For the Love of Mountains

Rupesin miettimään mihin yleensä ja mieluiten matkustan. Lopputulos oli yllättävän yksinkertainen. En yleensä välitä lämpimästä ilmastosta, turistikohteista, suurkaupungeista tai valmismatkoista. Olen aina ollut DIY -tyyppiä ja tykkään järjestää matkani kuten itse haluan, sen aikataulun mukaan joka minulle sopii. Ja olen myös tehnyt matkajärjestelyjä työkseni muutaman vuoden… mutta nyt ollessani “aikuinen”, voidessani valita ja maksaa matkat itse, matkustan yleensä paikkoihin, joilla on ainakin yksi yhteinen piirre – vuoret.
I started thinking about where I usually and prererably travel to and why. My conclusion was quite simple. I don’t generally care for warm climates, tourist attractions, most big cities or organized travel. I’ve always been a DIY kinda girl. I like creating my own trips, the way I want, according to the schedule that suits me best. And I’ve even done travel arrangements for a living for a few years… but now that I’m a “grownup”, have a choice and pay for trips myself I tend to always travel to places with at least something in common – mountains.

Untitled

Nähtävästi en pysty enää matkustamaan näkemättä vuoria, joten tämän vuoden matkat ovat vahvasti vuoripainotteisia. Vietin viime viikon Lapissa, nauttien myöhäiskevään lumista, Suomen vastineesta vuorille ja pohjoisimman kolkkamme maisemista. Muutaman viikon päästä lähden Norjaan pitkäksi viikonlopuksi muutaman kanssabloggaajan ja ystävän kanssa.
Apparently nowadays I can’t even travel without seeing mountains. So this year’s travel will be all about them. I spent last week in Finnish Lapland, enjoying late spring snow, the Finnish excuse for mountains and our gorgeous northernmost scenery. In a few weeks I’ll be heading to Norway for a long weekend with a bunch of co-bloggers and friends.

Untitled

Ja lopulta tulen viettämään kuukauden Alaskassa, Yhdysvaltojen luoteisosissa ja paikallisissa kansallispuistoissa. Tuntuu ihan unelmien täyttymykseltä ja vasta nyt alan käsittää, että tästä kesästä tulee kenties paras matkakesäni ikinä.
Then finally I will be spending a month in Alaska, the Pacific Nortwest and the Northwestern National Parks. Feels like a dream come true and it’s only slowly sinking in that this summer might be my best travel summer yet.

Untitled

Ylläolevissa kuvissa on näkymiä Lapista ja joitakin uusia varusteita tulevia matkojani varten.
Pictured above are beautiful views from Lapland and some of the new gear for my upcoming travels.
Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta. Lue ohjeet täältä ja kurkkaa myös järkkääjien blogit: Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses.
This post is part of Instagram Travel Thursday. More info here. Also check out some of the organizers: Destination Unknown, Skimbaco Lifestyle and House of Anaïs.

30 thoughts on “For the Love of Mountains

 1. Ai jai, kuulostaapa hyvältä!! Mulla on myös rakkaussuhde vuoriin, joskin ollaan oltu aika etäsuhteessa..Mutta melkein jo kuukauden päästä pääsen keskelle Alppeja, joten eiköhän tämä suhde tästä vielä parane 😉 ihania suunitelmia sulla kyllä kesälle, kokonainen kuukausi seikkailua! Mahtavaa!

  Like

  1. Ooh, mun viimeisestä Alppivierailusta on ihan liian kauan… annapa kun lasken. 16 vuotta? Innolla odottelen sun kuvia, josko sitä itsekin saisi pontta uusintamatkaa varten mun lapsuuden lempimaisemiin!

   Like

 2. Kuulostaa hyvälle matkakesälle tosiaan! Minunkin matkakesä alkaa ihan lupaavasti, kun hyppään ylihuomenna Nykin koneeseen 🙂 Ja keskikesällä on tiedossa yksi roadtrip eräässä Euroopan maassa ja sitten syyskuussa häämatka (laskettakoon se vielä melkein kesäksi, heh). Ja muutama päivä sitten buukkasin ehkä kaikista eksoottisimman kohteen, Kokkolan 😉

  Like

  1. Mä oon NIIN kade tuosta teidän äkkilähdöstä Nykkiin. Pitäis vaan löytää sinne oikea seura ja matkustusaika… 🙂

   Häämatkakin kuulostaa harvinaisen hyvältä. Ja Kokkola on ainakin italialaisille hieno, kun coccola=kokkola tarkoittaa italiaks hyväilyä!

   Like

 3. Sulla on söötti reppu! Voisinko kysyä merkkiä / ostopaikkaa? Vaikka itselläni nyt ihana reppu onkin, niin potentiaalisia kauppoja / merkkejä vois laitella jo ennemminkin talteen vastaisuuden varalle. Viimeksi reilu vuosi sitten lähdin rikkinäisellä repulla Kaakkois-Aasiaan kun en Suomesta hyvää yksilöä löytänyt, sieltä sitten omani ostin.

  Oikein hyvältä matkakesältä kuulostaakin. Vuoret on tosi jees. Omilla matkoillani ne ei ole must, mutta luonto jossakin muodossa kuuluu melkein jokaiseen reissuun. Lyhyisiin kaupunkireissuihin ei niin selkeästi, vaikka niilläkin matkoilla on hienoa päästä edes hetkeksi vähän syrjempään nauttimaan luonnonmukaisemmasta ympäristöstä.

  Like

  1. Kiitos Teea, reppu on Santa Barbarasta ja merkki on Herschel. Mutta löytyy varmaan myös nettikauposta hakemalla. 🙂 Oikeastaan ainoa syy miksi tulin tuon ostaneeksi oli se että oma Kånken varastettiin pari päivää aiemmin Friscossa. Mutta ehkä kaikelle on tarkoituksensa ja tuosta onkin tullut oiva matkakaveri!

   Lyhyisiin kaupunkireissuihin on tosiaan vaikea ympätä vuoria, mutta onnistuin jotenkin siinäkin kun oltiin viime joulukuussa Barcelonassa ja päädyimme päiväksi Montserratin vuorelle ihastelemaan harvinaisen hienoja vuorimaisemia. 🙂

   Like

   1. Jaa että sellainen tarina repun takana! Uskon itseasiassa vähän tuohon, että kaikelle on tarkoituksensa, tai ainakin, että tuollaisestakin ikävästä tilanteesta koitui jotain hyvääkin :). Kiitos merkistä!

    Like

 4. Eikää olen niin kade että pääset taas Alaskaan! Rakastan vuoria ylikaiken mutta en ole niihin vielä hirmuisesti tutustunut. Alpeilla olen käynyt useasti ja Aasiaan lentäessä Uralin vuoristo näkyy lentokoneesta kauniisti hyvällä säällä. Kanadan vuorista olen haaveillut jo kauan mutta kelpais se Alaskakin. Postauksia odotellessa ^^

  Like

  1. Vuoret on kyllä parhaita. Ehkä se syy on mulla siinä, että lapsena kävin aina vanhempien kanssa laskettelemassa ja Alpeista tuli jo silloin tuttuja! Sen jälkeen Alaskan vaihtarivuosi muuttikin mun elämän suunnan täysin… 🙂

   Ja saamasi pitää, postauksia tulee varmaan kyllästymiseen saakka. 😀

   Like

 5. Meillä on aika samanlainen maku mitä tulee matkakohteisiin, hyvin harvoin päädymme paikkaan missä vuoria ei ole. Vuoret ja joet kun kulkevat yleensä käsi kädessä… Mitä kaupunkeihin tulee Barcelona on ollut ihana yllätys vaikka aika vähän tästä olen nyt loppujen lopuksi nähnyt. Tänne on kuitenkin päästävä uudestaan.

  Like

  1. Haha! Se tästä vielä puuttuisikin, että hurahtaisin tohon koskimelontaan. Sit olis harrastuspaletti todella täys! Barcelona on kyllä monipuolinen ja ihana, vaikken siellä enää haluaisikaan asua kuten nuorempana aina haaveilin. 🙂

   Like

 6. Samaa olen itsekin miettinyt, että minkälainen matkaaja oikein olen ja mistä itseasiassa oikein pidän. Taidan olla pienessä murroksessa tällä hetkellä, kun en oikeen osaa laittaa sanoiksi sitä, mikä on oma lempparitapani matkustaa. Enemmän ja enemmän alkavat erikoisemmat paikat ja tekemiset kiinnostaa. Pakko myös myöntää että USA:han sydän aina halajaa ja en melkein muualle haluaisikaan. Isot kaupungit ovat alkaneet menettää sitä hohdetta silmissäni. Pistipä miettimään..

  Ja muuten on niin kiva nähdä kun joku on löytänyt oman tyylinsä. Oma kun on vielä hiukkasen hakusessa..

  Like

  1. Kiitos Miia kivasta ja analyyttisestä kommentista! Pakko sanoa, että mun mieltymykset on muuttunu aika paljon viimeisen kymmenen vuoden aikana. Nuorempana tavoittelin kovasti jotain mikä ei sitten kuitenkaan ollut sitä ominta omaa. Nykyään tiedän harvinaisen tarkkaan kuka oon, mistä tykkään ja mikä ei mulle toimi sitten laisinkaan. Pätee varmasti sekä omaan tyyliin että matkustamiseen. Piti vain itsepintaisesti odottaa tähän kolmenkympin kohdalle, että se kaikki loksahti paikalleen! 🙂

   Like

 7. 🙂

  Vuoret on paljon kivempia kuin rantanäkymät.Tajusin sen jossain vaiheessa ja nykyisin innostun huomattavasti enemmän lumipeitteisestä huipusta kuin hiekkasta.En mä sinne vuorille kävelemään välttämättä haua, mutta jo pelkkä katseleminen tuo sellaisen aah…tunteen.Nyt kesäkuussa lähdetään taas Alppeja ja Dolomiitteja katselemaan. Se on jotakin niin kaunista ❤

  Like

 8. Onpa ihanan tuttuja maisemia! Sun kesän matkasuunnitelmat kuulostaa ihan mahtavilta ja innolla ootan saanko nähdä kuvia tutuista paikoista. Ollaan lähössä isän kanssa pienelle roadtripille kuukauden päästä ja oon tässä ihan just julkaisemassa pientä postausta siitä, joten jos on aikaa mielelläni ottaisin vinkkejä vastaan sen tiimoilta. Lueskelinkin jo noita Calin postauksia ja sieltä on monet hyvät vinkit poimittu korvan taakse!

  Like

  1. Ajetaan muuten Stina siitä Coeur d’Alenen ja Lake Pend Oreillen kohalta ohi matkalla Seattleen Glacier National Parkista. Kysele ihmeessä tarkempia vinkkejä, kyllä niitä löytyy! Täytyy silmäillä sun blogia tässä myös. 🙂

   Like

 9. I’m exactly the same Kea! It’s all about the mountains. Must be the Alaskan in us 😉 Most recent best mountain trip – Patagonia! If you haven’t been, you should go.

  Like

  1. Patagonia – I wish! Just need to find the time, the money and the right company! You seem to have great traveling companions too… I’m so jealous of all your travels. Soon I need to make my way to Munich so you can take me to see Neuschwanstein! It’s always been my dream. ♥

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s