Fast Food

Viime aikoina mielessä on ollut ruoka. Ja se, etten tällä hetkellä taaskaan pysty syömään viljoja, saatika tekemään edes aiempia pikku poikkeuksia. Lapin reissun, parin munkin ja yhden pitsan seurauksena oikean käden peukaloni ja käteni olivat niin turvonneet, etten pystynyt pitämään edes kynästä kiinni. Särky oli kiva pieni lisä, joka säteili kädestä ylös olkapäähän. Toistaiseksi olen siis viljattomalla ja gluteenittomalla ruokavaliolla, mutta lohdutukseksi kaivelin instagramista vanhoja reissuruokakuvia. Tässä joitakin suosikkipaheitani jenkkireissuilla.
Lately I’ve been thinking about food. And the fact that I can’t eat grains again at the moment, or even make little exceptions as I have in the past. After my trip to Lapland, a few donuts and a pizza, my thumb and my right hand were so swollen, that I could barely even hold onto a pen. The pain was of course an added bonus, which radiated all the way from my hand up to my shoulder. For now I’m on a completely grainless, gluten free diet, but as a consolation I found some old food pics from my travels on instagram. Here are some of my favorite vices while traveling in the US.
                 A cold Alaskan White is best had on tap in Juneau, Alaska where it's brewed... but LA works too!
                A cold Alaskan White is best had on tap in Juneau, Alaska where it’s brewed… but LA works too!
         Finland could use decent American breakfasts, like this 6 dollar breakfast at Denny's on Sunset Blvd.
        Finland could use decent American breakfasts, like this 6 dollar breakfast at Denny’s on Sunset Blvd.
                              Enjoying a white chocolate mocha Frappuccino in Starbucks' home city of Seattle.
                             Enjoying a white chocolate mocha Frappuccino in Starbucks’ home city of Seattle.
                 The most delicious sandwich ever. A short rib sandwich with melted Jack at Joan's on Third in LA.
                The most delicious sandwich ever. A short rib sandwich with melted Jack at Joan’s on Third in LA.
       A Five Guys custom burger and peanuts in West Hollywood. They also have the coolest soda machine there.
      A Five Guys custom burger and peanuts in West Hollywood. They also have the coolest soda machine there.
 My all time favorite drive-in is definitely Sonic America's Drive-In. This was in Yucca Valley near Joshua Tree and Palm Springs. This particular location featured a server on roller skates. Just like old times - very exciting!
My all time favorite drive-in is definitely Sonic America’s Drive-In. This was in Yucca Valley near Joshua Tree and Palm Springs. This particular location featured a server on roller skates. Just like old times – very exciting!
                          I love Yogurtland. their numerous flavors and the juicy bubbles used as toppings.
                         I love Yogurtland. their numerous flavors and the juicy bubbles used as toppings.
 Chipotle Mexican Grill is something you definitely should try out when you travel in the US. Owned by McDonald's, but committed to serving some of the best ingredients around, this is truly a treat. I've had a thing for burritos and beans ever since I first set foot in the US back in the 90's, though I should eat either. Sometime I even crave Taco Bell.
Chipotle Mexican Grill is something you definitely should try out when you travel in the US. Owned by McDonald’s, but committed to serving some of the best ingredients around, this is truly a treat. I’ve had a thing for burritos and beans ever since I first set foot in the US back in the 90’s, though I should eat either. Sometime I even crave Taco Bell.
 By the beach enjoying some beer battered Halibut and fries with tartar sauce at Coast at Shutters on the Beach.
By the beach enjoying some beer battered Halibut and fries with tartar sauce at Coast at Shutters on the Beach.
    An evening at Fatburger. Here you order by the size of the bun and hamburger patty. Great shakes too!
   An evening at Fatburger. Here you order by the size of the bun and hamburger patty. Great shakes too!
Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta. Lue ohjeet täältä ja kurkkaa myös järkkääjien blogit: Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses.
This post is part of Instagram Travel Thursday. More info here. Also check out some of the organizers: Destination Unknown, Skimbaco Lifestyle and House of Anaïs.

35 thoughts on “Fast Food

 1. Flunssa herätti minut jo näin aamuyön tunteina, mutta onneksi täällä on herkullista luettavaa 😉 Eipä kait tullu nälkä! Tykkään itsekin mm. Chipotlesta, joten nämä herätti myös hyviä muistoja Jenkki-reissuista. Taidankin alkaa heti suunnittelemaan seuraavaa matkaamme, tosin se sijoittuu aikaisintaan vuoden päähän…

  Like

 2. äää, ei tuollaisia kuvia saa laittaa nettiin. Itse pystyn kyllä syömään mitä vaan, mutta en saisi syödä, kun lihon. Nyt on reissun jälkeen aloitettu jälleen terveellisen ruuan kuuri ja nuo hampurilaiskuvat saa kuolan suuhun 🙂

  Like

  1. Joo lihominen on aina se huono puoli näissä roskaruoissa. Onneks lomaa ei nyt sentään ole joka viikko, muuten olisin varmaan pullea kuin ilmapallo! 😉

   Like

  1. Mä oon mainostanu In-n-outia niin monta kertaa, että suodaan nyt muillekin sama mahdollisuus… 🙂 mutta tottakai se kuuluu nähtävyyksiin ainakin Kaliforniassa. Onneks se löytyy seuraavan reissun varrelta myös Salt Lake Citystä, siellä on pakko pistäytyä!

   Like

 3. Onneksi enää puoli tuntia lounaaseen, muuten tätä ei olisi kestänyt katsoa!

  Noista aamiaisista täytyy sanoa, että musta ihan jees, ettei jenkkiaamiaiset ole rantautuneet Suomeen. Siis onhan ne hyviä, mutta ne on myös hemmetin epäterveellisiä… Olen ihan tyytyväinen siihen, että suomalaisella kahvila-aamiaisella saa puuroa ja ruisleipää. Vaikka monessa Helsingin keskustakahvilassa onkin tietty vielä lisäksi kakkua, mutta se tuntuu jotenkin terveellisemmältä, kun sen syö puuron jälkeen. 😉

  Like

  1. No joo. Mä kun en voi syödä puuroa enkä ruisleipää, niin mieluusti ottaisin munakkaita ja muuta aamuisin. 🙂 Kakkuakaan mä en syö!

   Like

  1. Olo on onneksi jo parempi, täytyy vaan olla tarkkana mitä suuhunsa laittaa. Toivon vaan että voisin reissussa tehdä edes pari poikkeusta, koska pannukakut ja burgerit – NAM! 🙂

   Like

 4. Kurjaa tuo vilja-allergia 😦 Itsellä ei ole, mutta sivusta on saanut seurata… Mun miekkonen innostui ajatuspäissään viime päivien Suomivisiitillä syömään lakua ihan urakalla ja vähän myöhemmin tajuttiin, että siinäkin on vehnää! Miks sitä pitää joka paikkaan tunkea!?! On se kyllä välillä hankalaa ostaa kaupasta piknikeväitä, mutta onneksi on ne tutut ja turvalliset jutut….

  Like

  1. Joo ei oo mikään kiva juttu. En tiedä onko mulla kyse allergiasta, keliakiasta vai yliherkkyydestä… mutta täytyy olla tarkkana kuin porkkana. Mulla on lisäks sellanen ikävä ongelma, etten voi syödä edes gluteenitonta kauraa. Mutta kyllä sitä aika kekseliääksi tulee kun harjoittelee noita eväsostoksia. Toistaiseksi syön vielä lihaakin, kun soija ja palkokasvitkin on multa poissuljettuja. Ja lakun sisältö oli mulla kyllä tiedossa. Onneks on salmiakki!

   Like

 5. Eiiih.. tulee niin ikävä Amerikan kunnon mättöjä näistä kuvista. Ne kyllä osaa! Ja kuinka hassulta se kuulostaa, niin Jenkeissä on mun mielestä maailman paras ruoka (Italia samalla viivalla). Onneksi amerikkalaisetkin ovat täysin hurahtaneet gluteenittomaan ruokavalioon ihan ilman allergioitakin. Gluteenittomanakin saa kaikkea todella hyvää niin et jää onneksi kaikista herkuista paitsi. 🙂

  Like

  1. Mä oon ihan samaa mieltä! Tosin Italiassa ei nykyään enää oo mulle paljoakaan syötävää… pizzaa ja pastaa saa harvoin siellä gluteenittomana. Jenkit on siinä mielessä kuten sanoitkin, ihan eri juttu… 🙂

   Like

 6. Nälkäisenä ei pitäisi lukea tällaisia herkkupostauksia. Tuollaiset brekkarit maistuis kyllä nyt näin illallakin, vaikka parin viikon jälkeen Jenkkilässä on yleensä jo ikävä kotimaan ruokia.

  Like

  1. On se ensimmäinen liike vielä siinä Pike Placea vastapäätä. Pakko myöntää, etten ikinä oo jaksanu sinne jonottaa… ne jonot on nimittäin ihan kreisit!

   Like

  1. Mun pitääkin tehä lista matkaa varten. Mutta voit olla varma että Five Guys, Yogurtland, In’n’out ja Sonic löytyy kaikki siltä!

   Like

 7. Hihi, mua vieläkin naurattaa ensimmäiset aamiaiskokemukset jenkkilässä; ei meinannu käsittää miten sitä kykenis moisiin annoksiin kun oon aina ollu sellanen "lasi appelisiinimehua aamupalaksi"-tyyppi. Hyvin meni ja maistu! Kaipailen jopa, vaikka nykyään kotonakin koitan joka aamu puuron syyä. Ihania kuvasia, nälkä tuli yllättäen 😛

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s