Beyond the Cascades

Usein puhutaan Seattlesta ja Cascade-vuorijonosta… mutta mitä löytyykään sateisten metsien ja vuorenhuippujen takaa toiselta puolen Washingtonin osavaltiota?
There’s often talk about Seattle and the Cascade Mountain Range… but what actually lies beyond the lush rainy forests and mountain tops, in the rest of Washington State?

🎶 Fleet Foxes – Cascades 🎶
DSC_8434-3DSC_8424DSC_8421-2DSC_8418-2DSC_8425

Oikeastaan vaikka mitä! Kuten muun muassa maanviljelyä, hedelmätarhoja, peltoja ja kanjoneita. Vien teidät nyt pienelle virtuaaliroadtripille läpi Washingtonin osavaltion, ihailemaan niitä vähemmän tunnettuja maisemia ja nähtävyyksiä.
All kinds of things, in fact! Like farming, orchards, fields and canyons. I will now take you along for a virtual road trip of Washington State, to admire the less known scenery and amazing sights.

DSC_8245DSC_8247DSC_8250

Aloitetaan Wenatcheen alueen hedelmätarhoista, joista teillä ei varmaan ole hajuakaan, ellen mainitse niitä ihania punaisia jouluomenoita, joista jotkut tykkää kuin hullut puurosta ja toiset eivät sitten ollenkaan. Itse kuulun niihin edellä mainittuihin ja ahminkin näitä jauhoisia herkkuja aina kun ne ilmestyvät joulun alla kauppoihin.
Let’s start with the orchards in the Wenatchee area, which you probably have no idea about, unless I mention those Red Delicious apples, eaten in Finland at X-mas, which some people crave and others simply hate. I myself belong to the aforementioned group and am always sticking my teeth into these beauties when they appear at my grocer’s.

DSC_8253DSC_8257

Kaikkien aikojen suosikkini Washingtonin osavaltiosta on kuitenkin Rainier-kirsikka. Nämä pilkulliset, pulleat kirsikat ovat jumalten herkkua, vaikka ne näyttävätkin tottumattoman silmään vain raaoilta. Ne ovat makeimpia, mehukkaimpia kirsikoita joita olen koskaan maistanut, NAM!
My all time favorite fruit to come out of Washington State, is however the Rainier cherry. These speckled, plump cherries are the bee’s knees, even if they might look somewhat raw to the untrained eye. But they are in fact the sweetest, juiciest cherries I have ever tasted. YUM!

DSC_8270DSC_8259

Wenatcheen jälkeen maisema muuttuu taas radikaalisti, ja mutkittelevalta tieltä pääsee ihailemaan Columbia-jokea ennen kuin tie johdattaa taas vuorten yli alavammille maille.
After Wenatchee the scenery changes again radically and you get to admire the Columbia-river from a windy road, before it leads you over the mountains to low-lying fields.

DSC_8275DSC_8282DSC_8285DSC_8274DSC_8294DSC_8296DSC_8314-2

Nämä vihreät laakeat maisemat yllättivät minut Washingtonissa täysin. Olin aiemmin kuvitellut koko osavaltion olevan vuoristoinen ja täynnä havupuita. Mutta kaikkea muuta! Pilvet taivaalla toivat mieleen Simpsonit.
This flat green scenery really took me by surprise in Washington. Before, I had imagined the whole state as mountainous and filled with evergreens. A complete surprise! The clouds in the sky reminded me of the Simpsons.

DSC_8293DSC_8297DSC_8299DSC_8301DSC_8305

Paluumatkalla Spokanesta ja Idahosta takaisin Seattleen koettiin kuitenkin jänniä, kun ajoimme Moses Laken ja kuuluisan The Gorge amfiteatterin kautta takaisin Columbia-joen varrelle, joka on muodostanut maisemaan upeita kanjoneita. Nämä eivät todellakaan olleet ensimmäisenä mielessäni lähtiessämme kiertämään Evergreen Statea.
On the return trip from Spokane and Idaho to Seattle, we however experienced something magical, as we drove back through Moses Lake and the famous Gorge Amphitheatre by the Columbia River, which has over time shaped fabulous scenic canyonlands. This was truly not what I had in mind, as we set out to tour the Evergreen State.

DSC_8309DSC_8385-220080621-IMG_3537_2DSC_8374DSC_8376DSC_8435

Matkan hauskimmat asiat olivat kuitenkin nämä. Joku tykkäsi laamoista niin paljon, että piti niitä laumana pihallaan. Siellä ne seisoskelivat ja syljeksivät nurkkiin ja ihmettelivät ohiajavia idiootteja kameran kanssa.
The funniest things along the trip were however these. Someone liked lamas so much, that they kept a flock of them in their yard. There they stood, spitting around and wondering about the idiots in the car pointing a camera at them.

DSC_8362-2DSC_8324

Tai mitä sanotte tästä maailman hienoimmasta bensapumpusta? Hinnoittelu aivan järkeenkäypää post-it lappujen ja verojen kera, vai mitä?
Or what do you say about the fanciest gas pump ever? The pricing is completely sensible with post-its and added taxes, right?

DSC_8316

Paras kuitenkin sokerina pohjalla. Joku oli maalannut vajaansa suuren Alaskan lipun. Tälle annan täyden siunaukseni. North to the Future!
Last, but not least: Someone had painted a large Alaskan flag on their shed. This I give my full blessing to. North to the Future!

19 thoughts on “Beyond the Cascades

 1. Kertakaikkiaan pakko päästä tuonne. Sulla on ihan loistojuttuja täällä. kanjonit ja vuoret saa pään muutenkin heti pään pyörälle ja nortwest is the best postauksen Rivendell-siltakin on pyöriny mielessä on jo monta päivää! Ja hei löytyiskö jostain vielä superlatiiveja näille kuville kehuiksi? 🙂

  Like

  1. Mä oon huomannu, että liki kaikissa mun lempikuvissa on joku vuori, nyppylä, kanjoni tai kallio. On vääryys olla syntyny Suomeen. Toisaalta niitä ei ehkä arvostais yhtä paljon, jos ei ikinä ois kokenu muuta. 🙂

   Ja kiitos ihanista superlatiivisistä kehuista. ♥

   Like

  1. Mullakin on hinku! Ja pian pääsenkin, ainakin suhteellisen lähelle… 😉

   Mä en muuten tiedä kuka sä oot, jostain syystä tässä kommentissa ei näy nimeä eikä edes meiliä. 🙂

   Like

 2. Kauniita kuvia! Iski halu päästä roadtrippailemaan :). Kyllä mullakin alkaa mielessä kummittelemaan jo ensi kesän mahdollinen jenkkireissu. Edellisestä kerrasta onkin jo hetki. Roadtrip ois siellä tosiaan suunnitteilla kans, tosin vähän eri suunnalle kuin nämä maisemat meidät vei…

  Like

 3. Mua jotenkin naurattaa aina nämä maataloustuotehehkutukset osavaltioiden ja paikkojen kohdalla. Georgia Peach Staten vielä jotenkin ymmärrän, mutta oikeasti: Idaho, the Potato State! Jotenkin suomalaisena ei voi kuin nauraa rekkarikilville, joissa lukee "World Famous Potatoes".

  Like

 4. Oon varmaan joskus aikoja sitten aikasemminkin kommentoinut että Washingtonin osavaltio on ihan mun suosikki. Nyt kesällä/syksyllä ollaan taas menossa uudestaan ja ajattelinkin kysyä kun tuolla päin olet paljon pyörinyt että mitä suosittelisit kohteeksi (mitkä olis siis sun suosikkikohteet/nähtävyydet) jos Seattlesta lähtis ja olis auto käytössä pari päivää? Me ollaan aiemmin käytä Portlandissa ja Vancouverissa meidän Seattlen reissujen yhteydessä, ja tällä kertaa olis tarkoitus kokeilla taas jotain uutta kohdetta automatkan päässä Seattlesta. 🙂 Tosta Northwest is best -postauksesta löytyikin jo Multnomah Falls, jonka vois ehdottomasti pistää listalle, kiitos siis siitä vinkista..! 🙂

  Like

  1. Kiva kun kommentoit Annika! Washington on ihan parhaimmistoa monipuolisista osavaltioista ja sieltä läheltä löytyy paljon kaikkea nähtävää. Mä ajattelin ite suunnata kesällä ainakin Olympic Peninsulalle, kerta se on jääny multa aiemmin näkemättä. Shi Shi Beach, La Push, Sequim, Forks ja Hurricane Ridge on ainakin listalla. Vähän kai riippuu siitä mitä te haluatte nähdä. Oon kirjoitellu paljon Oregonistakin, jos jaksaa niin ei Astoria ja Seaside/Cannon Beachkään kaukana ole. Postaukset löytyy tuolta arkistosta tai hakemalla! 🙂 Ja voit laittaa meiliäkin jos siltä tuntuu…

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s