My Favorite Instagram Tools

Tällä kertaa ajattelin Instagram Travel Thursdayn kunniaksi jakaa teille muutamia Instagram + kuvankäsittely + bloggausvinkkejä. Näitä #IGTT-vinkkejä toivottiin jo aiemmin, mutta vasta nyt sain aikaiseksi koota suosikkiappini ja nettisivuni yhteen. Oma Instagram-tilini löytyy muuten nimellä @keamar.
This time in honor of Instagram Travel Thursday I thought I’d share some of my Instagram + photo editing + blogging tips. I was asked to put together all of my favorite #IGTT apps and websites a while back, but I didn’t get around to doing it until now. My Instagram-account can be found under @keamar

iPhone Camera App

collage1

Kuvaa aina, ja todellakin aina pelkästään puhelimesi omalla kamera-appilla. Sanokaa minun sanoneen, mutta kuvanlaatu ja nopeus todella kärsivät muilla appeilla kuvatessa. Pätee tietenkin myös Instagramin omaan kameraan. Se on surkea.
Always and I mean always shoot pics with your phone’s own camera app. Mark my words, the image quality and speed really do suffer when shooting with other apps. Applies obviously to Instagram’s own camera as well. It sucks.

Snapseed

Collage2

Snapseed on ehdoton suosikki-kuvanmuokkausappini. Kaikki asetukset löytyy kätevästi alalaidasta ja liu’uttamalla sormea kuvan yllä vasemmalta oikealle voi kuvaa säätää eri työkaluin. Jotkut pitävät Afterlightista, mutta jostain syystä Snapseed sopii minun sormilleni vain paremmin.
Snapseed is my absolute go-to app in photo editing. All the settings can easily be found at the bottom. Slide your finger from left to right above the picture to easily adjust the pic. Others seem to prefer Afterlight, but for some reason Snapseed just fits my fingers better.

VSCOcam

Collage3

VSCOcam on toinen kuvanmuokkaussuosikki. Tosin olen huomannut, että se sopii parhaiten värikkäämpiin ympäristöihin kuin Suomi. Ajoin melkein kaikki Barcelonan kuvat VSCOcamin kautta, mutta talvimaisemista tulee sillä ehkä liian valjuja ja liika harmaus alkaa nyppimään ennen pitkää.
VSCOcam is another photo editing favorite. Though I have noticed that it actually suits more colorful surroundings better. I adjusted all my pics from Barcelona through VSCOcam, but winter colors might be too bland for this app and excessive greyness will eventually start bugging me.

Flickstagram

Collage4

Kun olet ladannut kuvat Instagramiin ja tyhjentänyt lisätilaa puhelimellesi, mutta haluaisit silti myöhemmin päästä kätevästi käsiksi ig-kuviin, on Flickstagram aivan ehdoton apuväline. Flickstagram tuo automaattisesti Instagram-kuvasi omaan kansioonsa Flickr-tilillesi, josta voit sitten helposti ladata niitä käyttöösi myöhemminkin. Muista vain, että kuvat ovat Instagramissa vain n. 600x600px, joten täysikokoisina ne löytyvät ainoastaan kovalevylle tallennettuina.
After you’ve uploaded your pics to Instagram and emptied out space on your phone, but you’d still like to access ig-images conveniently later on, Flickstagram will come to the rescue. It automatically imports your Instagram-pics to its own folder on your Flickr account, from where you can then easily download them later on. Just remember that the images on Instagram are only about 600x600px, so full size images can only be found saved on your hard drive.

Flickr

Collage5

Olen ollut aktiivinen Flickrin käyttäjä jo 6 tai 7 vuoden ajan. Luulen että minulla on siellä tallessa noin 10 000 kuvaa, mutta bloggaajana ne tulevat todella tarpeeseen. Toinen hyvä puoli Flickrissä on, että kuvat joita postaat blogiin Flickrin kautta säilyttävät aina moitteettoman kuvanlaadun ja terävyyden. Sori jos tämä nyt pilaa bloggerin tai wordpressin käyttökokemuksen. Ja pakko myöntää, että Squarespace on aivan yhtä surkea. Voitte vertailla kuvia yllä ja alla, kumpien luulette olevan Flickrissä ja kumpien Squarespacen omalla serverillä ?
I’ve been an avid Flickr user for 6 or 7 years already. I think I have about 10.000 pictures stored on there, but as a blogger they always come in handy. The other big bonus with Flickr is, that the images you post on your blog through Flickr always retain their impeccable quality and sharpness. Sorry to burst your blogger or wordpress-bubble, but Squarespace is actually equally sucky. You can compare the identical pictures above and underneath. Which ones do you think are on Flickr, and which ones are on Squarespace’s own server?


Picmonkey

Collage6

Viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä on Picmonkey. Käytän tätä webbityökalua viikottain kollaasien ja muun kivan tekemiseen. Toimii siis erityisen hyvin matkoilla jos läppärissäsi ei ole kuvankäsittelyohjelmaa, tai jos käytät lainakonetta reissun päällä. Picmonkey tarjoaa erinomaiset työkalut perusmuokkaukseenkin. Kivoja fontteja myös!

Mitkä ovat teidän omia suosikki-appeja?

Last, but definitely not least there’s Picmonkey. I use this online tool weekly to make collages and other cool stuff. It works especially well when you’re traveling and don’t have a photo editor on your laptop or while using someone else’s computer when on the road. Picmonkey also offers great tools for basic photo editing. Nice fonts too!

Which ones are your own favorite apps?


Postauksen kaikki kuvat on kaikki otettu iPhone 4S:llä viime vuoden Kalifornian-reissun aikana ja lämmittävät mieltäni edelleen, sekä tuovat väriä tähän harmaaseen talviaikaan. Muita suosikkimatkakuviani viime vuodelta löytyy instagramista #deepredblues -tagin alta.

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta. Lue ohjeet täältä ja kurkkaa myös järkkääjien blogit: Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses.

The pics in this post are all taken with an iPhone 4S during last year’s trip to California and they still warm my heart and bring some color into this grey winter. My other favorite travel pics from last year can be found on instagram under the tag #deepredblues.

This post is part of Instagram Travel Thursday. More info here. Also check out some of the organizers: Destination Unknown, Skimbaco Lifestyle and House of Anaïs.

36 thoughts on “My Favorite Instagram Tools

 1. Picmonkey on munkin lemppari, oon ryhtynyt tekeen sillä kaikki kollaasit. Joskus tappelin picasan kanssa mutta en enää! Oon jopa harkinnut sen pro version maksamista, kun sieltä sais kaikki kivoja fontteja ja kilkkeitä käyttöön 🙂

  Pitääkin tutkia saako tuota VSCOcamia myös android puhelimille, voisi loppureissun ajan olla vielä käyttöä!

  Sari / Pakkasesta Paratiisiin

  Like

  1. Joo oon todennu Picasan kanssa, ettei yksinkertaisesti kannata tapella niin hankalan ohjelman kanssa… lopetin siis sen käytön joskus vuonna 2007. 😀

   Like

 2. Aurinko! Kalifornia! 🙂 Hitsi, mun pitäis perehtyä kans kunnolla näihin kännykamerasovelluksiin, niin pääsisin hyödyntämään tuota #IGTT:ta paremmin. Nyt ongelma on se, että mulla on Samsung S3, jonka kuvanlaatu on surkea. Edellisessä luurissa, Lumiassa taas oli aivan loistava kamera (pieksi usein jopa iPhonen), mutta Instagram ei ainakaan vielä silloin ollut ladattavissa Noksulle. Toisaalta käytössä taas työpuhelin, niin ei millään piheyttään viittis investoida uuteen luuriinkaan. First world problems. 😉

  Like

  1. Ymmärrän. Olis kyllä mulle paha pala jos olis tuollanen puhelindilemma. Onneks oon päässy eroon kaikista "hienoista" työpuhelimista ja voin rauhassa vääntää tota iPhonea omalla kustannuksella. 🙂

   Like

 3. LA LA LA love it! LA<3 Mä niin sekoon, koska mun tän kertainen IGTT liittyy myös Losiin :))) Tässähän kuvat olivat ihanasti kuvituskuvina ihan älyttömän hyödylliselle tekstille (mutta täytyy sanoa että silmät harhaili vain noissa kuvissa ja jouduin palaamaan tekstiin kerta toisen perään kun silmät eivät tahtoneet pysyä riveillä, hahaha) LA<3Mutta siis kiitos näistä loisto vinkeistä! Ehdottomasti otan noista osan hyötykäyttöön. Varsinkin kun luuri on aina täynnä kuvista. Loisto postaus!

  Like

 4. Picmoncey ei vissiin toimi tabletilla? En reissussa pidä mukana muuta, ja enimmäkseen puuhailen sillä kyllä kotonakin PC:n sijaan. Ihanan kesäisiä kuvia! Pitäisi varmaan tuonnekin vielä lähteä. Lennot San Diegoon olivat vaan aika tappavat…

  Like

  1. Ei taida toimia tabletilla, se on muuten yksi syy siihen miksen itsekään käytä omistamaani iPadia. Jää niin moni juttu sillä tekemättä bloggauksen ja kuvankäsittelyn suhteen. Oon ratkaissu ongelman sillä että mulla on MacBook Air, maailman paras ja kevyin kapistus! Ja kyllä sun pitää varmaan lähteä… 🙂

   Like

 5. Tuli muuten just mieleen, että mä en ole käsitellyt yhtäkään mun kuvaa Instagramissa. Ehkä täytyis perehtyä noihin työkaluihin pikkuhiljaa 😀 Kiitos muuten tosi paljon tuosta Flickstagram vinkistä! Tosi helppo tapa siirtää ig-kuvat Flickriin silmänräpäyksessä! Nyt vihdoin sain sitten "oikeanmalliset" kuvat mun igtravelthursday postaukseen, kun aiemmin käytin alkuperäisiä kamerankuvia…Mullahan on tämä probleema, etten omista älypuhelinta ja latailen siis kameran kuvia Instagramiin yhden kotikoneelle lataamani ohjelman avulla. Mutta nyt pelittää 🙂

  Like

  1. Hyvä juttu että löytyi uusia vinkkejä! Sen jälkeen kun kuvia alkaa käsittelemään on vaikea enää palata entiseen… ja niin ne kaikki muutkin taitaa tehdä nykyään. Tää on kinkkistä tää nykyaika kun pitäis olla niin monta eri laitetta, mä yritän jotenkin yksinkertaistaa koko ajan, mutta älypuhelimesta en vaan pääse eroon. Siinä on koko elämä ja enemmän. 🙂

   Like

  1. Instacollage on kai vaan puhelinappi? Mä tykkään tehä kollaasit koneella enkä puhelimella, eli siks Picmonkey, mut on mulla puhelimellakin jokunen appi joka pelittää tohon tarkotukseen hyvin. Esim InFrameCut? 🙂 Tykkään kovasti Picmonkeyn käyttöliittymästä, se on varmaan se syy miks oon jääny niin koukkuun.

   Like

 6. Kiitos tästä! 🙂 Nyt sain viimeinkin myös vastauksen siihen, mitä tägi vscocam meinaa, jonkin verran on meinaan tullut ihmeteltyä :DD Ja tuohon Picmonkeyhin täytyy tutustua vielä tarkemmin joku kerta!

  Like

 7. Picmonkey on kyllä ihan paras ja toimii aina niin sutjakkaasti! Toi Flickstagram tuli heti käyttöön kun siitä FB:ssä mainitsit. Ihan loistavan helppo käyttöinen myös. Snapseed, VSCOcam ja Afterlight näköjään löytyvätkin jo kaikki mun puhelimesta mutten ole kahta ensimmäistä vielä oikeastaan hoksannut kokeilla.

  Viime aikoina iphoto on tuottanut sellaista tuskaa, että jotain kätevää pitäisi keksiä sen tilalle 😦

  Like

  1. Täällä ilmoittautuu yks iPhoton vihaaja. Käytin sitä joskus aikanaan, mutta sen jälkeen kun se toistuvasti kadotti mun kuvakansion ja lajitteli kuvia miten sattuu, oon luopunu sen käytöstä. Luotettavuus ennen kaikkea, varsinkin kun kyse on kuvista! 🙂

   Like

 8. Olipas hyvä postaus! Itselläni Snapseedin kautta viuhuu aikalailla kaikki kuvat, siihen kun jumahti niin ei oikein enää edes osaa opetella muita appseja 😀 Tuo VSCOcam on itseäni myös askarruttanut, latasin sen, mutten pikaisella selauksella oikein tajunnut muusta kuin mahdollisuudesta ottaa sillä kuvia. Tyhmyrin kysymys, mutta voiko sillä siis muokkailla jo valmiiksi otettuja kuvia?

  Like

  1. Joo Snapseed on äärimmäisen koukuttava. Mä huomaan joskus et sormirefleksit haluais välillä vääntää niitä palkkeja eri suuntiin vaikkei joka kuvassa ja joka näytöllä niin pystykään tekemään. 😀

   Sinne VSCOcamiin voi ladata jo valmiiksi otettuja kuvia, tosin se niiden uus käyttis on vähän haastava, mutta koitapa näin: Valitse vasemmalta Library, sit vedät sitä ruudukkoa/sivua sormella alaspäin, jolloin sieltä palkin alta ilmestyy + -nappi. Siitä sit vaan lisäilemään kuvakirjaston kuvia!

   Like

 9. Käytän Afterlightia ja en siitä luovu. Otan ehdottomasti käyttöön ton Flickstagramin, helpottaa varmasti kaikkia mun flickr/instagram/wordpress ongelmia, kiitti vinkistä!! Komppaan kans flickrin mahtavuutta 🙂

  Like

  1. Mä taidan ottaa jonku Afterlight kamppiksen ja käsitellä viikon ajan kaikki kuvat vaan sillä sen jälkeen voin sit sanoa mitä mieltä oikeesti oon. 🙂

   Like

 10. Mahtava postaus! Näistä kaikki muut olivat tuttuja paitsi tuo Flickstagram, KIITOS! Lähtee heti kokeiluun (kunhan pääsen nettiyhteyksien ääreen missä voi ladata mitään…) VSCOcamiäkin on pitänyt koittaa mutta sitä en ole vielä testannut. Ja Picmonkey on muuten erinomainen apu, se on kyllä jatkuvassa käytössä minulla myös!

  Like

 11. I love Snapseed and VSCOCam too! They are my go to’s. I’m so happy to learn about Flickstagram. I had no idea that existed! Thanks! 🙂

  Like

 12. I always use pic monkey…on phone and computer. It does the job beautifully!! And I know, everyone loves Snapseed, so I must go and try it. Thanks for these great tips!!!

  Like

 13. Tää oli muuten tosi hyvä mutta arrgh! ko ärsyttää, kun nokiaan ei saa yhtään noista sovelluksista. Eli sillä mennään mitä on. Buu! Ja en vaiha. 😀

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s