Blueberryland

Kun muutin Alaskasta takaisin Suomeen muutama vuosi sitten, jouduimme koiran kanssa hetkeksi evakkoon sellaiseen osaan Helsinkiä, jota en ennestään paljoakaan tuntenut. Kiertäessämme lähiympäristöä ja tutkaillessamme maisemia löysimme sattumalta Javan kanssa keitaan keskeltä kaupunkia.
When I moved back to Finland from Alaska a few years ago, me and the dog were for a while forced to live in a part of Helsinki previously quite unknown to me. As we surveyed our surroundings and got acquainted with the views, we accidentally stumbled upon an oasis in the middle of the city.

Untitled

Paluun jälkeen tästä saaresta on tullut meille liki elinehto. Koira nauttii kesäisin uinnista ja minä rannasta ja merimaisemista. Talvella nautimme yksinkertaisesti siitä, että pääsemme hetkeksi luontoon, pois kaupungin vilinästä.
After our return, this island has nearly become our lifeline. During the summers the dog enjoys her swimming and I enjoy the beach and the ocean views. In winter we simply enjoy being close to nature, away from the bustling city.

Untitled

Tämän saaren nimi on Mustikkamaa, tai Blueberryland kuten me sitä kutsumme. Sinne pääsee kätevästi Rautatieasemalta bussilla numero 16, tai kävelemällä tovin Kulosaaren metroasemalta. Mustikkamaalta pääsee myös Korkeasaareen siltaa pitkin. Saari on ennen kaikkea ulkoillualue, ja sieltä löytyykin paljon erilaista tekemistä ja näkemistä. Tämä on ehdoton suosikkipaikkani kotikaupungissani Helsingissä.
This island is called Mustikkamaa, or Blueberryland as we like to call it. You can easily get there by bus number 16 from the Railway Station or by walking a bit from the Kulosaari metro station. You can also reach Korkeasaari Zoo from Mustikkamaa by just crossing a bridge. The island is most of all an outdoor recreation area with many things to see and do. This is definitely my favorite spot in my hometown Helsinki.

Untitled

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta. Lue ohjeet täältä ja kurkkaa myös järkkääjien blogit: Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses.
This post is part of Instagram Travel Thursday. More info here. Also check out some of the organizers: Destination Unknown, Skimbaco Lifestyle and House of Anaïs.

42 thoughts on “Blueberryland

  1. Mä en muista milloin viimeks olisin käyny itse Korkeasaaressa, mutta Mustikkamaalta käsin katselen sinne usein. Se on kyllä harvinaisen mielenkiintoinen eläintarha kun on ihan omassa rauhassaan saarella, melkein kuin Nooan arkki!

   Like

 1. Oi, näyttää kivalta. Tuolla pitäisi ehdottomasti joskus käydä! Minulle samanlainen löytö on lammassaari jonka löysin arabianrannassa asuessa. Nykyisin asun espoossa, mutta käyn silti välillä lammassaaressa ulkoilemassa. Koirie sinne ei saa kuitenkaan viedä. Itse olen viettänyt lapsuuteni maaseudulla, joten tämmöiset paikat on tosi tärkeitä. 🙂

  Like

  1. Lammassaari on kyllä myös kiva, mutta juurikin tuon koira-asian takia ei sinne tuu oikeastaan koskaan lähettyä. Mulle tää pieni luontopako on aina päivän paras juttu! Espoossa on kyllä myös kivoja ulkoilualueita, muttei ehkä ihan Lammassaaren kaltaisia… ootko ikinä käyny Kivinokassa? Se on ihan siinä Lammassaaren kupeessa, ite eksyin kerran sinne katsomaan kaunista Kulosaaren kartanoa. 🙂

   Like

 2. Siis pakko häpeäkseni myöntää, että mä en ole koskaan käynyt Mustikkamaalla! Pitääkin ottaa se pian ohjelmaan. Kiitos Kea vinkistä!

  Like

 3. Näyttää oikein koirien paratiisilta (ja niiden omistajien!), mutta myönnettävä on, mäkään en ole koskaan siellä käynyt. Kaikki aina puhuu siitä, mut en oo osannut lähteä etsimään. Ehkä nyt keväällä löydän itseni sieltä. Kauniita kuvia!

  Like

  1. Mun mielestä Helsinki on kyllä ihan oivallinen pieni kaupunki, jossa on paljon kivaa tehtävää ja nähtävää kunhan osaa ja jaksaa etsiä ne omat juttunsa. 🙂

   Like

 4. Ihania kuvia Kea! Niitä katsellessa tuli kaiken kevään keskellä ikävä kesää ja syksyäkin 😀 Helsinki on kyllä paitsi rakas kotikaupunki, niin myös todella mainio ja ihastuttava paikka monessakin mielessä. Yksi parhaista ehdottomasti juuri tämä luonnon läheisyys. Harvassa on paikat, joissa voit nauttia kaupunkielämästä ja kuitenkin vain 15min pyöräilyn päässä on nämä mainitsemasi maisemat ja monen muut ihastuttavat pakopaikat!

  Like

  1. Totta puhut Milla! Helsingin hyvä puoli on että kaikki on suhteellisen lähellä ja joukkoliikennekin vie helposti perille… 🙂 Mä en ymmärrä miks niin monet valittavat, täytyy olla se suomalainen luonteenpiirre joka vaikuttaa. 😉

   Like

 5. Java ❤ Ja miten kaunis paikka! Mulla on luvassa pari extrapäivää Helsingissä kesäkuun alussa, tää vois olla kyllä tosi passeli paikka vierailla! 🙂 Lähetkö oppaaksi jos oot maisemissa?

  Like

 6. Miten ihana nimi! Ja kauniin näköinen paikka muutenkin. Kiehtovien Helsinki – paikkojen lista sen kuin kasvaa 🙂

  Like

  1. I’ve been very fortunate to have gotten the opportunity to live in such wonderful places.. 🙂 And refuge is a very fitting word… going to the beach right in the middle of the city is such a special treat, I don’t even know if I could live somewhere without that anymore. It seems to have been a constant in my life, I’ve actually never lived in a landlocked place.

   Like

  1. Kiitos! 🙂 Me viljellään tuota Blueberrylandia koiran kanssa päivittäin, vaikka en tiedä ymmärtääkö se oikeastaan mitä mä edes puhun, mutta sanat leash, bone, sit, stay, roll over, shake, woof ja stick menee ainakin täysin jakeluun!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s