Santa Barbara

Ihastuin Santa Barbaraan välittömästi kun ensimmäisen kerran päädyin sinne jokunen vuosi sitten. Tässä Kalifornian kaupungissa on sitä jotakin joka saa sydämeni hakkaamaan samalla kun se saa oloni uskomattoman rentoutuneeksi. Tämä oli myös varmasti paikka, jossa päätin jonain päivänä aloittaa skeittauksen. Päätös syntyi katsoessani kundeja Skater’s Pointissa pitämässä hauskaa laudoillaan aivan rannan kupeessa. Ja tässä minä nyt olen, jo mukavuusalueella perusskeittauksen kanssa, opettelemassa kickflippiä 34-vuotiaana. Siitä minun pitää kenties syyttää Santa Barbaraa ja sen kuuleja skeittiviboja.
I’ve been enamored by Santa Barbara ever since I first set foot there some years ago. There’s just something about this California city which at the same time makes my heart pound and makes me feel incredibly relaxed. This was probably also the location where I decided that I would someday start skateboarding. Watching the guys at Skater’s Point having fun on their boards just along the beach simply sealed the deal. And here I am now, already comfortable with basic skateboarding, trying to learn a kickflip at 34 years old. I just might have to blame Santa Barbara and it’s cool skater vibes.

IMG_9164IMG_9148IMG_9152IMG_9147

Santa Barbaran keskusta pyörii State Streetin ympärillä. Kaikki pienet liikkeet ja ravintolat on kauniisti integroitu espanjalaiseen siirtomaa-aikaiseen tyyliin, jota eteläisestä Kaliforniasta löytyy enemmänkin.
Downtown Santa Barbara revolves around State Street. All the little stores and restaurants have been beautifully integrated into the Spanish Colonial style, which is quite abundant in Southern California.

IMG_9155IMG_9150IMG_9153

Erikoiset puut ja palmut pistävät silmään ja meininki on hyvin välitöntä. Pyöräkaistat toimivat, mutta keskustan jalkakäytävillä skeittaaminen on valitettavasti kielletty.
Quirky trees and palms catch your eye and the atmosphere is very laid back. The bike paths work, but the sidewalks in the downtown area are unfortunately off limits for skateboarding.

IMG_9154IMG_9158IMG_9160

State Streetin päästä alkaakin Stearns Wharf ja rantabulevardi, joihin kannattaa ehdottomasti tutustua. Me saavuimme paikalle juuri oikeaan aikaan auringon laskiessa, jolloin saimme vielä nauttia lämmöstä mutta pääsimme myös näkemään palmujen taa laskevan auringon.
Stearns Wharf and the beach boulevard begin at the end of State Street and they’re definitely worth the time. We arrived in the nick of time when the sun was setting on the beach and still got to enjoy its warm rays, as we witnessed it setting behind the palmtrees.

IMG_9163IMG_9168

Liisa ihailee maisemia ennen skeittiparkille päätymistä.
Liisa enjoying the views before ending up at the skatepark.

IMG_9169IMG_9174IMG_9173IMG_9177IMG_9195

Tämä on SE skeittiparkki. Skeittasimme hetken ennen pimeää, mutta palasimme aamulla parkille pariksi tunniksi, ennen kuin matka jatkui kohti Valenciaa ja Six Flagsia.
This is THE skatepark. We skated a bit before it got completely dark, but got up early in the AM to skate for a few hours before heading onward to Valencia and Six Flags.

IMG_9182IMG_9191 

12 thoughts on “Santa Barbara

 1. Ihana Santa Barbara! Upeita upeita kuvia! Ja mikä parasta, tää on se paikka jossa aloitit siis skeittaamaan, yay! :)Itse olen vain nopeasti ajanut kaupungin halki ja punkannut tuttavan sohvalla yhden yön ja jatkanut matkaa Friscoon. Mutta siitä hyvin lyhyestäkin visiitistä huolimatta jäi 100%:sti sellainen tunne että tänne on päästävä uudestaan joku päivä. Kiva kun muistutit tämän(kin) paikan olemassa olosta 😀

  Like

  1. No itseasiassa en alottanu, mutta päätin alottaa. 😉

   Sinne vaan, mä voisin joskus viettää siellä pidemmänkin ajan jos löytyis edullinen majoitus. ♥

   Like

 2. Photos bring back memeories of my trip to Santa Barbara long ago…very laid back place. Your blog is awesome.

  Like

 3. Mä en ymmärrä miten en oo käynyt Santa Barbarassa, se on molemmilla road tripeilläkin jäänyt jostain syystä väliin. Pakko päästä! Kuten aina, sun kuvat on niin upeita että matkakuume vaan kasvaa… Ja HYVÄ SINÄ, että innostuit uudesta lajista ja opettelit sen ja nyt pääset tuonne muiden sekaan rullaamaan!

  Ysärillä tais muuten olla joku saippuasarja nimeltä Santa Barbara – vai sekoitankohan sen Sunset Beachiin… Laatusarjat hallussa kuten huomaat 🙂

  Like

  1. Mä komppaan et sun on PAKKO päästä. Mutta ehkä sä pääsetkin pian… 😉

   Mä en muista Santa Barbara tai Sunset Beach -sarjaa, mut selkeesti meillä on muuten sama maku laatusarjojen suhteen. ♥

   Like

 4. Vaikka Losi ei oo kummallakaan pikavisiitillä mua vakuuttanut, niin näitä sun kuvia katellessa joudun aina miettimään uudestaan että miksi mää olin taas väärissä paikoissa. Noh, ehkä kolmas kerta toden sanoo!

  Like

  1. Noh, kyllä sä vielä Losista revanssin otat. Santa Barbara on musta just mukavan matkan päässä Losista et ehtii karistaa ne ruuhkat kannoiltaan jos sieltä lähtee ajamaan. Ja jotenkin samanlainen mutta silti niin erilainen tunnelmaltaan. Kalifornia on kyllä mulle ♥

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s