Visiting Vermont

Parhaita juttuja, joita bloggaaminen on minulle tuonut on upeat ystävät. Ystäviä löytyy moneen lähtöön ja mikäs sen ihanampaa kuin kokoontua juuri niiden ihmisten kanssa, joilla on hyvin samat mieltymykset ja ajatusmaailma kuin itselläkin. Tänään vierailin erään neitokaisen ihanampaakin ihanammassa kodissa, jossa muutama muukin Amerikka-fani löi viisaat päänsä yhteen osavaltioiden pääkaupunkitrivian merkeissä. Erikoisempien osavaltioiden joukosta mieleeni jäi Vermont ja sen ranskalaisen kuuloinen pääkaupunki Montpelier. Palataanpa siis vielä Vermontiin toissavuotisen reissuni merkeissä ja blogissa aiemmin näkemättömien IG-kuvien kautta.
Some of the best things that blogging has brought me are great friends. I have many friends for many different occasions and what could be better than getting together with people who have very similar thoughts and likes as I do. Today I visited one lovely lady’s fabulous home, where a few other US-fans came together for a night of playful US State Capital Trivia. While going through some of the more peculiar states, I once again started thinking about Vermont and its french sounding capital Montpelier. So let’s go back in time to my trip to Vermont the other year, through some IG-pics previously unseen on the blog.

Mitä te oikeastaan tiedätte Vermontista? Nimi kertoo paljon, osavaltion erottaa helposti New Hampshiresta, sillä se on V:n muotoinen, ja se on täynnä vihreitä vuoria ja kukkuloita. Lisäksi sieltä on kotoisin maailmankuulu herkkujäätelö, Ben & Jerry’s.
What do you actually know about Vermont? The name is quite revealing, since it’s easy to tell the state apart from New Hampshire due to it’s V-shape and its green mountains and hills. It’s also home to the famous Ben & Jerry’s ice cream.

Vermontista löytyy myös verrattomia laskettelumahdollisuuksia, sekä suurehko Lake Champlain -järvi, joka erottaa Vermontin New Yorkin osavaltiosta ja läheisestä Kanadan rajasta.
In Vermont you’ll also find some exquisite skiing and a large lake called Lake Champlain, which separates Vermont from the state of New York and the nearby Canadian border.

Ben & Jerry’sin alkuperäinen tehdas sijaitsee Waterburyssa, lähellä pääkaupunki Montpelieriä, ja siellä kannattakin käydä tutustumassa Pohjois-Amerikan jäätelömekkaan.
Ben & Jerry’s original ice cream factory is located in Waterbury, close to the capital city of Montpelier and is definitely worth a visit to this mecca of North American ice cream.

Osavaltion suurin kaupunki on kuitenkin Burlington, joka sijaitsee aivan järven rannassa. Kaupunki on vilkas yliopistokaupunki ja juuri sopivankokoinen mukavine kävelyetäisyyksineen. Yliopisto on perustettu jo vuonna 1791.
The largest city in the state is however Burlington, which is located right on the lake. The city is a bustling University town and is just the right size to be able to walk around. The University was already founded in 1791.

Minulle parasta Vermontissa olivat vehreät maisemat, ihanat avarakatseiset ihmiset ja tuoreet hedelmät ja ruoka, jotka tulivat suoraan maatiloilta ja torimyyjiltä. Haluaisin kovasti lähteä takaisin uudelle vierailulle paikallisen perheeni ja ystävien luokse! Terkut serkulleni Jussille ja upealle emännällemme Candylle ihanasta vierailusta.
For me the best part about Vermont was the lush green scenery, the wonderful open minded people and the fresh fruit and groceries which came directly from the farms and farmer’s markets. I’m very eager to go back to visit my family and friends there soon again! Hello to my cousin Jussi and our wonderful hostess Candy for such a lovely visit.

Tämä on luonnollisesti päivän biisi!

🎶 Frank Sinatra – Moonlight in Vermont 🎶

This is the obvious song of today!

🎶 Frank Sinatra – Moonlight in Vermont 🎶

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta. Lue ohjeet täältä ja kurkkaa myös järkkääjien blogit: Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses.
This post is part of Instagram Travel Thursday. More info here. Also check out some of the organizers: Destination Unknown, Skimbaco Lifestyle and House of Anaïs.

46 thoughts on “Visiting Vermont

 1. OI joi, tulipa sopivaan saumaan tämä postaus! Juuri noin puoli tuntia sitten mietittiin tuon komeamman puoliskon kanssa, että minnekä menisimme syksyn tullen viettämään 5-vuotis juhlapäivää. Ehdotin Bostonia, mutta vastaus oli kuta kuinkin "meh". Mutta joku ruskaretki Vermontiin olisi poikaa, se oli jo viime vuonna suunnitteilla, mutta tajusin liian myöhään, että kaikki pitäisi varata tosi aikaisin 😛 Joten kiitos muistutuksesta, tiedä vaikka tässä päätyis samoilemaan tuonne suunnalle. Oliko tuo Burlington muuten millainen paikka? Joskus suunnittelin siellä olevani ja sieltä jos tekisi päivävaelluksia lähialueelle.

  Like

  1. Ruskaretki Vermontiin olis varmaan todella poikaa, suosittelen ehdottomasti! Toinen paikka jossa on muuten todella hieno ruska on NC ja TN, jossa Blue Ridge Parkway ja Smoky Mountains National Park täyttyy maagisista väreistä… 🙂

   Burlington oli ihana. Tykkäsin kovasti. Kovin kotoisa ja helppo, täynnä mäkiä ja vanhoja puutaloja. Kuitenkin sieltä löytyi vähän kaikkea kauppojen ja ruoan suhteen. Helposti ajelisi Burlingtonista muuten ympäri lähiseutua, varmasti juurikin oikea ratkaisu majoittua sinne. Saattaisit saada meidän tutulta Candylta vinkkejä paikan päällä, mikäli veisit hänelle mukanasi hapankorppuja. Hän oli Suomessa vaihto-oppilaana 60-luvulla ja on kovasti niiden perään edelleen. 🙂 Toisaalta hän on nykyään eläkkeellä ja matkustaa itsekin aika lailla, eli luvata en tietty voi.

   Like

 2. Nams! Jos Vermontiin ei mikään muu meikäläistä koskaan vie, niin taatusti tuo jäätelö. Osavaltiopeli kuulostaa niin hauskalta, tosin ite häviäisin kyllä teille tietäjille satanolla. 😀 ❤

  Like

  1. Mä en itse myöskään yleensä välitä syödä makeaa, vaikka leivonkin mielelläni. Ben & Jerry’s kolahtaa silti aika ajoin, sillä siinä on mulla paljonkin teiniaikojen nostalgiaa Alaskasta. 🙂

   Like

 3. Ite en kyllä Vermontista tiennyt ennen tätä paljon muuta kuin Ben&Jerry’sit mutta meleko kaunistahan tuolla on! En kyllä ihmettele miksi monet amerikkalaiset on verranneet Vermontia Suomeen, paljon järviä ja vihreitä metsiä 🙂

  Like

 4. Olet niin oikeassa; bloggaamisen kautta tutustuu vaan niin parhaisiin ihmisiin! Huippua! Tämä postaus sopi kuin nenä päähän jatkumona eiliselle osavaltiopelille. Nyt muistan paremmin Vermontin, Montpelierin ja Ben & Jerrysin 😉 Vitsi sitä oppii joka päivä kaikkea uutta, yay! 🙂 Kiitos siis tästä matkasta Vermontiin! Ja kiitos hauskasta illasta – pian uusiksi. Ciao ciao!<3

  Like

  1. Joo mulla ei vielä klo 23 ollut aavistustakaan mistä postaisin, mutta sitten se Montpelier vaan soi mun päässä. Joten kiitos teille ihanaiset! Ja todellakin pian uusiksi…

   Like

 5. Liityn edellisten ihastelijoiden joukkoon – määkin haluan nyt Vermontiin! Ihana Kea ja sun tietämys! ❤ Oli kyllä mahtavaa eilen, seuraavaa kertaa jo innolla odottelen. 🙂

  Like

  1. Niin mä ajattelinkin. Muistan kyllä sen kirjan yhden pokkarikannen, kun olin joskus muinoin kirjakaupassa töissä. Siinä oli IIIISO ja pienenpieni koira ja ihmisen jalat? Eiku se taiskin olla Timbuktu? No Sattumuksia Brooklynissa on varmasti sama kuin Brooklyn Follies. 🙂

   Like

 6. I love Vermont! One of my best friends from college is from there, and I visited at least 8 times during those years. It feels like home to me…small town feel, her family is my family (she and I are "twins," after all, born only 11 hours apart), skiing is great, the mountains are beautiful, and the fall colors are great too!!

  I’d love to take my husband there sometime to visit!

  (Also, kudos to you for typing a blog in two languages!)

  Like

  1. Thanks for your comment Jessica! I really love that small town feel and always tend to look for it during my travels in the US. I want to go back to Vermont in the fall/winter, which should be easy since I can always stay for free. Just need to get the time off.

   And thanks for the kudos, sometimes it’s hard work translating everything and getting it to match up properly, but I have friends on both sides of the Atlantic and it’s nice to write for both audiences. 🙂

   Like

  1. Ooooh! I SO want to go back to ski there. I used to be a big fan of Powder-magazine when I lived in AK and always used to fantasize about skiing in Vermont. I need to do it – check my bucket list! 🙂

   Like

  1. Persikat on mun suosikkeja! Persikkahillot ja rahkat ajaa asiaa sesongin ulkopuolella… näitkö muuten tuon jo alla mainitsemani huffingtonpostin jutun uusista Ben & Jerry’s jäätelöistä? HALUAA! Tekis melkein mieli käydä vielä tänään ostamassa pönikka ja nauttia se ihan rauhassa sohvalla kera seuraavan Scandal-jakson. Mulla on maratoni menossa. 🙂

   Like

  1. Amy, I just found your blog too! I really like your blog design and will for sure be following your adventures too from now on. 😉

   I do my best with two languages, though at times I admit, it would be easier to just write in one. I’m kind of a perfectionist with trying to get the paragraphs to align together and sometimes it restricts my creative process. (:

   Like

 7. Persikat ja jätski kelpais tälle kiireiselle nyt! Kenties huomenna Makuunin kautta kotiin jäätelöpurnukan kanssa… 😉 Ihania tiilirakennuksia ja mahtavat maisemat varmasti! 🙂

  Like

 8. No empä tiennyt mitään Vermontista, mutta nyt tiedän :). Kivaa lukea pientä triviaa ja mielenkiintoiselta paikaltahan tuo vaikuttaa. Vehreys on aina plussaa!

  Like

 9. Täytyy tunnustaa, en tiennyt Vermontista myöskään YHTÄÄN mitään, vaikka toki Ben&Jerry’s on tuttu! Nämä postaukset "ei niin tunnetuista" paikoista ovat varsin mielenkiintoisia, pääsee itsekin virtuaalimatkalle uusiin maisemiin! 🙂

  Like

 10. Minä muistan Vermontista lähinnä sen, että kun oltiin perheen kanssa siellä laskettelemassa lapsuudessani, niin makasin koko viikon kuumeessa hotellilla ja pelasin tietokonepelejä. Rinteitä en nähnyt kertaakaan…

  Like

 11. I’ve never been to Vermont, but EVERYONE always says this about the produce and farms. I really want to get up there one summer. (not winter though! :))

  Like

  1. The produce and the farm foods were to die for! Our hostess Candy got her food at a co-op farm every week. The farm made yogurt and fresh peaches were probably one of the best things I’ve EVER eaten. 🙂

   Like

 12. Vermont looks like a nice place to visit! I think I travelled there once with my dad when I was young but I don’t really remember much from our trip. These photos show me, I’ll need to go again. 🙂

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s