Mendenhall Glacier

Juneaun ykkösnähtävyys Mendenhall Glacier koristaa aina Alaskan hienoimpien paikkojen listaa. Sen alla olevat jääluolat listataan usein jopa yhdeksi maailman hienoimmista nähtävyyksistä. Tänä kesänä tilanne jäätiköllä oli monen viikon ajan poikkeuksellisen vaarallinen, sillä jäätikön takana kyti iso tulva. Jääluolien kerrotaan romahtaneen lopullisesti heinäkuun puolivälin jälkeen vesimassojen vihdoin purkauduttua jökulhlaupin, eli jäätikkötulvan myötä. Onneksi ehdin käväistä jäätiköllä vanhempieni kanssa muutama päivä ennen tulvaa. Jäätikkö onkin hieno muistutus siitä kuinka planeettamme elää murroksessa ja kuinka ilmaston lämpeneminen on totista totta.
Juneau’s number one sight, the Mendenhall Glacier is always listed among the greatest places in Alaska. The ice caves underneath it are in fact often listed as one of the coolest sights in the whole world. This summer the situation at the glacier was exceptionally dangerous for several weeks, as there was a big flood looming behind the glacier. The ice caves reportedly collapsed after the glacial outburst or the jökulhlaup finally broke free after mid July. Fortunately I got the chance to visit the glacier with my parents a few days before the flood. The glacier is a great reminder of how our planet is in constant transition and how global warming is truly a reality.

IMG_3318IMG_3189IMG_3316IMG_3192IMG_3198IMG_3267IMG_3250IMG_3265IMG_3266IMG_3203IMG_3246IMG_3240IMG_3242IMG_3222IMG_3225IMG_3262IMG_3278IMG_3269IMG_3273IMG_3282IMG_3300IMG_3302IMG_3305

13 thoughts on “Mendenhall Glacier

 1. Miten multa on mennyt nuo jääluolat ihan ohi…! Onpa surku, että ne ovat sitten historiaa 😦 Mendenhall oli kyllä ihana paikka! Harmittaa, ettei meillä ollut siellä enempää aikaa. Olisi ollut kiva kävellä tuonne putoukselle. Haukku on mahtava 🙂 Onko se bortsu?

  Like

   1. No mä katsoinkin, että siinä on jotain mikä ei ihan täysin täsmää puhtaaseen bortsuun, mutta tuota owczarek podhalanskia en olisi siitä kyllä koskaan löytänyt 😀 Vaikka tuttu rotu sekin nimihirviö on.

    Like

 2. Samoja ajatuksia heräsi Islannissa, kun jäätiköiden laitoja ajeltiin. Hurja, konkreettinen muistutus siitä, että jotain isompaa tällä pallolla on nyt käynnissä. Haikeaa ja aika pirun pelottavaa. Mutta jumalaisen kauniita kuvia!

  Like

  1. Voi kiitos Sanna! Islanti näyttää sun kuvissa myös niin herkulliselta. Harmi etten ite päässyt siellä käydessäni itse ajelemaan kun työmatkalla olin. Täytyy joskus tehdä paluu sillekin suunnalle! Ja isompaa on maapallon alla varmasti käynnissä, sille me ei valitettavasti mahdeta mitään.

   Like

  1. Alaska on kyllä hieno, mutta lower 48:sta lähdettynä suht kallis paikka. Lentoihinkin saa uppoamaan sievoisen summan kun monopoli tietyillä lentoyhtiöillä on mikä on. 🙂

   Mutta ehdottomasti visiteeraamisen arvoinen paikka!

   Like

 3. oih, ai hän oli Java-söpöliinin bestis! Söpö hääkin 🙂 Upeita upeita kuvia! Ja jotenkin tuli hirmusen freesi olo hengittää kun katseli tuota raikkautta. Kyllä sää Kea saat helposti meistä monista Alaska-faneja ❤

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s