San Francisco

Untitled


“if you’re going to San Francisco, be sure to wear some flowers in your hair…”

On vaikea kuvitella, että vietimme San Franciscossa vain yhden kokonaisen päivän kaikesta näkemästämme ja kokemastamme huolimatta. Koska autoomme murtauduttiin ja puolet omaisuudestamme vietiin, jäi meiltä valitettavasti muutama suunniteltu kohde vielä näkemättä, kuten mm. Palace of Fine Arts ja Golden Gate auringonlaskun aikaan. Kun nyt 3 kk myöhemmin katson näitä kuvia näen silti kaupungin kauniina, täynnä lempivärejäni, jyrkkiä mäkiä, upeita maisemia ja uskomatonta monimuotoisuutta.
It’s hard to believe we only spent one whole day in San Francisco with all the great things we saw and all the bad things we experienced. Since they broke into our car and stole half of our belongings, we unfortunately missed out on some of our previously planned evening activities, like seeing the Palace of Fine Arts and the Golden Gate Bridge at sunset. But as I now look at these pics 3 months later, I still see the city as beautiful, filled with my favorite colors, steep hills, gorgeous scenery and extraordinary diversity.

Untitled

Kaupungin kääntöpuolena on rikollisuus ja kodittomuus, ja se kuinka äkkiä kaupunginosat muuttuvat turvallisesta joksikin aivan muuksi vain korttelin päässä. Minulle selitettiin, että ongelma on lähinnä siinä, että San Francisco sijoittuu niin pienelle alueelle suuren asukasluvun kera. Losissa huonoja alueita on sen ison pinta-alan vuoksi helpompi välttää kokonaan.
The city’s flip side is crime and homelessness, and the way the neighborhoods change from safe into something completely different just merely a block away. I was told that the problem lies mostly in the fact that San Fran is located on such a small area with so many people. LA on the other hand is so huge that it’s easier to avoid the bad areas altogether.

Untitled

Lombard StreetUntitled

Pier 39 Sea Lions

Untitled

Painted Ladies at Alamo Square

Untitled

Muutama viikko matkamme jäkeen tapasin itse asiassa erään San Franciscossa asuvan suomalaisnaisen, joka kertoi minulle ettei kaupungissa voi jättää edes ensiapulaukkua autoon, koska sekin varastetaan. Tämä on siis neuvoni San Franiin roadtrippaaville – älkää jättäkö autoon mitään, vaikka parkkipaikka olisikin valvottu, ettei teille käy niin kuin meille.
I actually met a Finnish lady living in San Fran a few weeks after our trip and she told me that you can’t even leave a first aid kit in a car there, because it too will get stolen. So this is my advice to you road tripping to or from San Fran – don’t leave anything in your car, even if the parking is supposedly supervised, so you don’t end up like we did.

Untitled

The Transamerica Pyramid seen from Chinatown

Untitled

Dragon’s Gate

Untitled

Mitä suosittelen? No ehdottomasti ajomatkaa Golden Gaten yli, jonka tullimaksu etelään päin kannattaa muuten maksaa ennakkoon rekisterikilven tiedoin netissä. Sillan toisella puolen Sausalitossa kannattaa hakeutua Conzelman Roadille, jonka varrelta näkee kuuluisan sillan parhaat palat, ja joka lopulta johdattaa teidät maailman hienoimmalle majakalle, joka jäi siis tällä kertaa meiltä näkemättä oven ollessa visusti kiinni.
What do I recommend? Well definitely the drive across the Golden Gate, just remember to pay the toll for a southbound crossing online and ahead of time with the license plate details. After crossing over to Sausalito, look for Conzelman Road, which offers you the best views of the famous bridge and finally leads you to the most magnificent lighthouse, which we missed out on as the door was securely shut.

Untitled

Untitled

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta. Lue ohjeet täältä ja kurkkaa myös järkkääjien blogit: Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses.
This post is part of Instagram Travel Thursday. More info here. Also check out some of the organizers: Destination Unknown, Skimbaco Lifestyle and House of Anaïs.

 

24 thoughts on “San Francisco

 1. Uskomatonta, että ehditte nähdä nuo kaikki jutut yhdessä päivässä! Me taidettiin olla kolmisen päivää tuolla ja silti tuntui, että kamala kiire koittaa nähdä kaikki must-jutut 🙂 Vielä matkalla lentokentälle, pyydettiin taksikuskia ajamaan Painted Ladysin kautta, jotta voitiin pysähtyä hetkeksi ihailemaan niitä ja napata kuva. Se kuski muuten ei tunnistanut taloja tuolla nimellä!

  Mulla on kans tuo sama ristiriitainen fiilis tuota kaupunkia kohtaan. Nuo sun kuvathan on aivan satumaisen ihania ja tuollaistahan siellä tosiaan on. Mutta just se rikollisuus ja kodittomien valtava määrä oli niin ahdistavaa. Meidän hotelli sijaitsi tosin lähellä Union Squarea ja ehkä parempia aluitakin olis ollut. Varmaan olis reilua antaa kaupungille uusi mahdollisuus joskus, mutta luulen, ettei se tuu tapahtumaan ihan pian. Sitten kun se tapahtuu, niin sen täytyy olla reissun alkupään kohde, sillä uskon sen myös kovasti vaikuttavan siihen, että mikä fiilis paikasta jää. Kun on ähky kaikkea, niin ei pysty enää vastaanottamaan.

  Like

  1. Ehkä se tunnisti Alamo Squaren? 🙂

   Luulen että tuo Union Square ja sen lähiympäristö, lähinnä kai Market Streetin "toinen puoli" on niitä ikävimpiä osia kaupungissa. Tapahtuneen jälkeen saatiin kyllä sympatiaa ja kuultiin niin monelta paikalliselta tarinoita siitä, miten niiden joululahjaostokset ja muu omaisuus on useita kertoja varastettu autosta. En muista koskaan kokeneeni vastaavaa niiden 17 vuoden aikana kun oon matkustanu Jenkeissä… vielä 27 eri osavaltiossa! Tai ehkä mulla on vaan käyny uskomattoman hyvä tuuri.

   Ja aina oppii uutta, jopa sen ettei keskellä päivääkään oo tavarat missään turvassa ihmisten ilmoilla, suljetussakaan tilassa. Mä oon aina ollu huolellinen ja varovainen matkustaessa, mutta tää oli jo uutta. Meille kerto muuten myös yks aussiporukka Pacifican skeittiparkilla et niiden huoneeseen oli murtauduttu Vegasissa ja kaikki oli viety. Et ei ne hotellitkaan välttämättä oo turvallisia.

   Like

 2. San Diegossa oli muuten sama juttu, hyvä alue voi muuttua yllättäen huonoksi, ja me satuttiin asumaan vuokrakämpässä juuri siinä rajamailla. Jotain tästä kertoo esimerkiksi se, että kerran poliisit pysäyttivät minut kun olin kävelemässä ratikalta kotiin illalla ja kyselivät että mitä teen siellä. Luulivat kai tietyn ammattikunnan edustajaksi (huom. olin kyllä pukeutunut ihan järkevästi! :), mutta kun tajusivat että olin ulkolainen likka kävelymatkalla kotiin, varoittelivat että koskaan tuolla ei saisi yksin kävellä. Noh. Pakko mikä pakko.

  Upeita kuvia kuitenkin ja tuo rikollisuus on hyvä pitää mielessä, jos joskus tuonne autolla lähdemme/pääsemme!

  Like

  1. En mä tiedä oonko vetäny tän rikollisuusjutun ihan omasta hatusta, mut ainakin mun Losilaiset kaverit kyllä vähän varotteli ja sano ettei ne ite tykkää San Franista just sen rikollisuuden ja kodittomien takia. Mulla on itellä San Diegosta ihan positiiviset muistot, varsinkin niiden Little Italysta. Tulee vieläkin hyvän ruoan maku suuhun kun ajattelen sitä!

   Like

 3. Mää muistan kun meidän piti ekalla reissulla pitää SF:ssä autoa parkissa yks yö ennen kuin palautettiin se aikaisin aamulla takaisin vuokraamoon. Haluttiin saada se parkkiin mahdollisimman lähelle hostellia että poikien ei tarvinnu aamulla kävellä hullun pitkää matkaa, ja parkkeerattiinkin sen parin korttelin päähän, missä hengasi ihan hillittömästi kodittomia. Auto oli tietysti palautusta varten typötyhjä, mutta säilyi myös koskemattomana ja naarmuuntumattomana sen yön. Ehkä meillä oli tuuria matkassa.

  Like

  1. Kyllä mäkin yöksi tyhjennän aina auton, mutta että päivälläkin pitää valvotussa tilassa! Noh, aina oppii uutta. Ja onneks oli eka kerta. Ja tähänkin vaikutti selvästi se että se pirun silta oli poikki, eikä päästy ajamaan majoituksen kautta kaupunkiin. Heh.

   Like

 4. Nuo merileijonat on symppiksiä ja värit on kieltämättä makeet! Inhottavaa, että teille kävi miten kävi reissulla, mutta onneksi on jäänyt hyviäkin muistoja 🙂

  Like

 5. Itse en kyllä allekirjoita tuota poikkeavaa rikollisuutta. Edes Haight-Ashburyssä en kokenut mitään ongelmaa. Toisaaalta keikatuksi joutuminen ei sinällään ole tuuripeliä. Ammattlaiset kyttää ja kyllä huomaa turistit. Kaikkialla maailmassa. Kyllä niillä on omat kanavat millä tieto kulkee ja ei tarvita kuin yksi takaluukusta ongittu kaulahuivi ja se on näytetty silmäpareille, mitä siellä kontissa on.

  Mutta silti tosi kurjaa kun kamat häviää. Tulee säätöä ja sähläystä moneksi tunniksi.

  Käveltiin myöhään monessa paikassa ja mitään kuumotusta ei tullut. Tottakai kodittomia on, mutta kodittomuus ei sinällään merkitse uhkaa turistille.

  Itse kaupunki jätti melkoisen mitäänsanomattoman vaikutuksen. Ihan jees, mutta kerta riitti. Siis sellainen paikka, että lennon voisi sinne uudestaan ottaa, mutta sitten äkkiä eteenpäin.

  Like

  1. Haight-Ashbury oli mustakin ihan rauhallinen ja mukava. Siinä Market Streetin liepeillä kävi kyllä mielessä et onkohan tää paikka ihan ok. Mun äiti oli sitä mieltä että se parkkihallin henkilökunta oli liigassa joidenkin ammattilaisten kanssa.

   Ja kyllä mä edelleen tykkään Losista kaikkine päivineen enemmän. Tosin onhan siellä tullu vietettyä huomattavasti paljon enemmän aikaa ja tuntee mestat aika hyvin. 🙂

   Like

 6. Ehditkin melkein nakemaan enemman Friscoa paivassa kuin me kolmessa vuodessa jonka siella vieressa asuimme. Ja tuo tavarat autossa juttu on kylla sama ihan kaikkialla jenkeissa, mika tietysti on vaikeaa jos on pitkalla ajomatkalla. Niin monelta rikotaan ikkuna ja tavarat katoavat….

  Like

  1. Mulla eka kerta jenkkireissuilla vaikka oon roadtrippaillu siellä päin aika paljon viimeisten 17 vuoden aikana. Lyhyempiä ja pidempiäkin pätkiä. Tää oli vaan kokonaisuudessaan aika epäonninen päivä kun kaikki tuntu menevän pieleen jo alusta alkaen. Sanon edelleen että jos se pirun silta olis ollu käytössä olis kaikki menny toisin ja kamatkin olis saatu vietyä hotelliin järkevästi. Mut kai tässä oli joku opetus ja tarkoitus.

   Like

 7. Upeita kuvia! Ollaan ajamassa keväällä Friscoon hostveljen luokse ja toivon että paikka on livenäkin yhtä kaunis kuin kuvissa, ja osaan sulkea silmät niiltä ei niin kivoilta jutuilta. Mutta eihän noista kuvista voi kun nauttia!

  Like

 8. Jo joskus ihan junnuna ala-asteikäisenä haaveilin San Franciscosta ja Jenkkeihin pääsystä. Myöhemmin oli tarkoitus lähteä vaihtoon Kaliforniaan, mutta elämä muutti kulkuaan ja vaihtovuosi valitettavasti jäi. Alkaishan se jo olee korkea aika lähteä omin silmin katsomaan miltä todellisuudessa näyttää…. Ihana virtuaalimatka sun kuvien kautta ❤ haaveet ne onneksi säilyy ja tässä tapauksessa on mahdollista toteuttaakin helposti 🙂

  Like

 9. San Fransisco is the one US city that I’ve wanted to visit for years but haven’t seen yet. It looks so charming – I love those rows of colored houses up the hill!

  Like

 10. I’m so sorry you had your car broken into. We had that same experience on the west coast (in Seattle) and it is a trip spoiler for sure!

  You San Fran pics are gorgeous though! Bravo for getting great shots of the city even on a rough day!

  Like

  1. Thankfully all these pictures were taken before or during the break in! I’ve been in Seattle numerous times and have never had a problem, but I’m sure there are bad places and ill circumstances everywhere. I’ve apparently been very lucky during my previous travels. 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s