Grand Canyon, part 2

Keskinkertaisen illallisen ja pikaisten yöunien jälkeen heräsimme viiden maissa aamulla ja suuntasimme takaisin kanjonille auringonnousua varten. Mielestäni Grand Canyonilla kannattaakin ehdottomasti vierailla yön yli niin, että pääsee näkemään niin auringonlaskun kuin auringonnousunkin. Värit ja maisemat muuttuvat valon mukaan merkittävästi. Edellisen illan auringonlasku ja ukkosmyrsky olivat vaikuttavia, mutta aamun hämärä ja sumu olivat yhtälailla henkeäsalpaavia auringon noustessa horisontista.

After quite the mediocre dinner and a quick night’s sleep we woke up around five in the morning and headed back to the canyon to see the sunrise. I think Grand Canyon is definitely worth visiting over night, so that you’ll get the chance to see both the sunset and the sunrise. The colors and the scenery change drastically with the light. The sunset and the thuderstrom were pretty impressive the previous night, but the dusk and mist of the morning were also equally breathtaking as the sun arose on the horizon.

IMG_7354_MG_1126

Emme todellakaan olleet ainoita aikaisin heränneitä, sillä Mather Pointilla parveili jo monia muitakin innokkaita turisteja ja kuulimme suomeakin puhuttavan ainoan kerran reissun aikana.

We weren’t really the only ones up at the crack of dawn, since there were many other eager tourists swarming around Mather Point. We even overheard some Finnish, which was a first during this trip.

IMG_7384IMG_7463IMG_7392IMG_7484

Tämä kuulemma näyttää ihan Hobitin näkymältä .

This apparently looks like something from the Hobbit.

IMG_7497IMG_7527IMG_7523IMG_7540

Korkean paikan kammoiselle tälle kielekkeelle kiipeäminen oli melkein mahdoton suoritus. Piti kontata kun pelotti niin kovasti että taivas putoaa niskaan. Aivan järjetön pelko, mutten yksinkertaisesti voi sille mitään.

Climbing to this ledge was nearly an impossible task for a person who suffers from vertigo. I had to crawl, because I was so afraid that the sky was going to fall. It’s a completely ridiculous fear, but I just can’t help myself.

IMG_7546

Viimeinen osa päiväkuvien kera tulossa pian.

The last part with daytime pics coming up soon.

 

8 thoughts on “Grand Canyon, part 2

 1. Mulle tulee jotenkin hirveän onnellinen olo, kun katselen näitä ja edellisessä postauksessa nähtyjä Grand Canyon-kuvia – nää on vaan niin huikean kauniita ettei oo tosikaan! 🙂

  Like

 2. Oli ihan parasta kun seistiin siinä kielekkeellä kattomassa sitä miestä siellä usvan keskellä. Sellasia hetkiä ei koskaan unohda. Kiitos Liisa reissuseurasta ja parhaudesta!

  Like

 3. Huh huh miten täydellistä! Varsinkin se auringonsädekuva! Unreal!! Vitsi, tahtoo tuonne! Missä te olitte yötä? Mietin vasta, että vähän olis kauheeta, jos olis ollut noilla huudeilla sen USA:n hallinnon shurdownin aikaan ja ois jäänyt Grand Canyon näkemättä :/

  Like

 4. Me oltiin Tusayanissa Best Western Premier Grand Canyon Squire Inn:ssä. Olipa sanahirviö! :DOli muuten hyvä palvelu ja mahtava aamiainen, ja bussi meni suoraan edestä kanjonille. Sisäänpääsylipunkin sai suoraan siitä respasta.Olis kyllä menny ihan mönkään koko reissu jos olis ollu se shutdown tuolloin. Onneks ei!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s