Northern paths and bright valleys

Ne jotka seuraavat minua instagramissa ihmettelivät varmasti missä oikein olin viime viikonloppuna, kun kuvavirta oli niin normaalista poikkeavaa. Matka kävi siis VisitSwedenin matkassa naapurimaahamme Ruotsiin, jossa pääsimme tutustumaan upean talvisiin maisemiin.
Those of you who follow me on instagram surely wondered where I was last weekend, when the images were so exceptionally different. Well, we traveled to our neighboring country Sweden with VisitSweden, where we got acquainted with the wintery surroundings.

On the road

Lensimme Norwegianilla Arlandaan, jossa meitä odotti upea italialainen Voyager tila-auto. Matka jatkui pohjoiseen, noin neljän tunnin päähän Nordanstigin kuntaan, Hasselan kotoisalle laskettelualueelle. Sieltä jatkettiin vielä satumaisen lumisia teitä pitkin Ljusdaliin, jossa Järvsön kylä ja Järvsöbackenin keskus ottivat meidät lämpimästi vastaan.
We flew to Arlanda, Stockholm, where a fancy Italian mini van named Voyager awaited us. The trip continued four hours north, to the Nordanstig municipality and the quaint ski resort in Hassela. From there we continued on through magically snowy roads to Ljusdal, where the Järvsö village and the Järvsöbacken resort made us feel welcome.

Bloggers

Tyttöjen kanssa matkustamisessa on hyvät ja huonot puolensa. Hyviä puolia ovat samankaltaiset huumorintajut, hauskanpito ja ystävyys. Huonoja puolia on ainakin se, että aina joutuu odottamaan jotakuta, jos tiedätte mitä tarkoitan? Olen itse yhtälailla syyllinen, sillä minulla on joskus vaikeuksia nousta sängystä aamuisin. Matkalla mukana olivat ihanat bloggaavat ystäväni: Nata, Suvi ja Lotta.
Traveling with girls has its up and downsides. Upsides are similar senses of humor, fun times, goofing around and friendship. A downside is at least always having to wait for someone, if you know what I mean? I’m equally guilty of this, since I sometimes have a hard time getting out of bed in the mornings. Along came my wonderful blogging friends: Nata, Suvi and Lotta.

Snowboarding

Hassela sijaitsee noin 350 kilometrin päässä Tukholmasta ja on suosittu perhekeskus kylpylöineen ja mittavine lastenrinteineen. Hasselan majavamaskotti on erityisen suosittu ja näimmekin hänen viuhahtavan rinteessä turkissaan. Rinteet ovat pitkiä ja leppoisia, vaikka mustiakin rinteitä löytyy. Hissejä on 7 ja ne ovat kaikki ankkureita.

Järvsöbacken on reilun tunnin ajomatkan päässä Hasselasta etelään ja se on perustettu jo vuonna 1937. Hasselaan verrattuna Järvsöbacken tarjosi mielestäni haastavampia maastoja ja onhan heillä jopa kaksi tuolihissiäkin, vaikka korkeusero ei ihan yllä Hasselan mittoihin. Järvsöbackenissa oli meneillään Ruotsin pujottelumaajoukkueen harjoitukset ja pääsimmekin aamulla heidän “vuorollaan” mäkeen ennen muita taviksia. Järvsöstä löytyi myös lumiparkki ja paljon kivoja pressejä ja bokseja.

Hassela lies about 350 km from Stockholm and is a popular family resort with a cozy little spa and plenty of terrain for kids. Their beaver mascot is particularly popular and we actually spotted him in his winter fur coat on the slopes. The runs are nice, long and gentle, though there are black diamonds too. There are 7 lifts total and they’re all T-bars.

Järvsöbacken is about an hour’s drive south of Hassela and was founded already back in 1937. Compared to Hassela, Järvsöbacken offered more demanding terrain and they even have two chair lifts, though the elevation doesn’t quite measure up to Hassela. The Swedish national slalom team was actually practicing in Järvsöbacken and we got to go up on the mountain in the morning with them before everyone else. Järvsö also had a snow park and lots of nice jumps and press boxes.

Horseback riding

Hasselassa kävimme ratsastamassa maailman söpöimmillä islanninhevosilla. Kiipesimme puolitoista tuntia ylämäkeen tunturin huipulle, jossa söimme eväitä ja sen jälkeen ratsastimme uupuneina takaisin tallille. Ratsastin lapsena vuosia ja olen erittäin tottunut hevosiin, mutta voitte kuvitella kuinka paikat oli kipeänä jälkikäteen. Minun pitäisi ehdottomasti tehdä tätä useammin!
In Hassela we went horseback riding on the cutest little Icelandic horses. We climbed uphill for an hour and a half, had a little picnic on top of the mountain and finally rode back to the stable completely exhausted. I rode horses for years as a kid and am quite familiar with horses, but you can imagine how sore we all were afterwards. I should definitely do this more often!

Food

Pääsimme myös maistamaan kaikenlaisia ruotsalaisia herkkuja, mokkapalloista laskiaispulliin ja paistettuun nieriään, mutta voiton taisivat silti viedä rinnekuppilassa nautitut kermavohvelit ja kaakaot.
We also got to taste all kinds of Swedish delicacies from chocolate pastries to cream filled buns and arctic char, but I think we still enjoyed the waffles and the hot chocolate served on the slopes the most.

Forest

Järvsössä kävimme myös samoilemassa taianomaisessa metsässä villieläinpuiston keskellä, jossa majaa pitivät erilaiset pohjoisen asukit, kuten hirvet, ahmat ja porot. En todellakaan ole eläintarhojen ystävä, enkä halua tukea niitä millään tapaa, mutta täällä eläimillä oli todella niin suuret aitaukset, että niitä hädin tuskin näki puisen kävelytien varrelta. Mieluummin kuitenkin suon, että eläimiä pidetään täällä luonnon keskellä kuin pienissä häkeissä jossain saasteisessa suurkaupungissa.
In Järvsö we also went wandering through a magical forest in the midst of a wild animal park, which was home to different kinds of northern animals, such as elk, wolverine and reindeer. I’m really not a friend of zoos, nor do I want to support them in any way, but here the animals actually had big enough enclosures that you barely saw them from along the wooden walkway. I’d rather have them keep animals here in the middle of nature than in small cages in some polluted big city.

Sleeping with the wolves

Matkassa ehdottomasti parasta oli yöpyminen susihotellissa Järvsön laakeilla rinteillä. Nämä sudet ovat siis villieläinpuiston asukkeja ja ne elävät siellä suurella aidatulla alueella. Kuitenkin ne näyttivät viihtyvän parhaiten juuri ikkunoidemme alla, leikkien, syöden ja nukkuen. Susilla oli aina jotain meneillään ja niistä huomasi hyvin, että ne todella ovat laumaeläimiä. Kuin koiria, mutta aika lailla villimpiä. Kyllä hieman pelotti kun yritimme turhaan ajaa autoamme ylös hotellille ja sudet valvoivat toimenpidettä vierestä. Kurkatkaapa video blogin facebook sivulta tai Natan instagram-tililtä. Yöllä heräsin jopa kaksi kertaa ulvontaan. Se oli jotain se!
The best part about our trip was sleeping at the wolf hotel in Järvsö. These wolves are inhabitants of the wild animal park and they live in a very large gated area. They however seemed to enjoy themselves most right under our windows, playing, eating and sleeping. The wolves constantly had something going on and you could tell they were a pack. Like dogs, but quite a lot wilder. We were somewhat scared as we in vain tried to get our car up to the hotel and the wolves supervised the procedure. Have a look on the blog’s facebook page or Nata’s instagram for the video. At night I woke up twice to the wolves howling. That sure was something!

Tämän postauksen kuvat ovat minun, Natan, Suvin ja Lotan ottamia ja ne löytyvät instagramista myös hashtagin #wtdxwlp alta. Tämä postaus osallistuu Instagram Travel Thursdayhin. Lue ohjeet täältä ja kurkkaa myös järkkääjien blogit: Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses.
The pics in this post are by me, Nata, Suvi and Lotta and can also be found on instagram under the hasthtag #wtdxwlp. This post is part of Instagram Travel Thursday. More info here. Also check out some of the organizers: Destination Unknown, Skimbaco Lifestyle and House of Anaïs.

34 thoughts on “Northern paths and bright valleys

 1. Vau, susihotelli! Laitoin heti talteen kirjanmerkkeihin, tuonnehan on päästävä. Ja aivan ihania issikoita, itsekin tulee aivan liian harvoin käytyä ratsastamassa. Syksyllä Irlannissa olin parin tunnin kierroksella ja seuraavat pari päivää oli yhtä tuskaa, mutta sen arvoista 🙂

  Like

  1. Suosittelen susihotellia ja autoa nelivedolla tai nastarenkailla talviaikaan, jotta pääsee pihaan asti. 😉

   Ratsastaminen olis kyllä kivaa, täytyypi miettiä josko sitä rupeis taas harrastamaan.

   Like

 2. Äää näyttää ihanalta! Jostain syystä katseeni eksyi tuohon pullaan jossa on hurjasti kermavaahtoa välissä.. :p Susikuvia ehdin jo ihastella aikaisemmin instagramista! Ihmeellistä että Lapin eteläpuolella on melkeimpä talvisempaa kuin täällä. 🙂

  Like

  1. Oli kyllä hyvännäkösiä noi ruotsalaiset semlat, harmi etten ite päässy niitä vehnäjauhojen takia maistamaan mut kaakao kermavaahdolla korvas aika hyvin. Maisemat oli yllättävänkin lumisia, mutta sielläkin on kuulemma kärsitty lumettomuudesta pitkälle tammikuuhun asti, ja varsinainen lumipeite vaikutti vasta sataneen viimeisten viikkojen aikana. Nyt oli kyllä niin nättiä kun kaikki puutkin oli noin huurussa!

   Like

 3. Iiiih, ootte päässeet issikkaratsastukselle! Ihania heposia, ja ratsastaminen on niin kivaa. Harmittaa että lapsuuden rakkain harrastus on vain jäänyt… ja hehhh, tiedän tunteen kun ei ole hetkeen ratsastanut ja sitten vuosien tauon jälkeen sitä kokeilee…Löytää ihan uusia lihaksia kehosta 😉 Huippu kuvia!

  Like

  1. Mulla Sanna ihan sama juttu, olis kiva ratsastaa taas. Oli mun ihan numero yks laskemisen ohella. Onneks kävin tiistaina joogaamassa ja sai venytettyä pahimmat kivut pois! 🙂

   Like

 4. Seurasinkin reissua instan kautta ja aivan huikealta reissulta vaikutti 🙂 En ole kuullutkaan kyseisestä matkakohteesta aikaisemmin, Åre on ainoa mikä on tuttu. Ollaan Matteon kanssa mietitty Ruotsin reissua, pitäisi tuo italiano viedä tutustumaan tuohon länsinaapuriin.

  Like

 5. Millon tuut kokeilemaan islannin ratsuista hieman poikkeavaa arabialaista? (:

  Huikealta vaikuttaa teidän reissu! Ja oon niin samaa mieltä sun kanssa eläintarhoista. Tällaiset luonnonpuistot toki on ihan eri juttu, etenkin jos ja kun eläimet ovat sinne pelastettuja joko loukkaantumisten tms. vuoksi.

  Like

  1. Rimma, mähän tulen kiljuen! Rakastan hevosia – ja sit vielä arabialainen. ooooooh!

   Juu, nämä eläimet onneksi vaikuttivat viihtyvän harvinaisen hyvin. 🙂 Joku ahma oli jopa tullut Korkeasaaresta tänne luonnon keskelle.

   Like

 6. Oijoi, ihania kuvia! Meillä Jyväskylässä on ihan harmaa loskakeli ja saa nähdä, nouseeko se talvi tästä enää jaloilleen. Kylmää en kaipaa, mutta pimeimpään aikaan lumi on jees!

  Like

 7. Seurasin näitä kuvia Instagramissa ja voi että teillä oli huikee reissu. Noista kuvista välittyy ihan mieletön fiilis! Ja noi sudet ❤ Auuuuu, niin ihania petoja!

  Like

 8. Mahtavat maisemat ja ihania lumikuvia taas! 🙂 Mikähän tuo on tuo kirkkorakennus tuossa toisessa kuvassa? Ihana! Susihotelli kuulostaa kieltämättä ainutlaatuiselta kokemukselta 🙂

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s