Northwest is Best

Olen kirjoitellut Oregonista nyt jo muutamaan otteeseen, ja sieltä onkin vielä yksi pieni postaus tuloillaan. Oregonin kupeessa sijaitsee kuitenkin myös toinen lemppariosavaltio, joka on nyt jäänyt selkeästi vähemmälle huomiolle, ja ehkä jopa hieman Oregonin varjoon. Näiden kahden osavaltion rajan määrittää pitkälti Columbia-joki, joka muodostaa tulivuorien ja metsien itäpuolelle upeita grandcanyonmaisia maisemia. Puhun siis tottakai Washingtonista. Ja ei siitä diiciistä, vaan Washington Statesta, kuten sitä usein kutsutaankin.
I’ve written about Oregon a few times already and I still have one more little post coming up from those parts. Next to Oregon lies another one of my favorite states, which has unfortunately been getting way too little attention and maybe been overshadowed by Oregon a bit. The border between these two states is mostly defined by the Columbia River, which forms some gorgeous grandcanyon-like views east of the volcanoes and forests. I’m of course talking about Washington. Not DC, but Washington State, as its often called.

DSC_9668

Tulivuoret ovat monille USA:n luoteisosista tietämättömille yllätys. Useimmat eivät pysty yhdistämään samaan mielikuvaan tulivuoria ja havupuumetsiä. Tämä tulivuori on silti maailman tunnetuimpia, ja sen nimi herättänee jotain muistikuvia. Mount St. Helens purkautui raivokkaasti vuonna 1980 jättäen jälkeensä suurta tuhoa. Purkaus nousi jopa 24 kilometrin korkeuteen ja levitti tuhkaa 11 eri osavaltioon. Purkautumisen seurauksena tulivuorelta puuttuu huippu, mikä tekee siitä helposti tunnistettavan sen häämöttäessä horisontissa.
Volcanoes are a surprise for many who don’t know about the Northwest. Most people can’t grasp the views which combine evergreens and volcanoes. This volcano is however one of the most famous ones in the world, the name probably rings some bells. Mount St. Helens erupted violently in 1980 leaving behind great destruction. The eruption cloud rose up to 24K in height and spread ash across 11 different states. As a result of the eruption the volcano is missing its peak, which makes it easily recognizable as it looms in the distance.

DSC_9592-2DSC_959020080618-IMG_3404

Minulla on erikoinen suhde Seattleen. Se on ehdottomasti yksi suosikkikaupungeistani, mutta jostain syystä minulta ei löydy sieltä montakaan kuvaa. Ehkä siksi, etten ikinä ole ollut siellä turistina, vaan lähinnä siirtymämatkalla paikasta toiseen tai paikallisten vieraana. Sea-Tacin kentän täyttävät nimittäin lukemattomat Alaska Airlinesin lentokoneet, jotka lentävät siis muuallekin kuin Alaskaan. Heillä on muuten paras bonus+maili+pistesysteemi ikinä. Tälläkin hetkellä minulla on liki ilmaiset lennot tilillä odottamassa ensi kesää. Maileja saa kerrytettyä parhaiten lentämällä muutaman kerran Atlantin yli.
I have a special relationship with Seattle. It’s one of my favorite cities for sure, but for some reason I don’t have many pictures from there. Maybe because I’ve never been there as a tourist, but just passing through from one place to another or visiting locals. The Sea-Tac airport is actually filled with Alaska Airlines planes, which also fly to other places than Alaska. They btw have the best bonus+mileage+point system ever. At the moment I have a nearly free set of flights waiting for summer in my account. The best way to accrue miles is to fly partner airlines across the Atlantic a few times.

DSC_9682

“The owls are not what they seem…”

DSC_8161-2

Twin Peaks oli nuorena yksi suosikkisarjoistani ja minulle olikin unelmien täyttymys päästä käymään Snoqualmie Fallseilla, joita näytettiin sarjassa usein luomaan utuista hieman pahaenteistäkin tunnelmaa. Tuo rakennelma vasemmalla oli siis Twin Peaksin Great Northern -hotelli.
Twin Peaks was one of my favorite shows growing up and it was a dream come true to visit the Snoqualmie Falls, which were often shown on the show just to set a misty, slightly ominous mood. That building on the left was the Greath Northern Hotel of Twin Peaks.

DSC_8176DSC_8187DSC_8200-2

Läheltä North Bendistä löytyy myös sarjan Double R Diner, eli Twede’s Cafe, jossa agentti Dale Cooper söi kirsikkapiirakkaa ja joi “a damn fine cup of coffee”.
Nearby in North Bend, you’ll also find the show’s Double R Diner, or Twede’s Cafe, where agent Dale Cooper ate cherry pie and had “a damn fine cup of coffee”.

DSC_8205-2

Washingtonissa kuvattiin 90-luvulla toistakin suosikkisarjaani, nimittäin Villi Pohjolaa, joka tietysti sijoittui Alaskaan. Oikeasti Cicely, Alaska oli kylä nimeltä Roslyn, Washington ja se näyttää vieläkin aikalailla tältä.
They also filmed another one of my favorite shows in Washington in the 90’s, i.e. Northern Exposure, which of course was set in Alaska. Actually Cicely, AK was Roslyn, WA and it still looks pretty much like this.

DSC_8210

Huomaa Dr Joel Fleischmannin nimi ikkunassa. Tämä kauppa oli siis Fleischmannin nuhjuinen lääkärinvastaanotto.
Note Dr Joel Fleischmann’s name on the window. This Gift Shop was Dr Fleishmann’s not-so-fancy doctor’s office.

DSC_8223-2DSC_8237-2DSC_8231-2

Brick-baari ja Roslyn Cafe -kyltti ovat liki ennallaan yli pari vuosikymmentä sarjan kuvaamisen jälkeen.
The Brick and the Roslyn Cafe sign are still themselves alike, nearly twenty years after the shooting of the series.

DSC_8211-2DSC_9587DSC_9642IMG_4250-3IMG_4253-2DSC_9604DSC_9623-2

Multnomah Falls sijaitsee oikeastaan Oregonin puolella, mutta se kuuluu minulle olennaisesti näihin maisemiin, joten se pääsi tällä kertaa mukaan. Vesiputous on kerrassaan taianomainen ja sen yllä oleva silta muistuttaa minua aina LOTR:in Rivendellistä. Voin melkein nähdä haltian leijuvan sillan poikki.
Multnomah Falls is actually located on the Oregon side, but it is an essential part of these views for me, so it got included this time around. The waterfall is simply magical and the brige over it always reminds me of Rivendell in the Lord of the Rings. I can almost see an elf gently floating across the bridge.

DSC_9613DSC_9611IMG_4233-2

Columbia-joen ylittävät lukuisat sillat saavat silmäni tuikkimaan. Rakastan ajaa suurten massiivisten siltarakennelmien yli samalla kun yritän räpsiä niistä kuvia.
The numerous bridges crossing the Columbia River make my eyes twinkle. I love to drive across such massive bridges while trying to take pictures at the same time.

DSC_9538DSC_9599DSC_9555-2

Washingtonin puolelta, Columbia-joen suulta löytyy kotoisa Nasellen kylä. Tässä kylässä erikoista on sen perinteikkäät juuret. Ne tulevat nimittäin Suomesta. Täällä järjestetään joka kesä Suomalais-Amerikkalaiset kansanjuhlat. Postilaatikoista voi myös bongata suomenkielisiä nimiä.
By the outfall of the Columbia River on the WA side, lies a quaint village called Naselle. What’s special about this town is its traditional heritage. Because it happens to be from Finland. Every summer they organize a Finnish American Folk Festival here. You can even spot Finnish names on the mailboxes.

DSC_9545DSC_9548-2DSC_9554 

20 thoughts on “Northwest is Best

 1. Menin taas ihan sanattomaksi näistä maisemista. Ensinnäkin tuo Seattle on ollut jo muutaman vuoden reissulistalla ja hirveä hinku olisi sinne seudulle päästä! Erikoisia on noi paikat, joissa on suomalaisia juuria – istagramissa mulla on yksi seuraaja (kanadalainen tosin), joka on innoissaan siitä että olen Suomesta koska sillä on suomalaisia sukujuuria. Mutta kai suomalaisia silloin aikoinaan aika sankoin joukoin lähti halvan maan perässä tuonne päin maailmaa. 🙂

  Like

  1. Kiitos Anne! Suosittelen Seattlea lämpimästi. Lähiympäristössa on paljon mielenkiintoista nähtävää ja Kanadan puolelle Vancouveriinkin pääsee nopeasti. Siinäkin on toinen aivan upea kaupunki!

   Juu toi suomalaisuus Jenkeissä on kyllä mielenkiintoista. Harmi vaan, että useilla suomalaissyntyisillä perheillä on kotonakin puhuttu suomea, mutta loppupeleissä se osaaminen rajoittuu ehkä vaan osittaiseen ymmärtämiseen. Puhumisesta ei ole tietoakaan. 🙂

   Like

 2. Eikä Kea, nyt tuli taas ihan hirveä kuume päästä tuonne päin jenkkejä ajeleen!!! Aloin jo suunnitella yhtä pientä road trippiä nimenomaan noille kulmille. 😀 PAKKO päästä! Ja muistan nähneeni just aika halvat lennot Seattleen joten pakko laittaa listalle. Ja hei haluaisitko joskus tehä postauksen tuosta Alaskan Airlinesin bonussysteemistä? Mua ainakin kiinnostais kuulla vielä tarkemmin siitä, vaikka oot tainnu joskus kertoakin mutta reikäpää mikä reikäpää.

  Ja ihanaa ystävänpäivää!<3 Toivottavasti nähdään pian!

  Like

  1. Munkin on pakko päästä tuonne. Ja luultavasti pääsenkin pian! 😉

   Mä voin miettiä bonussysteemipostausta kyllä, mutten lupaa mitään. Mä en jotenkin koe sellasia selittelypostauksia ihan omikseni. Täytyy miettiä miten toteuttaisin sen mun onnettomilla suomen taidoilla. 🙂

   Ja ihanaa ystävänpäivää vielä näin jälkikäteen. Ei se päivä, vaan se ystävyys, vai mitä? ♥

   Like

 3. voi mahtavuutta mitä kuvia! Aivan huikeita! Saa kyllä minutkin haluamaan tuonne tien päälle. Ja Seattle on ollutkin jo pitkään listoilla…mutta että vielä Twin Peaks maisemiakin…en tiennytkään. Nimittäin toisin kuin (kaikki) muut, niin minähän en uskaltanut katsoa kys.ohjelmaa juurikaan…hehhh…toki tiedän perusjutut sarjasta, ja heti yhdistin ne noihin kuviin… käääks! ;D Mutta upeita kuvia, jälleen kerran!

  Like

  1. Hei, kyllä mäkin nuorempana pelkäsin Twin Peaksia vaikka katoinkin sitä ihan piruuttani. Peiton alta kurkin ja laitoin sormet korviin kun musiikki pelotti liikaa. Näin joskus Bobin kuvia seinilläkin kun mielikuvitus laukkas liian vilkkaasti. 😉

   ja kiitos… voi kuinka lämmittää mun mieltä että tykkäät! ♥

   Like

 4. Aivan järjettömän kauniita kuvia! Olen innostunut Washingtonin alueesta toki silloin kun Twilighteja kuvattiin siellä Seattleb liepeillä ja maisemat leffoissa oli huikeat. Ollaan suunniteltu tekevämme jossain vaiheessa roadtrip Amerikassa mutta se menisi todennäköisesti Albuquerquesta Yellowstonen ja Rocky mountainsien kautta Seattleen, paljon mielenkiintoisempi kuin route 66! Mun on pakko pistää tämä sivu kirjanmerkkeihin. Voi huokailla myöhemminkin! ^^

  Like

  1. Mä voisin lähteä ihan samanlaiselle tripille Yellowstonen läpi vaikka näillä näppäimillä. Vaan loma ja reissuseura puuttuu! Multa on jääny Forks, Port Angeles ja Sequim aiemmin näkemättä ja ajattelin tällä kertaa ottaa vahingon takaisin. Shi Shi Beach kiinnostaa myös kovasti!

   Ja sun kehut saa mut niin hymyilemään. Kiitos! 🙂

   Like

 5. Voi Kea, kiitos että pidät tätä ihanaa blogia! Tässä jälleen postaus, jonka jälkeen en voi muuta kuin vaan todeta, että olet ihan uskomaton! En ole itse koskaan päässyt matkustamaan minnekään, mutta sinun blogisi avulla tuntuu, että olisin käynyt jo vaikka missä. Tässä postauksessa on aivan ihania kuvia ja suurena Twin Peaks -fanina olin ihan mielissäni spotatessani tuttuja maisemia! 🙂 Sinun blogiasi seuranneena olen ihan varma, että USA on paikka, jonne on joskus pakko päästä! Olen aikaisemmin ollut kovasti Kanadasta kiinnostunut (sillä rakastan miekkavalaita ja haluaisin nähdä niitä luonnossa), mutta ehkäpä pääsen joskus tarkastelemaan niiden elämää vaikkapa Alaskan puolelta?! Osaatko muuten sanoa, että onko Alaskassa mitään Baltoon viittaavia muistomerkkejä tms? 🙂

  Like

  1. Jutta, tää on varmaan yks ihanimpia kommentteja ikinä! Mä oon melkein sanaton… 🙂 Tämänlainen tunnustus kannustaa jatkamaan ja panostamaan entistä enemmän kuviin ja postauksiin.

   Anchoragessa muuten on Balton patsas! http://commons.wikimedia.org/wiki/File:IditarodBaltoAnchorage.JPGMuistin että joku Iditarod-koira, mutten tiennyt sen nimeä. 😉

   Juneaussa sen sijaan on Patsy Ann -patsas. Blogista taitaakin löytyä kuva siitä Javan kanssa. 🙂 http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Patsy-Ann-99.jpg

   Like

  1. Luonto on kyllä mulle elinehto matkaillessa. Oon todennu että katselen paljon mieluummin luontoa ja jylhiä maisemia kuin suurkaupunkeja ja pilvenpiirtäjiä. Tai ehkä olen sen jo tovin tiennyt, mutta vasta tän blogin kautta oon todella oppinut itsestäni lisää. 🙂

   Mä luulen Tiina että sä tykkäisit noista maisemista ihan hurjasti!

   Like

  1. Amerikassa kaikki on suurta ja hienoa, ja varmasti hissin veräjätkin aukeais paremmin… 😉 No ei vaineskaan, mutta piti sanomani, että aika moni liikkuu Jenkeissä sähköpyörätuolilla ja standardit on siellä hieman erilaiset kuin Euroopassa, eli luulen että esteetön matkailu vois jopa olla helpompaa kuin monissa muissa paikoissa. Sinne siis vaan seikkailemaan! Järjestät vaan sun personal kuskin mukaan, ehkä sekin sais kicksit uusista ajomaisemista. 🙂

   Like

   1. Hahah, ehdottomasti! 🙂 Ja se on muuten totta, että Jenkeissä esteettömyys on monessa paikassa paljon pidemmällä, joten sinne menohan olisi kaiken kaikkiaan suorastaan pakollista. 🙂

    Like

 6. sun jokainen postaus vaan kasvattaa entisestaan mun ylitsepaasematonta pakotusta paasta kokemaan northwest! ja ihanaa, kun sulta saa nappailtua ties mita vinkkeja tuonne suunnalle, jos itsekin joku paiva tuonne vihdoin paasisi. varsinkin tassa tuo naselle, en ollutkaan kuullut aiemmin. tykkaan myos kovasti lukea sun kirjoituksia muualtakin maailmasta, mutta varsinkin washington, oregon ja alaska on aivan mielettoman kiehtovia! 🙂

  Like

 7. Villi pohjola ❤ Ja pitää kyllä ehdottomasti käydä katsomassa Wild, jospa se rantautuisi tänne Lappiinkin!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s