Obsessed with Oregon

Viime aikoina mielessäni on pyörinyt vain yksi paikka. Olen haaveillut ja suunnitellut, viettänyt aikaa Pinterestissä pinnaillen kaikkea mikä näyttäisi tähän mielentilaan juuri oikealta. Joten tässä se on. Haluan ensi kesänä Oregoniin. En ole käynyt siellä nyt kuuteen vuoteen ja alkaa jo olla korkea aika palata. Avasin vanhan kuvakirjastoni ja pistin tuulemaan vanhojen kuvien kanssa. Tätä minä nyt kaipaan: siltoja, rantoja, majakoita, hiljaisia satamakaupunkeja ja paikallista ruokaa. Ainoa mikä oikestaan enää uupuu on matkaseura. Noh, ehkä sekin tässä kevään mittaan selviää. Nyt kaikki majakkafanit huutakaa YEAH!
Lately there’s only been one place on my mind. I’ve been dreaming and planning, spending time on Pinterest, pinning everything that would look just right for my mindset. So this is it. I want to travel to Oregon this summer. I haven’t been there in nearly 6 years and I’d say it’s about time to go back. I opened up my old photo library today and gave a new spin to old pictures. This is exactly what’s on my mind: bridges, beaches, lighthouses, quiet harbor towns and local food. The only thing missing is the company. Well, maybe it’ll sort itself out. Now all lighthouse fans, let me hear you say YEAH!

DSC_9055-2

Newportin läheinen majakka Yaquina Head on varmasti yksi kauneimmista näkemistäni majakoista. Voisi oikeastaan sanoa, että tästä se kaikki alkoi. Olin aina tykännyt majakoista, mutta vasta nähtyäni tämän iski majakkamaisemarakkaus kuin salama kirkkaalta taivaalta. Klassinen mustavalkoinen rakennus ja sen maisemat hivelevät edelleen tämän majakkafanin silmää, vaikka näiden kuvien pariin on tullut palattua vuosien varrella useammin kuin kerran.
The Yaquina Head Lighthouse is situated close to Newport and is probably one of the most beautiful lighthouses I’ve ever seen. You could actually say that this is where it all began. I’d always liked lighthouses, but when I saw this one it truly hit me hard. I love lighthouse views! The classic blak and white building and the surrounding scenery still take my breath away, even if I’ve gone back to look at these pics more than once over the years.

IMG_3989-3

Rannat ovat upean kauniita, mutta vielä kesäkuussakin suhteellisen viileitä. Tänne ei kannata suunnitella tulevansa perinteiselle rantalomalle, koska auringonottorannat loppuvat USA:n länsirannikolla johonkin Santa Barbaran tienoille.
The beaches are incredibly beautiful, but even in June it’s still chilly. This is not a traditional spot for a beach vacay, since the the west coast’s last good warm beaches are somewhere in the environs of Santa Barbara.

IMG_3554

Tämän majakkafanin toinen suuri rakkaus ovat sillat. Ja niitähän Oregon toden teolla tarjoaa. Yaquina Bay Bridgessä on hienon muodon lisäksi liki täydellinen turkoosi väri.
This lighthouse fan is also a lover of bridges. And there are plenty in Oregon to go around. The Yaquina Bay Bridge has a great shape and an almost perfect turquoise coloring.

DSC_9012IMG_3932-2DSC_8507

Newportin pienessä kaupungissa voi ihastella satamaa, kalastusaluksia, suloisia puutaloja ja maistella Oregonin paikallista Rogue-olutta maittavan lounaan kera. Satamassa näkee myös kuinka tärkeää kalastus ja meri ovat näillä main. Kalan hajulta ei siis voi välttyä.
In the town of Newport you can admire the harbor, the fishing boats, quaint wooden houses and taste some of Oregon’s local Rogue-beer along with a tasty lunch. At the harbor you can also see the importance of fishing and the ocean around these parts. You simply can’t avoid the smell of fish.

DSC_8506-2DSC_8524-2DSC_8502-2DSC_8545DSC_8547-2

Paikallinen trubaduuri työssään ja kaverit mukana tukena. Alla olevassa muraalissa on kuvia paikallisesta faunasta. Newportissa on itse asiassa akvaario, jossa pääsee ihailemaan paikallista eläinkuntaa melko luonnonmukaisessa ympäristössä. Siitä on tosin Sea Worldin kaltaiset “huvit” kaukana.
A local musician at work and the guys are present for support. The mural below depicts the local fauna. Newport is in fact home to an aquarium where you can admire the local animals in a nearly natural environment. It’s still a far cry from the likes of Sea World.

DSC_8544-2IMG_361120080622-IMG_3840IMG_3567IMG_3850DSC_9008

Newportin keskustan tuntumasta löytyy myös toinen majakka Yaquina Bay Lighthouse, jossa huhutaan asuvan aave jos toinenkin. Tällä majakalla oli valitettava kohtalo, sillä se rakennettiin nopealla aikataululla vuonna 1871, mutta hylättiin aaveiden armoille jo kolme vuotta myöhemmin Yaquina Head -majakan ajaessa asian paremmin. Majakka ja sen valo on sittemmin kunnostettu ja pysyy avoinna sille ken uskaltautuu astua sisään.
Right close to downtown Newport you can find another beautiful yet different lighthouse. The Yaquina Bay Lighthouse is rumored to be haunted and has had quite the bad fortune. It was built quickly in 1871, but was abandoned only three years later and left to fend for itself, as the newer Yaquina Head Lighhouse did a better job. The building and the light have since been renovated in the 1970’s and it is now open to anyone who dares to enter.

DSC_8985-2IMG_3959-2

Rannoilla kävely tarjoaa nähtävää sekä kaukaa että läheltä katsottuna. Meritähtiä, merisiilejä ja muita Suomessa harvinaisia mereneläviä on rannoilla pilvin pimein.
Walking along the beaches offers something to see from both near and far. Starfish, sea urchins and other sea animals are a common sight in these parts.

IMG_4010-2DSC_9041

Eihän ne majakkajutut vielä tähän loppuneet. Minulla on Yaquina Headista varmasti sata kuvaa, oltuani siitä niin vaikuttunut. Parhaita ovat ne majakat joita pystyy ihailemaan kaukaa, mutta joihin pääsee myös kierrokselle sisään.
We’re not quite done with all the lighthouse fan material yet. I probably have a hundred different pics of Yaquina Head, since it was so impressive in its surroundings. The best lighhouses can be seen from afar, but can also be toured from the inside.

DSC_905820080622-IMG_399420080622-IMG_4017IMG_401220080622-IMG_402420080622-IMG_4021DSC_9086-2

Majakan edustalla olevilla kallioilla majaili varmasti tuhatpäin lintuja. Toisaalta näissä maisemissa en yhtään ihmettele, sillä olisivat ne voineet huonommankin paikan valita.
The cliffs by the lighthouse were home to probably thousands of birds. With this scenery around, I really don’t blame them. They could have picked a much worse location.

IMG_4027DSC_9066-2IMG_4030DSC_9039-2 

23 thoughts on “Obsessed with Oregon

 1. Moikka! Huomasin rokkirekki-blogista sun kommentin. Munkin blogissa hiukan juttua Sri Lankasta, jos vaikka satutkin reissun varaamaan 🙂 En näköjään saa linkattua, mutta Shoe lover on blogin nimi.

  Like

  1. Kiitos vinkistä Ansku! Kävinkin jo vähän selailemassa sun blogia, mutta valitettavasti Sri Lanka ei kyllä taida olla juuri nyt ajankohtainen kohde, kuten ehkä tästä postauksesta selvisi… ei sitä tosin ikinä tiedä mitä tulevaisuudessa tapahtuu. 😉

   Like

 2. Ihanalta näyttää, varsinki graffitit (ja tietty majakat!!). Nää oot myyny jenkkilän pohjoisosan mulle nyt kyllä ihan täydellisesti, sinne on pakko päästä vielä joskus (toivottavasti pian)!

  Like

  1. Northwest is best! Mut on kyllä myyty noille pohjoisosille jo vuonna 1996 eikä siitä taida enää olla paluuta… 🙂

   Ja kyllä sä vielä pääset tuonne, jos ei tänä vuonna niin ehkä sit seuraavana?

   Like

 3. Ihania kuvia! Muakin on alkanut hotsittaa Jenkkilän pohjoisosat ja Alaska sun postausten myötä. Aiemmin olin ihan varma, että mua kiinnostaa vain ja ainoastaan E-Amerikan lattarimeininki, mutta kyllä nuo upeat luontokohteet ois käymisen arvoisia 🙂 Ja voi vitsi mikä lintujengi! Piti ihan pariin otteeseen katsoa, että oliko se kallionpintaa vai jotain elollista 🙂

  Like

  1. Niin siis mäkin luulin pitkän aikaa. Mä olin jo ihan myyty koko espanjan kielelle ja lattaritouhulle, kunnes erinäiset tapahtumat vaan vei mut vahingossa takaisin noille seuduille ja se oli sit menoa se. Luonto on tuolla ihan älyttömän hieno, kertakaikkiaan!

   Like

  1. Mä oon alkanu myös miettiä et lähtisin keväällä tähän lähimaastoon tutkailemaan majakoita… 🙂

   Terkkuja sinne Itävaltaan! Palataan kun palaat.

   Like

 4. HeiBlogiasi on ehdotettu Paras USA-blogi -kategoriaan Supersaver Travel Blog Awards -kilpailussa! Supersaver Travel Blog Awards on kilpailu, jossa valitaan äänestyksen perusteella parhaat matkablogit kolmesta viisi kategoriasta. Varmista, että lukijasi tietävät voivansa ehdottaa blogiasi useita kertoja. Mitä enemmän nimeämisiä blogisi saa, sitä suurempi on sen mahdollisuus päästä finaaliin! Voit lisätä blogiisi kilpailutunnuksen, jonka avulla lukijoidesi on helppo ehdottaa ja äänestää sinua. Kilpailutunnus on ladattavissa sivustolta http://www.supersaver.fi/kilpailu/travel-blog-awards/2013/usa-blogi. Onnea matkaan! Ystävällisin terveisin Madelene

  Like

  1. Kiitos Teea! Joissain majakoissa on todella nähty vaivaa ja laitettu sisäpinnatkin kuntoon. Kyllä sellaisissa kelpaakin vierailla! Ja sillat on komeita, niitä on välillä Suomessa ikävä kun kaikki on täällä suht hajuttomia ja mauttomia. 🙂

   Like

 5. Hei!! Tulipa ihan kotoisa ja nostalginen olo. Olen itsekin ihastunut majakkaan tuolla samassa Oregonin majakassa kun olimme roadtripillä länsirantaa alas. Tuttuja maisemia!!! Pakko päästä itselläkin taas sinne <3. t. Päivi

  Like

 6. Mulla on ollut tämä iPadissa auki jo lähemmäs viikon ja nyt se taas rävähti esiin ja muistutti kommentoimaan! Ihan mahtavia molemmat majakat ja niistä otetut kuvat! Vaikka klassiset majakat onkin mun suosikkeja, niin yllättäen tykkään ihan hulluna tuosta Yaquina Bay Lighthousesta… Liittyy varmaan siihen, että se on niin talomainen ja siellä vois helposti asua 🙂 Superkaunis! Ja vähän tulee kauhuelokuvavibat myös, musta ei kyllä olis yksin majakassa asumaan vaikka siitä muka aina haaveilenkin.

  Hauska kuulla että sullakin on se "ensimmäinen majakka", josta kaikki lähti. Mulla oli ollut ihan lapsesta saakka pakkomielle majakoihin, mutta en varmaan koskaan ollut päässyt käymään yhdelläkään (vaikea muistaa, kun mulla on jotain itse keksittyjä mielikuvia majakasta saarella, jossa aina käytiin – myöhemmin kävi ilmi ettei siellä edes koskaan ollut majakkaa). Ehkä se liittyi jotenkin yhteen vanhaan Muumi-kirjaan, en tiedä. Mutta itse harrastus alkoi vasta vuonna 2005 mun ensimmäiseltä majakalta Menorcalta.

  Ja kiva muuten nähdä kuvia majakan sisältä! Harmillisen usein kun ne on kokonaan suljettuja tai jopa aidattuja. Pakko päästä Oregoniin!

  Like

  1. Ihana Maria, kiva kun kommentoit!

   Mä voisin myös asua tuossa aavemaisessa talossa, ihanan jännittävä! Pitäis tosin olla joku hyvä vahtikoira. :)Ja vähän sama fiilis mulla, ei lapsena päässy käymään millään hienoilla majakoilla, mutta Muumeja tuli kyllä katsottua ja luettua.

   Yay for Oregon – sinne vaan!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s