Espanya i Montjuïc

Ulkona tuntuu keväiseltä ulvovasta tuulesta ja pienoisesta myrskystä huolimatta, ja ajatukseni ovat eittämättä tulevassa kesässä ja kaikessa siinä mitä ulkona voi ilmojen lämmettyä tehdä. Mieli palailee myös ajoittain aurinkoiseen Barcelonaan, jossa talvea ei mielestäni koskaan oikein olekaan.
It already feels like spring outside, despite the howling wind and the slight storminess, and my thoughts are undeniably in the upcoming summer and all the things you can do outside after the weather warms up. My mind also wanders off to sunny Barcelona, where there’s never really a winter at all.

IMG_9834IMG_9769

Yhtenä päivänä lähdimme kiipeämään ylös Montjuïcille Font Màgican ja Museu Nacional d’Art de Catalunyan ohi. Aurinko, ilma ja ympäristö olivat aivan taianomaisia.
One day we started out by climbing up to Montjuïc past the Font Màgica and the Museu Nacional d’Art de Catalunya. The sun, the air and the surroundings were simply spellbinding.

IMG_9768IMG_9784IMG_9773IMG_9777IMG_9791IMG_9789IMG_9779IMG_9799IMG_9845

Puig i Cadafalchin katalonialaisuutta edustavat neljä kolumnia ovat vihdoin muutama vuosi sitten päässeet takaisin niille kuuluvalle oikealle paikalle, useita vuosikymmeniä sen jälkeen kun kansallismieliset tuhosivat ne Primo de Riveran diktatuurin aikaan 1928.
The four columns of Puig i Cadafalch, which represent the catalonian spirit, have finally been resurrected where they actually belong, several decades after the nationalists had them taken down during the dictatorship of Primo de Rivera in the late 1920’s.

IMG_9793IMG_9795IMG_9808IMG_9851IMG_9859IMG_9866

Edellisestä vierailustani näihin maisemiin oli oikeasti jo yli kymmenen vuotta ja en ole varma olinko ikinä aiemmin käynyt Anella Olímpicalla vain ihailemassa näkymiä. Pari konserttia tuli joskus kyllä nähtyä Palau Sant Jordilla. Aikanaan pidin kovasti meksikolaisbändi Manásta ja entisaikojen Shakirasta. Kyllä on elämä ja mieltymykset muuttuneet kovasti sen jälkeen. Maisemat ja alueen futuristinen tunnelma saivat kyllä sydämeni pamppailemaan. Tuntui ihan siltä kuin olisimme olleet 60-luvun tieteiselokuvassa.
It had been more than 10 years since my last visit to these views and I’m not quite sure if I had ever been to the Anella Olímpica just to admire the sights. I did see a few concerts back in the day at the Palau Sant Jordi. I used to really like the Mexican band Maná and the old time Shakira. Life and my preferences have really changed a lot since those days. The scenery and the area’s futuristic atmosphere made my heart pound and it almost felt like we were in a 60’s science fiction movie.

IMG_9868IMG_9871IMG_9870IMG_9873IMG_9875IMG_9869IMG_9765

Todiste siitä miten ajat oikeasti muuttuvat on tämä Espanyalla sijaitseva vanha härkätaisteluareena. Siitä on sittemmin tehty ostoskeskus, jonka katolla on liuta ravintoloita. Siellä kävin seuraavana iltana tapaamassa vanhoja ystäviäni Andreeaa ja Jovia, jotka asuvat edelleen Barcelonassa, ja joiden kanssa koimme aikanaan ikimuistoisia opiskelijahetkiä. Harmikseni kauan odottamani kohtaaminen Font Màgican kanssa ei tällä kertaa sittenkään onnistunut, vaan jouduimme harmiksemme kääntymään suihkulähteeltä takaisin sen ollessa vuokrattuna yksityistilaisuutta varten.

Onko joku teistä päässyt kokemaan Font Màgican tai muuta kulttuuria Espanyan tai Montjuïcin ympäristössä?

The proof of how times really do change is this old bullfighting ring at Espanya. It has since then been made into a big shopping mall, which houses several restaurants on its rooftop. The following night I went up there to meet my old friends Andreea and Jovi, who still live in Barcelona and with whom we used to experience unforgettable memories as university students. To my disappointment my long awaited reencounter with the Font Màgica didn’t work out this time after all and we were forced to turn back from the fountain as it had been rented out for a private event that evening.

Has anyone else experienced the Font Màgica or other cultural activities at Espanya or around Montjuïc?

 

6 thoughts on “Espanya i Montjuïc

 1. Hieno homma, että härkätaisteluareena on siirretty uuteen tarkoitukseen. Vaikken kauppakeskusten ystävä olekaan, niin tarkoitus on silti miljoona kertaa parempi kuin härkien kiduttaminen 😉 Tätä mä olen jo hokenut vaikka kuinka mnta kertaa, mutta Barcelonassa tarttis päästä käymään! Kissoille vaan hoitaja, niin voisi olla vaikka pari yötä 🙂

  Like

  1. Mä en myöskään oo kauppakeskusten ystävä, mutta se on todellakin SUURI parannus. Nyt vaan päätätte lähteä käymään Barcelonassa – kannattaa ehdottomasti! 🙂

   Like

 2. Eihän täällä tosiaan taida talvea ollakaan, kevät vaan on yllättävänkin tuulinen ja viimainen. 🙂 Ensimmäisen kerran Font Mágicalla näin mielestäni ihan mahtavan shown (2011), mutta sen jälkeen aina sinne palatessa vieraiden kanssa on koko show ollut jotenkin ihan "lame", musiikki ja valot menneet menojaan, jos ovat toimineet laisinkaan. En tiedä mitä on tapahtunut, ehkä vain huono tuuri tai rahan puute 🙂

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s