Puolilta päivin paikalle pääsi parhaiten pysäköimällä auto Wawona Lodgen läheisyyteen, josta maksuton bussi vei nopeasti perille asti. Mariposa Grovella kannattaa varautua kävelemään tovin ylämäkeen, tai nappaamalla opastettu turistikierros parhaille puille. Ehkä tunnetuimpia yksittäisiä puita ovat mahtipontinen Grizzly Giant sekä läpikäveltävä California Tunnel Tree, jonka tunneli leikattiin jo vuonna 1895.

Our first stop at the park was Mariposa Grove, which boasts a wide array of Giant Sequoias. The best way to reach the grove in the afternoon was to park at Wawona Lodge, where a free shuttle bus picked you up for a quick ride over. Be prepared to hike a ways uphill at Mariposa Grove, or take the guided tour to see the best trees. The most famous single trees are perhaps the flamboyant Grizzly Giant and the California Tunnel Three, which you can walk through by using the tunnel which was cut already back in 1895.

UntitledUntitledUntitledUntitled

Matkalla Mariposa Grovelta Glacier Pointille pysähdyimme ihmettelemään kaukaisuudessa siintävää metsäpaloa, josta meitä etukäteen niin paljon varoiteltiin. Puiston toimintaan tämä ei tosin merkittävästi vaikuttanut, reittimme muuttui ainoastaan suljetun Tioga Pass Roadin osalta ja Mono Lake jäi tällä kertaa näkemättä. Toisaalta ehdimme näin hyvissä myös Glacier Pointille, josta avautuikin varmasti päivän hienoimmat näkymät.

On our way from Mariposa Grove to Glacier Point we stopped to look in amazement at the forest fire in the distance, which they had warned us so much about in advance. The fire really didn’t the Park’s operation much, as our trip only changed due to the closure of Tioga Pass Road and we had to skip Mono Lake this time around. On the other hand we now had plenty of time at Glacier Point, which showed us perhaps the most magnificent views of the day.

UntitledUntitledUntitledUntitledUntitled

Liki surrealististen maisemien jälkeen bongasimme parkkipaikalta kovin kesyn oloisen kojootin. Arvelimme sen olevan sairas tai kipeästi pienen koiranamupalan tarpeessa. Glacier Pointilta matka jatkui alas kohti Yosemite Valleyta ja Tunnel Viewta.

After nearly surreal views we happened to spot a very tame looking coyote in the parking lot. We figured he was sick or direly in need of a little doggie snack. From Glacier Point our trip continued down towards Yosemite Valley and Tunnel View.

UntitledUntitledUntitled

Saapuessamme Tunnel Viewlta alas laaksoon alkoi jo hieman hämärtyä ja ihastelimme illan majesteettisia värejä taivaalla. Kotimatkalle kohti San Franciscon esikaupunkeja lähdimme illan jo pimettyä, ja totesimme että matka oli todellakin vaivan ja ajomatkan arvoinen. Tänne täytyy joskus päästä pidemmäksikin aikaa!

As we reached the valley from Tunnel View the sky had already begun darkening and we admired the majestic evening colors in the sky. Our homeward journey began after just after nightfall and we concluded that the trip was really worth all the effort and driving. Have get back here sometime for a longer while!

Vielä ehtii mukaan Instagram Travel Thursdayhin. Tee postaus käyttäen Instagram-kuvia ja lisää linkki postaukseesi esim. Destination Unknown –blogiin.

You still have time to participate in IG Travel Thursday. Write a post using Instagram-pics and add the link to your post for example on the blog Destination Unknown.

 

32 thoughts on “A Day in Yosemite National Park

 1. Huikeita kuvia ja maisemia! Olisi pitänyt käydä tuollakin, mutta harmi kyllä meidän aika ei riittänyt kaikkeen. Pitänee lähteä uudelleen 🙂

  Like

 2. Aivan uskomattomia maisemia! Pitääpä näyttää tuolle paremmalle puoliskolle, jos se vihdoin antais periksi ja lähtis kuskiksi mulle noille seuduille 😉 Kuinka paljon luulet, että teillä tuli ajelua tuon reissun aikana?

  Like

 3. Tälle postaukselle tämän viikon isoin peukku! Aivan mielettömiä kuvia, tuo kojootti ja metsäpalo veti ihan kylmät väreet! Keep up the good work!

  Like

 4. Moi! Saanko asiaan kuulumattomasti udella, että ootko kokonaan suomalainen? 🙂 Sulla tuntuu olevan niin kaunis, mutta erikoinen nimi!

  Like

 5. Ohhh golly, the clouds in that photo are amazing, but that coyote looks so sad. Even sadder that people probably feed him, and now he is lost from his true life. Great trip, I hope to make it there one day.

  Like

 6. Oh my goodness! These pictures are A M A Z I N G ! Mountains always make me swoon!This is one park I have not seen yet and I've been to a bunch! But it's on my list for sure!Looks gorgeous!

  Like

 7. Those photos really would inspire you to visit! The smoke plume, though, is frightening when you think of it. The power of nature is so evident throughout your pictures- thanks for sharing them!

  Like

 8. Täytyy ehdottomasti lähteä uudelleen! Seuraavan kerran haluaisin Yellowstonen ja Grand Tetonsin kansallispuistoihin… saa nähdä lähteekö joku mukaan!

  Like

 9. Laskin just Roadtrippers.comin avulla et ajettiin noin 2360 mailia, eli about 3800 kilometriä. Aika huikeeta, mut oli kyllä niin siistiä ja todellakin sen arvoista!

  Like

 10. Saat udella. Oon puoliks karjalainen ja puoliks suomen(ruotsa)lainen. Etunimi on isän keksintö ja sukunimi on mun amerikkalaisen exän. 🙂

  Like

 11. This park was definitely worth the drive. One of the most amazing places I've ever been to. You should absolutely go someday. Thanks for a great comment! 🙂

  Like

 12. I thought much about the endless power of nature during our visit, like the glaciers which shaped the Yosemite Valley thousands of years ago. These views were simply breathtaking!Thank you for your comment Susan! 🙂

  Like

 13. Wow, upeita kuvia taas kerran! Saali etta jai Mono Lake kokematta, se on aika ainutlaatuinen ja lahella siina on myos Bodle ghost town, sita oikeaa wild westia. NLuin noista paloista ja se on kylla aika pelottavaa, koska Yosemitesta ei kovin montaa tieta loydy ulos…

  Like

 14. Hei ihania muistoja tulvii mieleen tätä teidän reissua seuratessa. Nyt vasta ennätin katsomaan seikkailuanne. Kuinka kauan ootte reissussa vielä?:-) T. Sanna

  Like

 15. Täytyy mennä uudestaan, ehdottomasti. Mono Lake ja Bodie listalla jo seuraavaa kertaa varten. Onneksi paloista oli tiedotettu hyvin nettisivuilla ja liikenne oli ohjattu kunnolla joka paikassa. Toista se on nyt kun kansallispuistotkin ovat kiinni sillä aikaa kun sedät eivät pääse kongressissa sopuun!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s