Lapland here we come

Viime viikot ovat olleet rankkoja. Muutin sunnuntaina pois kotoani neljäksi kuukaudeksi putkiremontin vuoksi. Päivät ovat siis kuluneet visusti pakkaamisen ja muun järjestelyn lomassa. Homma on nyt vihdoin kasassa, mutta asustelen tällä hetkellä tilapäisasunnossa ilman nettiä ja työpöytää. Tosin toimiihan tämä bloggaaminen näin puhelimen etäyhteydellä ja läppärilläkin. Monilla tuntuu tällä hetkellä olevan lennokkaita matkoja menossa tai tiedossa, ja joskus tämä oma elämäntilanteeni turhauttaa. Viime viikolla sain kuitenkin varmistuksen seuraavasta reissustani.
The last couple of weeks have been rough. I moved away from my place last Sunday for four long months, while they redo the pipes in my building. So lately my days have been filled with packing and organizing, but finally it’s all done. I’m however living in a temporary place without internet and my desk, but I’m trying to make blogging work on my laptop through my phone’s shared hotspot. Many seem to have amazing travels happening or coming up and sometimes my current living arrangement feels very frustrating. But last week I finally got confirmation of my next trip.

Lapland1

Huhtikuun lopulla minä ja lempimatkakumppanini Java matkustamme junalla Lappiin, jossa tiedossa on lepoa, lunta, laskemista, skeittaamista ja ehkä jopa koirahiihtoa. Olimme samankaltaisella matkalla parisen vuotta sitten, ja olin viimekin vuonna Lapissa juuri Vapun tienoilla… ilman koiraa tosin. Java pitää kovasti kaikenlaisesta matkustamisesta, ja onkin muihin koiriin verrattuna matkustanut aika paljon. Junassa saimme viime kerralla keskipunkan, josta Java tarkkaili maisemia silmä kovana.
At the end of April my favorite travel companion Java and I will by traveling to Lapland by train, where there will be plenty of resting, snow, snowboarding, skateboarding and maybe even some skijoring. We were on a similar trip a few years back and I was in Lapland around May 1st last year as well… without the dog though. Java really likes to travel and is quite well versed in it compared to many other dogs. On the train last time around we got the middle bunk, where Java kept a keen eye on the bypassing scenery.

Lapland2

Matkaan on vielä reilu kuukausi, mutta siihen asti yritän pitää itseni järjissäni skeittaamalla ja ulkoilemalla koiran kanssa. Kohta se kevät ja toistaiseksi vain suunnitelmissa olevat kesäreissut koittavat. Ja ehkä pääsen kuin pääsenkin takaisin kotiini ennen kesän loppua. Kirjaimellisesti ja kuvainnollisesti. Stay tuned!
The trip is still more than a month away, but until then I will try to keep myself sane by skateboarding and being outdoors with the dog. Soon enough spring and my still unfinalized summer travels will come around. And maybe I’ll get to go back home before the summer’s over. Literally and figuratively. Stay tuned!

Lapland3

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta. Lue ohjeet täältä ja kurkkaa myös järkkääjien blogit: Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses.
This post is part of Instagram Travel Thursday. More info here. Also check out some of the organizers: Destination Unknown, Skimbaco Lifestyle and House of Anaïs.

51 thoughts on “Lapland here we come

 1. Ymmärrän sinua täysin. Minua harmittaa paljonkin se etten ole nuorempana päässyt matkustelemaan enemmän. Ajan, matkakassan tai puuttuvan matkakumppanin vuoksi monet reissut ovat jääneet tekemättä. Javahan vaikuttaa ihanteelliselta reissukaverilta. Lappiin on varmasti mukava lähteä, eihän aina tarvitse mennä merta edemmäs kalaan. Minun lemmikkini on hevonen, sitä ei oikein saa napattua reissuun 😀 Täytyy aina sopia sille hoito kun olen poissa.

  Like

  1. Ymmärrän pointin. Hevonen olis kyllä vaikeampi ottaa mukaan… koirallekin pitää yleensä sopia hoito, mutta onneksi Java pääsee useimmin mun isän kanssa mökille ja se on niille molemmille ihan herkkua. Isä poispilaa Javaa juustolla. ♥

   Ja ei mun hätä oikeasti ole tämän näköinen, kyllä mullakin on vielä ässiä (eli matkoja) hihassa tälle vuodelle. Niitä ei vaan ole lyöty lukkoon, joten en viitsi niistä kummemmin vielä huudella. 🙂

   Like

 2. Tsemppiä… Ymmärrän kyllä että on turhauttavaa, itse odotan tällä hetkellä aika lailla sitä että pääsemme KOTIIN, vaikka odotan kovalla innolla tulevia reissuja myös. Sun Lapin reissusta tulee mulle taas hieman haikea olo, Suomen Lapissa kun ei ole muuta kuin erittäin pikaisen työreissun muodossa viime vuonna tullut käytyä pitkään aikaan.

  Like

  1. Lappi on kyllä rauhottava. Mutta toisaalta ihana että tekin pääsette kuitenkin kohta kotiin. Norjassa ei todellakaan ole MITÄÄN vikaa… vaikkei se ihan Suomen Lappi ole. 😉

   Like

  1. Noh, kyllä tästäkin selvitään.

   Pitää ottaa koirapaikka. Enpä nyt muista paljon se on ekstraa pidemmillä matkoilla yöjunalla, mutta ainakin Turun-junissa aikanaan maksoi eläinpaikka 5€. 🙂

   Like

 3. Tervetuloa Lappiin! Toivottavasti täällä on lunta ja aurinkoa kumpaakin sopivassa määrin kun tulette visiitille 🙂 Voin vain kuvitella miten rassaavaa muuttaa tilapäiskämppään, muuttaminen ylipäätään ei ole ainakaan mitään minun lempparihommia.

  Like

  1. Kiitos Maarit! Todella toivotaan että lunta vielä riittää… mutta vaikkei riittäisi, niin onhan se sentään kiva pako yhdestä tilapäisasumuksesta toiseen. 😀

   Like

 4. Putkiremppa… tell me about it. Mulla tosin oli vain sen kaks ja puol kuukautta, mutta sekin suht epämääräisessä tilapaisasumuksessa. Paluumuuton jälkeen koko kämppä oli vuorattu hienojakoisella pölyllä, oli jätetty epämääräisiä maalijälkiä, jääkaappia ei ollut vaihdettu ja mitä kaikkea. Joten varaudu säätämiseen vielä rempan jälkeenkin. Mutta onneksi sulla on nyt joku reissu mitä odottaa! Tsemppiä!

  Like

  1. Mä muistan sun putkirempan hyvin! Noh, kyllä tästä selvitään. Oon selvinny pahemmistakin muutoista. 😉

   Säätämistä varmasti tulee, mutta ajattelin yrittää tehdä mahdollisimman paljon omista muutoksista itse. Sit ei tarvi odotella ketään. Kunhan ne nyt ensin saa putket, seinät ja kaakelit paikoilleen. Ja pölyä oli muuten ihan tuhottomasti jo vaan parin päivänkin jälkeen. Saa nähä mitä sieltä 4 kk jälkeen löytyykään!

   Ja kiitos Siiri!

   Like

 5. Ihanaa, että Javakin pääsee reissuun! Näyttää nauttivan 🙂 Toivotaan, et putkiremppa menee kuten pitää!

  Like

  1. Juu, toistaiseksi kuitenkin vaikuttaisi siltä että remppa etenee nopeasti. Tänään ei enää ollu kylppäristä mitään jäljellä! Ja onhan se uuden suunnittelu aina kivaa… 🙂

   Java tulee muuten olemaan onnellisempi kuin se itse arvaakaan!

   Like

  1. Mä vaan toivon että siellä on vielä sillon lunta kun kerta tää talvi on ollut niin epävakainen ja ennalta arvaamaton. Noh, ajattelin kuitenkin ottaa skeittilaudan mukaan koska Levillä on aika kiva pieni skeittiparkkikin. 🙂

   Like

 6. I just love that you can take your dog with you! I spent a Christmas in Finnish Lapland and adored it so much. Definitely want to return one day in summer too.

  Like

 7. Nyt on pakko nillittää, mutta siis ootko sä vienyt koiran hyttiin jossa koirat on kiellettyjä? Ainakin tuossa kuvassa näkyy kieltomerkit röökaamiselle ja koirille…

  Like

  1. Voithan sä siellä nillittää, mutta meillä oli ihan määritetyssä lemmikkieläinvaunussa paikka ja samassa hytissä perheen kanssa maksetulla luvalla kaks koiraa. Luulen että noi kyltit on kaikissa vaunuissa, ja ne lemmikkieläinvaunut vaan määritetään pidemmille matkoille erikseen.

   Like

 8. En kyllä tiedä mitä meiän Luumun kanssa matkaamisesta yöjunassa tulisi, pitäisi olla joku privaattihytti varmaan ettei sen tarttis kytätä muita matkustajia tai lemmikkejä 😀 Java on niin ihanan rauhallinen!

  Like

  1. Java on kyllä yleensä aika rauhallinen, ja meillä oli tosiaan perheen kanssa yhteinen hytti. Muuten pitäisi kyllä varmaan olla oma privaattihytti jos kahdestaan lähettäis. 🙂

   Like

 9. Ihana tuo sinun matkakumppanisi Java ❤ Niin reipas matkakumppani! Kivaa Lapin loman odotusta 🙂 Kyllä se sieltä tulee… Minun edellisestä Lapin keikasta on aikaa vuosikymmenet. Silloin joskus lapsena on tullut käytyä… katsos kun en tykkää kylmästä. Mutta sen varmaan tiesitkin jo 😉 Ihania kuvia, ja toki Lappi ja talvi näyttää upealle! Mulla on vaan asenne ongelma:)

  Like

  1. Java on kyllä yllättävän reipas. Haha, hauska että sä et tykkää kylmästä, mä kun en yleensä tykkää kuumasta. 😀 Mutta kyllä Kalifornia silti kelpaa. Ehkä mullakin on vaan rantalomakohteita kohtaan asenneongelma. Heh.

   Like

 10. Asuin aikanaan putkirempan keskellä. Oi sitä pölyn määrää.

  Ja asiasta toiseen, sun kuvat on taas kerran upeita. Ja matka kuulostaa hienolta!

  Like

 11. Love this! You’ve such an adorable dog & Lapland is so beautiful. Enjoy after all your moving out stresses 🙂

  Like

 12. It is so, so cute that your travel buddy is your dog! I love the one where Java is watching out the window of the train…obviously enjoying the view, too :). How amazing that you’ll be going to Lapland–I can’t wait to see more images from you! 🙂

  Like

 13. Voi ää, tuota remppaa! Itse elin aikoinaan viikon ilman keittiötä ja sekin oli jo haasteellista! Mä kuvittelin, että nykyään putkiremppaa koitetaan tehä niin, ettei asukkaat joudu pitkäksi aikaa maanpakoon vaan uudistukset suoritetaan rapuittain tms. jolloin yksia sunto on vain tietyn ajan poissa pelistä. Ja ihania koirakuvia! Kuinka mahtavaa matkustaa eläinkaveri vieressä 🙂

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s