Happiness on HWY 1

Tulin tänään kotiin särkyisenä ja väsyneenä, mutta silti minulla oli pakottava tarve saada eräs postaus ulos nyt heti. Ja vaikka yleensä yritän julkaista juttuja jonkinlaisessa järkevässä järjestyksessä niin päätin tänään, että hiiteen liiat miettimiset ja säännöt. Tänään mennään fiiksellä. Tehdään tästä vaikka nyt majakkaviikko! Eli vaikka San Franista on vielä liuta kuvia julkaisematta, niin tässä nyt tunnelmia Highway 1:n varrelta.
I got home today achy and tired, but still I had this strong urge to get a post done right away. And even if I usually try to post stuff in some kind of sensible order, I decided that I’m just gonna screw principles today and go with my gut. We could make this into a lighthouse week! So even if there’s a bunch of unposted pics from San Franisco, here are some glimpses of our trip along Highway 1.

En ole ehkä kertonut teille kuinka tärkeitä kuvat ja niiden välittämä tunne ovat minulle, joten… Jäin pitkäksi aikaa tuijottelemaan ja miettimään edellispostauksen Oregon-kuvia, koska niitä ottaessa olin varmasti onnellisimmillani siihen astisessa elämässäni. Jälkikäteen kuitenkin niistä ajoista ja niistä kuvista on jäänyt jonkinlainen haikeus, ja vaikka haikeus on tavallaan surullistakin, on se kuitenkin tunne jota koen kaipaavani. Tykkään pienestä surumielisyydestä, nostalgiasta, haikeudesta ja ikävästä. Se jotenkin puskee minua eteenpäin ja motivoi minua. Näen siinä uskomatonta kauneutta.
I might not have told you how important pictures and the feeling they evoke are to me, so here goes… I actually got stuck looking and thinking about the pictures from Oregon in the previous post, because when they were taken I was probably at my happiest in my life up until that point. In hindsight those times and those pictures still make me feel very melancholy and even if it’s kind of a sad feeling, it’s still a feeling that I notice myself craving. I like a slight feeling of sadness, nostalgia, longing and yearning. It somehow drives me and motivates me. I see incredible beauty in it.

IMG_8842

Kuitenkin näitä kuvia käsitellessä fiilikseni on tottakai täysin erilainen. Matka oli erilainen, valo erilainen ja tunteet ristiriitaiset edellispäivän automurron jälkeen. Maisemat kuitenkin vaativat tätä postausta vaikka en mielestäni ollut kameran kanssa parhaimmillani tuona päivänä ja valo oli monessakin paikkaa mahdollisimman epäsuotuisa ja haasteellinen. Hieman harmittaa, etten saanut “parempia” kuvia tuolta pätkältä, mutta kai se vaan tarkoittaa sitä, että pitää taas joskus lähteä takaisin. Tai ehkä olen vaan ihan liian kriittinen?
Looking through these pictures however, I had a completely different mindset. The trip was different, the light was different and my feelings conflicting after someone had broken into our car the previous day. The scenery however demanded this post, even if I don’t think I was at my very best with the camera that day and the light was quite unflattering and hard in many spots. I’m a little bummed that I didn’t get “better” shots from this stretch, but I guess it just means that I’ll have to go back someday. Or maybe I’m just being too critical?

IMG_8849

Pigeon Point Lighthouse

IMG_8859IMG_8864IMG_8866IMG_8870-2IMG_8877IMG_8893IMG_8905IMG_8920

The famous Bixby Bridge

IMG_8935IMG_8948

Kea & Liisa blowing in the wind

IMG_8954

Sunset at Big Sur

IMG_8973

Suvi & Liisa both smiling at last

IMG_8977 

10 thoughts on “Happiness on HWY 1

 1. Kauniisti kirjoitettu teksti ja upeita ovat kuvatkin. Turhaan ajattelet ettet olisi näissä onnistunut! Mutta on se vaan jännä miten se omakin fiilis vaikuttaa tuohon kuvaamiseen.

  Oi että mä ootan että päästään tuonne sit toukokuussa kruisaileen! 🙂

  Like

  1. Kiitos Laura, nii-i kyllä se vaan vaikuttaa vaikka ei haluais antaa negatiivisille ajatuksille sellaista sijaa kerta matkalla on ja asioihin haluaisi keskittyä kunnolla. Mä pysyn sit silmät kiinni ruudussa kun teidän etappi tuolla koittaa! 🙂

   Like

  1. Minkäs sitä itelleen voi, yritän olla vähemmän kriittinen omia kuvia kohtaan jatkossa! Stay tuned, majakkaviikkoon ehkä vielä lisämatskua tänään tai sunnuntaina! 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s