On the Powell-Hyde Line

IMG_8578

Jopa kaksivuotias kummipoikani tietää sen – ratikat ovat parhautta. Oma kriteerini kaupunkiasumiselle Helsingissä on pitkään ollut, että kotiin pitää päästä ratikalla, ja kyllä, matkustan ratikalla päivittäin. Viime viikonloppuna pikkuinen kävi kylässä ja katseli ikkunastani ulos ratikoita ihaillen. Niiden mennessä ohi hän huudahti “uijuijui”. San Franciscossa hänen kummitätinsäkin toisteli “uijuijuita” kun matkasimme Powel-Hyde Linella Union Squarelta Lombard Streetille. Joidenkin mielestä ehkä turistiklisee, mutta ratikan reunalla kameran kanssa roikkuminen oli varmasti SF-vierailumme kohokohta.
Even my two-year-old godson knows it – trams and cable cars are the bee’s knees. My criteria for living in the city of Helsinki has long been that my home has to be reachable by tram, and yes, I ride one daily. Last weekend when the little one came for a visit, he looked out my window and admired the trams by saying “wowee” each time he saw one go by. When in San Francisco, his godmother also went “wowee”, as we rode the Powell-Hyde Line from Union Square to Lombard Street. Some might say cliché, but dangling out of a cable car with my camera was probably the highlight of our visit to SF.

IMG_8576
IMG_8581 IMG_8588

IMG_8603

IMG_8592

IMG_8601

IMG_8613

IMG_8616

IMG_8620

IMG_8623

IMG_8622

6 thoughts on “On the Powell-Hyde Line

 1. Oot kyllä niin oikeassa, ratikat on ihan hullun mahtavia! Fiilistelen niitä aina Helsingissä, vaikka en juuri koskaan matkustakaan niillä. Ehkä ens viikolla. 🙂 Me ei menty siihen turistiratikkaan SF:ssä, mutta matkustettiin toki perusraitiovaunulla, ja sekin oli aivan mahtava kokemus!

  Like

 2. Jaan ratikkarakkauden! Kun muutin Helsinkiin opettelin kaupunkia ratikoilla. En uskaltanut käyttää busseja, kun ei yhtään tiennyt miten ja mistä ne kulkee. Ratikat on helppoja. Yhä valitsen mielummin ratikan ja bussin vain kiireessä ja öisin. Ihanaa jos Turkuunkin saadaan pikaraitiotielinjat niin kuin on suunniteltu!

  Like

  1. Haha. Sun kommentti pääty jotenkin tänne vaik varmaan oli tarkoitus tohon tuoreempaan juttuun. 🙂 Kiitos silti – Alaskan maisemat on parhaita!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s