Winter Wonderland

Rakastan talvea. Sitä perinteistä lapsuusmuistojen talvea, jolloin on lunta, pakkasta ja pimeää. Mutta juuri tähän aikaan vuodesta sosiaalinen media täyttyy ihmisten lomakuvista auringossa ja varmaan jokainen meistä haaveilee perinteisestä talvisäästä huolimatta pienestä irtiotosta paratiisiin. Mikä siis avuksi kun tietää, ettei nyt ole mahdollisuutta tai edes varaa lähteä? Tässä minun vinkkini siihen, miten Suomen talvessa voi maksimoida onnellisuutensa ja mihin kannattaa kiinnittää huomiota, jotta talven näkisi mahdollisimman ruusunpunaisten lasien läpi.
I love winter. That traditional kind you remember from your childhood, with snow, freezing temperatures and darkness. But this is also the time of year when social media is filled with people’s vacation shots from the sun and you can’t help but feel like you’d really need a little escape to paradise as well. So what choice do you have when you don’t have the possibility or the money to just hop on a plane and fly away? Here are my tips on how to maximize your happiness during winter and for seeing it through rose-colored glasses.

Kuten alaskalaiset sanovat, huonoa säätä ei olekaan, on vain huonoja varusteita: pukeudu lämpimästi ja unohda turhamaisuus. Pipo, käsineet ja villasukat ovat pakollisia talvella. Nautit ulkoilusta huomattavasti enemmän kun pysyt lämpimänä. Kannattaa myös satsata hyviin talvikenkiin.
As Alaskans say, there is no such thing as bad weather, there’s only bad gear: dress warm and forget about looks. A hat, gloves and wool socks are essential in winter. You’ll enjoy the outdoors a lot more when you stay warm. You should also get a decent pair of winter boots.
Kiinnitä huomiota taivaan väreihin ja valoon auringon noustessa, auringon laskiessa ja lumisateella: näin näet taivaan täyttyvän lempeistä pastelliväreistä päivän mittaan. Suosikkiasiani talvessa on lapsesta asti ollut vaaleanpunainen taivas lumisateella. Ulkomaalaiset eivät yleensä ymmärrä lainkaan mistä puhun ennen kuin he kokevat tämän itse.
Pay attention to the colors and the light in the sky as the sun rises, as it sets and when it’s snowing: that way you can see the sky fill up with warm pastel colors along the day. My favorite thing about winter has always been the pink sky when it’s snowing. Foreigners usually have no idea what I’m talking about until they experience this for themselves.

Kun olet ensin pukeutunut lämpimästi, lähde ulos ulkoilmaan: talvinen luonto, lisääntyvän auringon määrä, lumihiutaleiden kimmellys ja jäällä kävely ovat mielenkiintoisia tutkittavia kunhan hetkeksi pysähtyy ja kiinnittää niihin huomiota. Yksi palkitsevimpia asioita on levätä kotona talviulkoilun jälkeen viltin alla, kourassa kuppi kuumaa.
After you’ve dressed up in warm clothes, go out into the fresh air: wintery nature, the increasing amount of sun, the glistening of snowflakes and walking on ice are interesting things to explore once you stop and actually pay attention. One of the most rewarding things is to rest at home under a blanket with a steaming hot drink after being outdoors.
Ole positiivinen: suhtaudu talveen sillä mielellä että se kestää vain aikansa. Pohjoisessa asumisen rikkaus ovat vuodenajat. Itse en ainakaan haluaisi jokaikisen päivän olevan täysin samanlainen kuin edeltävän.
Stay positive: take winter as it is, because it’s just a passing season after all. The richness of living up in the north are the four seasons. Personally I wouldn’t want every single day to be the same as the previous one.

Katso talvimaailmaa instagramin kautta: kuvaa valoa ja lunta, hanki makrolinssi ja kuvaa vaikka lumihiutaleita lähietäisyydeltä. Viime viikkoina olen heilunut useamman kerran lumen pinnassa iPhonen kanssa yrittäen vangita sen täydellisen hetken.
Look at winter wonderland through instagram: photograph light and snow, get a macro lens and shoot snowflakes at close range. Lately I’ve often been dangling my iPhone in the snow while trying to capture that perfect moment.
Kuuntele tämän hetkisiä lempibiisejäni Spotifyssa ja ihastu. Minä lähdenkin tästä naapurimaahamme Ruotsiin nauttimaan lumesta ja vauhdista lumilautani päällä. Iloista Travel Thursdayta teille kaikille!

🎶 Benjamin Francis Leftwich – Atlas Hands 🎶

🎶 Matt Corby – Big Eyes 🎶

Listen to my current favorites on Spotify and fall in love. I’m actually off to our neighboring country Sweden, to enjoy snow and exitement on my snowboard. Happy Travel Thursday to you all!

🎶 Benjamin Francis Leftwich – Atlas Hands 🎶

🎶 Matt Corby – Big Eyes 🎶

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta. Lue ohjeet täältä ja kurkkaa myös järkkääjien blogit: Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses.
This post is part of Instagram Travel Thursday. More info here. Also check out some of the organizers: Destination Unknown, Skimbaco Lifestyle and House of Anaïs.

40 thoughts on “Winter Wonderland

 1. Juuri näin! Kyllä Suomi on talvella niin satumaisen kaunis. Siis oletuksella, että siellä on lunta (: Loska ja pimeys ei oikein napostele, vaikka kyllähän niistäkin ainakin erilaisia harmaansävyjä voi bongata!

  Like

 2. On ihana haaveilla paratiiseista, mutta en voi valittaa maisemasta joka näkyy kirjoitellessa ikkunasta 🙂 Synkimpänä aikana ei paljon stay positive-kuvat instassakaan auta, mulla menee pari kaamos viikkoa ihan unessa ja villasukissa. Onneksi nyt on jo melko pitkät valoisat päivät Lapissakin! Kauniita kuvia 🙂

  Like

 3. Olen siitä onnellisessa asemassa, että ei ole tullut liian pitkää jaksoa pakkasta tänä talvena. Ei lumessa ja kylmässä mitään pahaa ole, mutta pimeys syö naista.

  Mutta kevättä kohti mennään ❤

  Like

 4. Kauniita talvimaisemia olet ikuistanut. Kyllä tässä talvessakin on puolensa! Itse ihastelin sitä miten valoisaa jo on näin helmikuussa :). Jotenkin sitä Espanjassa ollessa "unohti", että ei se talvi ole pelkkää pimeää marraskuusta maaliskuuhun. Ja ihanaa kun on lunta!

  Like

 5. Hyvä Kea, tätä mää just kaipasin! Tosin tällä hetkellä talven kauneus loistaa poissaolollaan, kun taivas on harmaa eikä puiden oksissa oo yhtään lunta. Noh, ei maha mittään!

  Like

 6. Ihanaa ihanaa, talvesta ei voi olla nauttimatta kun on näin upeat kelit! Täälläkin on aurinko pilkoitellut ja voi että ne värit. Ihailen aina sun kuvamatskua ja nää ei oo poikkeus. Hyvää reissua!! 🙂

  Like

 7. As we’re in the middle of the polar vortex here in Canada… this is a good reminder on enjoying the white stuff…though I am totally ready for spring! 🙂

  Like

  1. Now that I’ve returned home to slush, I’m ready for spring too. Though I still kinda miss frosted forests and beautiful below zero sunsets. Maybe you could send the polar vortex our way?

   Like

 8. Olet kyllä osannut vangita todella kauniita talvisia hetkiä! Ja talvi on kyllä upea vuodenaika, jos unohdetaan kylmyys ja pimeys. Harmi kyllä miellän itse talven lähinnä näiksi kahdeksi ja siksi se on minusta usein vastenmielinen. Pimeydelle ei voi mitään, mutta vuosi vuodelta osaan ostaa lämpimämpiä vaatteita. Ehkä joskus vielä pidän talvesta 🙂 Mutta talvi on satumaisen kaunis, sitä en kiellä!

  Like

 9. Mä olen oppinut arvostamaan Suomen talvea ihan tajuttomasti. Rajattomat liikuntamahdollisuudet sekä ihana pirtsakka pakkassää, siitä on ihana talvi tehty. Pukeutuminen on ehdottomasti pakkaskysymys ja avain talvesta nauttimiseen. Lähden sunnuntaina takaisin Lontooseen ja ikävä tulee tätä talvea 🙂

  Like

 10. Todella! Näin ulkomailla asuessa Suomen talvea on oppinut arvostamaan ihan eri tavalla. En edelleenkään vaihtaisi Lontoon leudompaa säätä stadin pakkasiin, mutta enää Suomi-reissut eivät kulu kylmyydestä valittaessa vaan raikkaasta ja valoisasta talvisäästä nauttiessa. Varusteet on tosiaan kaiken A ja O – saatan näyttää lumipallolta ulkona kävellessäni, mutta ainakin pääsen tekemään niitä oikeita lumipalloja. 🙂

  Like

 11. "there is no such thing as bad weather, there’s only bad gear" AGREE! I also love winter and snow and wrote that saying on my other post the other day 😀

  Like

 12. No just noin! Sun asenne on ihan kymppi ja hyväksi todettu! Tällä hetkellä sä vamasti otatkin iloa irti talvesta ihan toden teolla, hauskaa reissua siis sinne 🙂

  Like

 13. Aivan mahtavia neuvoja! Itse en ole koskaan ollut suuri talvi-fani ja avsta pari talvea sitten oikeasti oivalsin oikeanlaisten pukineiden merkityksen. Viis tyylistä, tärkeintä, että on lämmin. Silloin huomiokin kiinnittyy niihin hienoihin asiohin eikä vain omaan tärinään 🙂

  Like

 14. I love this post! I always feel robbed when I don’t get a good, cold, snowy winter. And I have lived in tropical places that others would call paradise, but after awhile… time sort of ceases to exist and you don’t appreciate the small moments/beauty of the natural world around you because you don’t ever witness change. Give me my 4 seasons!

  Like

  1. Amen Cara. I crave my 4 seasons too and that’s why Juneau sometimes gets old in the constant rain. Nowadays I love visiting, but don’t know if I could live there anymore… 🙂 Plus SE Alaska doesn’t really have a decent fall with colorful leaves and all that either. 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s