Traveling to Southeast Alaska

Untitled

Vihdoinkin olen täällä, Alaskassa! Se että lähdin sateisesta Suomesta vieläkin sateisempaan Alaskaan, saattaa joillekin kuulostaa täysin naurettavalta ajatukselta, mutta tämä on ollut minulle todellista onnea. Vaikka maisemat ovatkin olleet viime päivinä paksujen sadepilvien ja sumun peitossa, on tämä ollut juuri sitä mitä olen nyt tarvinnut. Viimeisen kolmen kuukauden ajan olen asunut muiden nurkissa, raatanut töissä ja viime viikkoina olen myös remontoinut keittiötäni flunssaisena kun putkiremonttia on viimeistelty.
Finally I’m here in Alaska! Leaving rainy Finland for an even rainier Alaska might sound like a completely ludicrous idea to some, but this for me has been true happiness. Despite the views having been overshadowed by rainclouds and fog for the past few days, this is exactly what I needed right now. For the past 3 months I’ve been living in other people’s corners, kept busy at work and for the last few weeks I’ve also been renovating my kitchen while having a cold, as the plumbing work has gotten its final touches.

UntitledUntitled

Matka tänne oli tällä kertaa hieman poikkeuksellinen. Lensin American Airlinesin suoralla kesäkausilennolla Helsingistä Chicagoon, noin 9,5 tuntia, jonka jälkeen vietin nelisen tuntia O’Haren kentällä pysyen vaivoin hereillä. Noustuani Seattlen koneeseen, nukahdin saman tien ja heräsin vasta laskeutuessamme Seattleen 4,5 tunnin jälkeen. Seattlessa ystäväpariskuntani tuli hakemaan minut luokseen muutamaksi tunniksi ja nukuinkin parisen tuntia ennen paluuta lentokentälle ennen aamuviittä.
The trip over was mildly put a bit exceptional this time around. I was on the special summer route of American Airlines from Helsinki to Chicago, about 9.5 hours, after which I spent about four hours at O’Hare, barely staying awake. After I got on the flight to Seattle I immediately fell asleep and didn’t wake up until 4.5 hours later as we were landing in Seattle. My friends in Seattle came to pick me up at the airport and I spent a few hours dozing off at their house before heading back to the airport before 5AM.

UntitledUntitled

Alaskan lennolla en pystynyt enää nukkumaan, vaan keskityin katselemaan maisemia jotka olivatkin melko hienoja koneen lentäessä suoraan Juneaun keskustan yli. Matka oli pitkä. Liki 30 tuntia, mutta niin monen sadan euron säästön arvoinen. Perille pääsin 607 euron hintaan, joka on täysin ennenkuulumatonta. Nyt aion nauttia lomastani täysin rinnoin. Palataan huomenissa uuden Juneau-postauksen kera.
I couldn’t sleep any longer on the flight to Alaska, so I concentrated on looking at the views which were quite spectacular as the plane flew right over Downtown Juneau. It was a long trip. Nearly 30 hours, but so worth saving several hundred euros. I got here for 607 euros, which is completely unheard of. Now I’m just gonna enjoy my vacation to the fullest. I will return tomorrow with a new post from Juneau.

UntitledUntitledUntitledUntitledUntitled

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta. Lue ohjeet täältä ja kurkkaa myös järkkääjien blogit: Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses.
This post is part of Instagram Travel Thursday. More info here. Also check out some of the organizers: Destination Unknown, Skimbaco Lifestyle and House of Anaïs.

33 thoughts on “Traveling to Southeast Alaska

 1. Pitkä oli matka, mutta rahan säästön vuoksi olisin varmasti tehnyt samalla lailla. Ei ole mitään kokemusta lennoista Alaskaan, mutta kuulostaa hyvältä diililtä. Hyvä, että olet päässyt ehjänä perille. Ja sinnehän sitä pitää mennäkin missä viihtyy :).

  Like

  1. Joo, säästin pitkän pennin! Sanottakoon etten ikinä ole lentänyt Seattleen alle 800 dollarin ja yleensä kesäaikana lennot voi olla yhteensä 1300€ tai yli jos täyteen hintaan ostaa…

   Like

  1. Kohta olen ollut viikon ja olo on kyllä niin rento kuin vain voi. Kiitos… viikon päästä vasta oikeat seikkailut vasta alkavatkin! 🙂

   Like

 2. Melko raskas matka.

  Hauska lukea näitä Alaska postauksia. Minulla ei ole mitään käsitystä koko paikasta.

  Like

  1. Oli kyllä raskas, mutta kyllä kelpas täällä palautuakin. Alaska on varmasti monelle ihan vieras paikka, mieluusti jaan tietoani muillekin!

   Like

 3. 607 euroa, whaaat!! Onnellinen! Mutta joo, ihan mahdollisia tuollaiset hinnat, ja tuohon verratuna onkin musta vähän hassua, että niin monen mielestä "ei voi lähteä Euroopan ulkopuolelle koska kalliit lennot", koska 300 euroa on yleensä kuitenkin vain murto-osa koko reissubudjetista.

  Minkä kaupungin yltä tuo lentokonekuva on?

  Like

  1. Noh, mulla oli sentään Alaska Airlinesin pisteitä, joilla tuon kolmannen lennon maksoin… eli kannattaa keskittää lentoja partnereille.

   Lentokonekuva, jos tarkoitat tuota suurkaupunkia on Chicagon yltä! 🙂

   Like

 4. Ihana toi Chicagon ilmakuva! Tykkään itse kaupungistakin kovasti 🙂 Alaska vaikuttaa kuitenkin eritavalla raikkaalta, vaikka siellä kesällä sataisikin ja olisi pilvistä. Joten varmasti täydellistä juuri nyt ja juuri sinulle. Toivottavasti flunssa on jo kukistettu ja voit vaan nauttia lomasta. halit ❤

  Like

 5. Hirveä lentomatka, olisin varmaan ihan hermoraunio tuollaisten pätkien jälkeen! Onneksi kaikki lennot ilmeisesti meni kuitenkin aikataulullaan 🙂 Hienoja kuvia, tunnelma välittyy hyvin tännekin asti!

  Like

  1. Oli kyllä aikamoinen pätkä. Onneksi se on jo takanapäin ja pystyin asennoitumaan siihen sissin lailla!

   Kiitos Heidi, tunnelman välittäminen on yleensä mun tavoite täällä blogissa. 🙂

   Like

 6. Pitkä oli matka mutta pieni oli hintakin, huh! Nautipas nyt ihan täysillä – maisemat on kyllä ainakin niin kohdillaan, että! 🙂

  Like

 7. Ihan mielettomat hyvan hintaiset lennot noin pitkalle matkalle! Olenkin instassa huokaillut Alaska-kuvien peraan, sinne olisi ihana paasta pian! Ihanaa lomaa!

  Like

 8. Huikeita kuvia! Mä luulen, että sun ansioista suuri määrä suomalaisbloggaajia olis valmiita lähtemään Alaskaan koska vain 🙂 Ihanaa lomaa!

  Like

 9. Tä postaus oli ihan täysin vangitseva ❤ Oon jotenkin tosi onnellinen sun puolesta, että saat olla taas hetken Alaskassa! Tuo siipikuva on upea!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s