Wonders of Wyoming

Lapsesta asti olin aina halunnut matkustaa Wyomingiin. Se johtui alunperin varmasti siitä, että luin joskus kirjan Wyomingin villihevosista ja lännenmeiningeistä ja halusin ehdottomasti kokea sen jonain päivänä. Ensimmäisen kerran päädyin tähän neliönmalliseen osavaltioon vuonna 2008 vieraillessani Cheyennessä ja Devils Towerilla, mutta vasta viime kesäinen reissu Utahista Wyomingin kautta Montanaan räjäytti potin. Tällä kertaa IG Travel Thursdayn teemana läntisen Wyomingin ihmeitä, eli sisarkansallispuistot Grand Teton ja Yellowstone.
Since I was a child, I had always wanted to travel to the state of Wyoming. Originally it was probably due to a book I read about wild horses and ranches in Wyoming and I absolutely wanted to experience it one day. I landed in this square state for the first time back in 2008, while visiting Cheyenne and Devils Tower, but not until we drove from Utah to Montana through Wyoming did it really hit the spot for me. This time on IG Travel Thursday some of Western Wyoming’s wonders, aka. the adjacent National Parks Grand Teton and Yellowstone.

Grand Tetons

Untitled

Yellowstonea paljon tuntemattomampi, mutta sitäkin seesteisempi kansallispuisto Grand Teton, sijaitsee välittömästi Yellowstonen eteläpuolella Jacksonista vain kivenheiton päässä. Kansallispuiston maisemaa koristavat järvien takana siintävät teräväkärkiset vuoret. Nämä maisemat tekivät minuun lähtemättömän vaikutuksen, ja todistivat että ne olivat todella Ansel Adamsin legendaaristen kuvien mukaisia.
Grand Teton National Park might be much less known than Yellowstone to its north, but it is also immensely more serene. It’s only a stone’s throw away from Jackson and is characterized by the pointy mountain tops behind the lakes. These views made an everlasting impression on me and proved that they were really true to Ansel Adams’ legendary images from back in the day.

UntitledUntitledUntitled


Waterfalls

Untitled

Ilman vuoria ja jyrkänteitä ei myöskään olisi vesiputouksia. Etenkin Yellowstone on täynnä mitä erilaisempia putouksia, jotka olivatkin tämän kesän teema kaikkien matkojeni aikana. Taidan vielä tehdä postauksen hienoimmista kesän aikana näkemistäni putouksista.
Without cliffs and mountains there wouldn’t be any waterfalls. Especially Yellowstone is filled with the most diverse waterfalls, which seemed to have been a theme during my travels this past summer. I think I might still have to do a post on my favorite falls this year.

Untitled


Grand Canyon of the Yellowstone

UntitledUntitled

Jos edelliset putoukset eivät säväyttäneet, niin viimeistään sitten nämä. Lähes surrealistinen kanjonimaisema avautuu yllättäen metsän keskeltä, jossa Yellowstonen nimikkoputoukset kohisevat kanjonin pohjalle. Putouksia on itseasiassa kaksi mutkan takana toisistaan, mutta nämä isommat Lower Fallsit ovat ne kaikista tunnetuimmat. Putouksilla on mittaa 94 metriä, eli liki kaksi kertaa Niagaran putousten verran ja kanjonin väritys on selvästi syy miksi alueen nimi onkin Yellowstone.
If the previous waterfalls didn’t make an impression on you, then these absolutely will. A nearly surreal canyonland appears suddenly from behind the forest, as the signature falls of Yellowstone bilow to the bottom of the canyon. There are actually two sets of waterfalls right around the bend, but these larger Lower Falls are the famous ones. The falls are 308 ft high, so nearly twice as high as the Niagara Falls. The coloring of the canyon is the obvious reason to the area’s name.

UntitledUntitledUntitled


Bison

Untitled

Ennen matkaa minulle sanottiin, että Yellowstonessa tulisimme näkemään biisoneita liki 100% varmuudella. Ehdinkin jo hieman huolestua, kunnes nämä Hayden Valleyn maisemat avautuivat eteemme. Loppumatkasta näimme yksinäisiä biisoneita useammin kuin kerran. Niitä ei paljon autoliikenne tai sen hidastaminen haittaa. Biisoneita kannattaa kuitenkin varoa, ne ovat suuria eläimiä ja niityllä iPadiensa kanssa toikkaroivat japanilaiset turistit aiheuttivat meissä sekä hilpeyttä että kauhua.
Before the trip I was told that we would most certainly see bison in Yellowstone. I was already getting a bit worried until we arrived in Hayden Valley. Towards the end of our trip we saw several lonely bison along the way. They just don’t seem to care about traffic or slowing it down. You still have to be very careful around bison, since they are very large animals and the Japanese tourists running around the meadow with their iPads caused for both amusement and terror.

UntitledUntitledUntitled


Mountains and Meadows

Untitled

Vuorten ja kukkien yhdistelmä on minulle jo jonkinlainen pakkomielle. Sekä Yellowstone että Grand Teton tarjosivat paljon tällä saralla.
The combination of mountains and meadows is already an obsession for me. Both Yellowstone and Grand Teton offered a lot in this regard.

UntitledUntitled


Hot Springs & Geysirs

Untitled

Yellowstonen tunnetuimpia kohteita ovat varmaankin geysirit ja erilaiset kuumat lähteet. Paljon puhutaan Yellowstonen alla kytevästä supertulivuoresta, eli Yellowstonen kalderasta, joka purkautuessaan tuhoaisi mitä luultavimmin koko Pohjois-Amerikan mantereen. Kai sitä täytyy vaan olla onnellinen, että on ehtinyt näkemään tämän hienouden ennen purkautumista…
Some of the most famous sights in Yellowstone are probably the different geysirs and hot springs. There is a lot of talk about the supervolcano or the Yellowstone Caldera, which would most likely cause for the destruction of most of the North American continent if it ever erupted. I guess I just have to feel priviledged to have witnessed this magnificence before it did…

UntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitled


Roads & Adventures

Untitled

Saatattekin tietää että olen road trippien suuri ystävä. Kartta, aukeat tiet, leirintäalueet ja ohilipuvat maisemat ovat minulle mitä parhainta lomamaisemaa. Näitä ja paljon muuta löytyy keskeltä Yhdysvaltoja, Wyomingin luoteiskulmasta.
I’m a great fan of road trips. A map, the open roads, camping areas and the passing scenery make for the best possible vacation for me. All this and more can be found in the middle of the United States in the Northwestern corner of Wyoming.

UntitledUntitledUntitledUntitled

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta. Lue ohjeet täältä ja kurkkaa myös järkkääjien blogit: Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Wanderlust Expert.
This post is part of Instagram Travel Thursday. More info here. Check out the organizers’ blogs: Destination Unknown, Kaukokaipuu and Wanderlust Expert.

26 thoughts on “Wonders of Wyoming

 1. Mielettömän komeita kuvia! Teillä on ollut onnea sään kanssa (tai sitten olette kökkineet tuolla aika pitkään), sillä Grand Tetonin huiput eivät meille paljoa pilvimassojen alta näyttäytyneet. Biisonit sen sijaan kohtasimme noin viisi minuuttia Grand Tetoniin saapumisemme jälkeen ennen kuin olimme edes ehtineet Yellowstonen puolelle.

  Like

 2. Niin ihania kuvia että kaikkia voisi kehua yksitellen. Mutta erityisesti ne kuvat, missä maisema jakautuu kahtia veteen ja metsään ym. Piti oikein katsoa uudestaan, että onko siinä kaksi kuvaa yhdistetty, vain onko vain yksi kuva.

  Niin ja noi biisonit ❤

  Like

 3. Japanilaiset ja iPadit tiedetään! Mutta ihan käsittämättömiä maisemia ja sun kuvista ei kyllä voi ikinä olla tykkäämättä. Minä ainakin lukisin miellään vielä vesiputouspostauksen, ehdottomasti!

  Like

 4. Voi itku. Viime kesän roadtripilla jäi käymättä Yellowstonessa, kun listalla oli niin paljon muitakin must see -paikkoja. Nyt kun näitä kuvia katsoin, niin syntyi hetkessä päätös alkaa kerätä matkakassaa ensi kesälle 😉 Upeaa!

  Like

 5. Mä olen sanaton! Nämä kuvat ovat niin mielettömiä. WAU! Näitä kuvia voisi tuijottaa päivästä toiseen. Mieluiten kuitenkin näkisin nämä paikat livenä 🙂

  Like

 6. Nyt täytyy tunnustaa että en ole koskaan ollut mikään hirveä jenkki-fani ja se ei ole ollut reissuja mietittäessä edes vaihtoehtona (Alaskaa lukuun ottamatta!) vaikka siellä olen ollut vaihtarina, kesätöissä ja reissannut myös, mutta nämä sun postaukset kyllä vievät sellaisiin paikkoihin mitä haluaisin ehdottomasti nähdä! Vuoristoa, vesiputouksia ja erämaata. Ah!

  Like

 7. Mun sydän läpättää noille vesiputouksille. Grand Teton vaikuttaa sellaiselta paikalta että sinne voisi lähteä eksymään ihan mielellään. Jokainen maisemakuva on sellainen, että isoksi canvastauluksi ottaisin makkarin seinälle ja haaveilisin iltaisin. Huh!

  Like

 8. Mä en kestä näitä maisemia, pakahdun! Oon näitä ihastellut jo Instasta, mutta hyvältähän nää näyttää tälleen tietokoneenkin ruudulta – what a surprise… 😀 Oih, pääsispä tuollaisiin maisemiin 🙂

  Like

 9. Oh my, mitä kuvia taas! Teidän reissu on ollut kyllä niin mieletön! Ja noi biisonit, iiiik miten isoja ovat! Ja todella ei voi muuta kuin toivoa että supertulivuori ei ota purkautuakseen sanotaanko nyt vaikka että ei koskaan…?! Niin onnentäyteisiä kuvia ❤

  Like

 10. Joo, en siis ole ollut kovin innoissani takaisin Jenkkeihin muutosta, mutta sun tämän kesän kuvat ja tämä reissu sai siis mullekin ihan uuden innon. Siellä on niin paljon vielä nähtävää ja tehtävää. Tuo länsi-rannikko ja Wyoming on ihan ehdottomasti mun listalla nyt.

  Like

 11. Mahtavan näköisiä otuksia nuo biisonit! Onnistuiko telttailu helposti tuolla alueella? Ilmeisesti jotain back country lupia tarvii, mutta oliko esim teidän telttapaikat semmosia että niihin taaperrettiin autolta jonkin matkaa, vai sellaisia mihin ajettiin vaan autolla? Mä suunnittelen reissua juurikin noihin kahteen puistoon ja telttailumeiningillä, mut vasta ens kesäksi luulisin..

  Like

 12. Voih, nuo Yellowstonen biisonit! Muistan, miten me muutaman vuoden takaisella reissullamme ensimmäisiä biisoneita bongatessamme räpsimme kuvia innoissamme ja loppureissusta oli jo ihan tottunut niihin, kun niitä oli ihan joka puolella! Siinä niitä löntysteli välillä pitkän aikaa autojenkin edessä.. Hassua! Ja nuo geysirit oli kyllä niin kauniita, mutta voi sitä hajua. 😀

  Niin kauniita kuvia!

  Like

 13. Ompas upeita kuvia! Noihin maisemiin olisi joskus upeata päästä. Palattiin juuri meidän jenkkireissulta ja on vielä sulattelemista kaikessa mitä ehdittiin siellä nähdä ja kokea. Taitaa hetki mennä, ennen kuin seuraavaa reissua jaksaa ryhtyä suunnittelemaan. Nyt on hetkeksi matkakuume taltutettu. 🙂 Kiitos myös sinulle vinkeistä joita sain blogisi kautta. Ilman blogeja ja matkailusivustoja olisi varmasti vaikeampaa suunnitella reissua uuteen paikkaan.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s