Maine, Vacationland

Puhuttiin vastikään ystävien kanssa majakoista ja tulevista majakkasuunnitelmista, ja mieleeni tuli taas väistämättä Maine ja sen upeat maisemat. Maineen haluan kyllä vielä joskus uudestaan, mutta ajattelin nyt jakaa teille suosikkikuvani ja vinkkini Mainen suurimman kaupungin Portlandin ympäristöstä.
We recently spoke about lighthouses and upcoming lighthouse plans with my friends and inevitably I came to think of Maine and its gorgeous scenery. I still want to go back to Maine someday, but for now I thought I’d share my favorite images and tips to the environs of Maine’s largest city Portland.

maine1

Mainessa kannattaa tutustua paikallisiin ja heidän vieraanvaraisuuteensa kuten me teimme yöpyessämme ihastuttavassa pienessä B&B:ssä, jossa suloinen vanhempi setä tarjoili meille ehkä parhaimman aamiaisen ikinä. Miten sitä voisi kieltäytyä köyhistä ritareista höystettynä Mainen mustikoilla?
In Maine you should definitely get to know the locals and their hospitality as we did, when we spent the night at a delightful little B&B, where a cute older man served us probably the best breakfast ever. I mean how could you say no to Maine blueberries on french toast with bacon on the side?

maine4

Aivan Portlandin vierestä löytyy useampi henkeäsalpaava majakka ja niitä ihastellessa saa kulumaan tunnin jos toisenkin. Kuvissa Portlandin Bug Light, Portland Head Light ja Cape Elizabeth Light.
Right next to Portland you’ll find several breathtaking lighthouses and you can easily spend several hours admiring them. Pictured are the Portland Bug Light, Portland Head Light and Cape Elizabeth Light.

maine3

Mainessa on tietenkin pakko syödä paikallista herkkua, eli hummeria. Hummereiden kohtalo hirvittää minua kyllä hieman, mutta lohduttaudun sillä että olen oikeasti syönyt hummeria vain muutaman kerran elämäni aikana ja kai sitä pitää mennä maassa maan tavalla. Mistäköhän johtuu ettei kalan syöminen aiheuta minussa vastaavanlaisia sympatioita?
In Maine you obviously have to eat the local treat, as in lobster. The terrible fate of lobsters does freak me out a bit, but I console myself with the fact that I’ve only actually eaten lobster a few times during my lifetime and I guess I should just get with the local program. I wonder why eating fish doesn’t cause similar sympathetic reactions in me?

maine2

Freeport, Maine on maailmankuulun L.L.Beanin kotipaikka. Jättiläismäinen tehtaanmyymälä onkin auki 24h, ja on kerännyt ympärilleen liudan muita kauppoja ja outlet-myymälöitä. En ole mikään himoshoppaaja, mutta täällä viihdyin helposti useamman tunnin illan hiljaisina tunteina sateen ropistessa raivolla ulkona.
Freeport, Maine is home to the world famous L.L.Bean. The massive factory outlet is actually open 24/7 and has gathered several other stores and outlets around it. I’m really not a shopaholic, but this time around I could easily spend several hours there in the silent hours of the night as the rain was pouring down outside.
Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta. Lue ohjeet täältä ja kurkkaa myös järkkääjien blogit: Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses.
This post is part of Instagram Travel Thursday. More info here. Also check out some of the organizers: Destination Unknown, Skimbaco Lifestyle and House of Anaïs.

15 thoughts on “Maine, Vacationland

 1. Heh, meikä vetäisi kerran seafood-ravintolassa Bangkokissa ravun (ensimmäinen kerta elämässäni) ja kyllähän se vähän pisti sydämestä, että tämän pienen lihaköntinkö vuoksi kaikki julmuus tapahtuu? 😀

  Like

  1. Onhan ne ravunlihat aika pieniä siellä kuoren sisällä, mutta niin herkullisia. Voi kunpa mä voisin ollakin kasvissyöjä, mutta mulla on niin paljon ruokarajoitteita ettei siitä mitään tulis. 😦

   Like

 2. Maine on kyllä mullekin ollu miltei täysin tuntematon tähän asti, ja on kyllä edelleen mutta nyt on ehkä enemmän jotain mielikuvaa sieltä. Ja mää en kestä noita majakoita, oon ihan majakkafaniutunu! 😀

  Like

 3. I went to college in Maine so these images bring back memories! We’re talking about taking the kids there this summer or next so I hope to revisit some of the lighthouses and ofcourse hit up good old LL Bean! mmmm maine blueberries are so delish aren’t they?

  Like

 4. I love the shots of Maine here. Really pretty. The yellow house looks so quaint and the cute photo of you holding the lighthouse. Ha!

  Like

 5. Ootan Kea joka viikko enemmän ja enemmän sun postauksia; näistä oppii aina niin paljon uutta ja kuvat vie ihanille nojatuolireissuille 🙂

  Like

 6. Yum, yum, get that main lobster in my BELLY! What a fantastic set of photos too – love the one of the lighthouse.

  Like

 7. I LOVE lobster and this looks especially amazing! Maine is one of the few states I’ve not been to in the US. Your photos are making me want to plan a trip there once we move back!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s