Seattle, WA

Olen niin onnekas, että minulla on hyviä ystäviä Seattlessa. Siitä asti kun ensimmäisen kerran päädyin tähän kaupunkiin joskus 90-luvun puolivälin kieppeillä, olen aina rakastanut sen omaleimaista, ulkoilmapainotteista ja rentoa meininkiä. Tietenkään ei haitannut, että monet teiniaikojen suosikkibändini olivat kotoisin sieltä, ja olipa kerran myös grunge-elokuva nimeltä Singles (huokaus). Seattle on juuri sopiva pysähdyspaikka matkalla Alaskaan, Cascade -vuoriston tutkimiseen, Vancouverissa käymiseen tai vaikka laajempaan Luoteis-USA:n kiertelyyn. Kaupungilla itselläänkin on paljon tarjottavana. Tässä joitakin vinkkejä.
I’m so lucky to have such great friends in Seattle. Ever since I first set foot in the biggest city of the Pacific Northwest around the mid 90’s, I’ve loved its quirky, outdoorsy and laid back atmosphere. It of course didn’t hurt that some of my favorite bands as a teen came from there as well + there was always the movie Singles with all that grungyness going on (sigh). Seattle serves as the perfect stopover between a trip to Alaska, exploring the Cascade mountain range, visiting Vancouver, BC or even taking a tour of the greater Northwest area. But the city in itself also has a lot to offer. Here are some of my tips.

10449127_703627149673052_475418812_n

Kaupungin näkee kenties parhaiten kukkulalta Amazonin entisen päämajan vierestä.
One of the best views of the city is on the hill next to the old Amazon headquarters.

10520291_660702627353024_2065695225_n

Space Needle ja sen alta löytyvä EMP – Experience Music Project kannattaa kokea edes kerran elämässä. Sinne pääsee nostalgisesti keskustasta monoraililla, joka kähtee Westlaken ostarilta Pine Streetiltä.
You should experience the Space Needle and the nearby museum EMP – Experience Music Project at least once in a lifetime. You can get there by the nostalgic monorail, leaving from the Westlake Center downtown.

927357_600820630016889_27981025_n

Victor Steinbrueckin puistosta aivan Pike Place Marketin tuntumasta voi ihailla Seattlen merenrantaa, toteemipaaluja, Safeco Field -baseballkenttää ja kaukaisuudessa siintävää Mt Rainierin tulivuorta.
At the Victor Steinbrueck Park close to Pike Place Market you can admire Seattle’s ocean views, totem poles, the Safeco Field baseball stadium and the looming volcano, Mt Rainier in the distance.

Untitled

Jos Seattlesta pitää valita vain yksi, on se tämä. Pike Place Market on täynnä värejä, ihmisiä ja kummallisuuksia. Kummallisuuksien kärjessä on purkkaseinä, johon täytyy ehdottomasti käydä työntämässä oma panoksensa. Alkuperäinen Starbucks löytyy myös kadun toiselta puolelta.
If you can only pick on thing in Seattle, it should be this. Pike Place Market is full of colors, people and oddities. At the top of the list of oddities is the gum wall, which is definitely expecting your personal gum contribution. The original Starbucks is also just across the street.

UntitledUntitled

Seattlessa olen kenties syönyt parhaimpia hedelmiä ikinä. Niitä kannattaa ottaa mukaansa joko täältä hallista, alueen lukuisista luomukaupoista tai kaupungin ulkopuolella vaikka suoraan hedelmätarhojen ständeiltä.
In Seattle I’ve eaten perhaps the best fruit ever. You should get some to go either here at the market, in any of the numerous organic stores in the area or outside of the city, straight from an orchard’s little fruit stand.

UntitledUntitled

Jos suuntaat Seattlesta lähimaastoon on Snoqualmien upeat maisemat vain lyhyen ajomatkan päässä. Vesiputouksille ja sademetsiin on alle tunnin matka.
If you head out of Seattle to see the vicinity, Snoqualmie is not far, but offers extrodinary views. Waterfalls and rainforest are less than an hour away.

10349432_800210533331590_1998984386_n

Satamasta voi myös hypätä lautan kyytiin auton kera ja matkustaa lähisaarille kuten Greyn Anatomian McDreamy konsanaan. Halpaa ja erittäin palkitsevaa matkailua.
From the port you can also hop on a ferry with your car and travel to the nearby islands, just like McDreamy in Grey’s Anatomy. Cheap and extremely rewarding.

927120_321019908064323_1548950929_n-3

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta. Lue ohjeet täältä ja kurkkaa myös järkkääjien blogit: Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Wanderlust Expert.
This post is part of Instagram Travel Thursday. More info here. Also check out some of the organizers: Destination Unknown, Skimbaco Lifestyle and House of Anaïs.

28 thoughts on “Seattle, WA

 1. Se mitä kaipaan Suomeenkin, on juuri maatiloilta suoramyynti. kadun varrelta Mutta eihän se onnistu. Joku nillittävä virkamies varmaan sen kieltää…

  Like

 2. Oho, nuo hedelmät tulivat yllätyksenä. Ja purkkaseinä, mahtavaa! 😀

  Seattleen olen halunnut siitä asti, kun yksi jenkkipoika jota deittailin näytti Google mapsistä kotiseutujaan, ja ne näyttivätkin yllättävän viihtyisiltä! Nyt siellä asuu pari kaveriakin, joten pitäisi kyllä järkätä joku reissu sinne päin. 🙂

  Like

 3. Me tutustuttiin viime talven reissulla Alaskasta kotoisin (juuret tosin Venäjällä) olevaan ihanaan tyttöön, joka asui tällä hetkellä Seattlessa. Seuraavan kerran siis kun tie vie Atlantin yli, on meillä ehdottomasti suuntana North West! Kiitti näistä vinkeistä ^_^

  Like

 4. Tuonne mä ehdottomasti haluan joskus matkustaa! Enpäs muuten tiennyt ennen tätä, että kaupungilla on noinkin paljon tarjottavaa ulkoilumahdollisuuksineen. Ja tuo purkkaseinä, sehän kuulostaa aivan huipulle ja sellaselle mun jutulle. 😀

  Like

  1. Greyn Anatomia on nykyään jo ihan legendaarinen Seattlen kuvaaja… vaikka eihän ne kai oikeasti siellä edes kuvaa sitä. 🙂 Ulkokuvat sentään taitaa olla aitoja.

   Like

 5. Cool! Enpä ole koskaan tiennyt Seattlesta juuri mitään, mutta nuo hedelmät ja maatilojen suoramyynti tekii välittömän vaikutuksen! ❤

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s