Crater Lake National Park

Crater Lake on uskomaton paikka. Kuten Airbnb hostimme Portlandissa lupasivatkin, oli HERRANISÄ ensimmäinen reaktiomme kun vihdoin saavutimme kerrostulivuori Mount Mazaman aikoja sitten romahtaneen kraaterin reunan. Olimme nukkuneet hädin tuskin 3 tuntia kun heräsimme Sutherlinissa, Oregonissa ja aloitimme aamun ajomatkamme kohti Crater Laken kansallispuistoa heti neljän jälkeen aamulla. Saavuimme paikalle kun aurinko oli juuri nousemassa paljastaen tämän syrjäisen kansallispuiston tyynet vedet ja taianomaiset näkymät.
Crater Lake is one spectacular place. Like our Airbnb hosts in Portland had promised us, HOLY MOLY was definitely our first reaction when we finally reached the rim of the caldera where the stratovolcano Mount Mazama once collapsed. We had only slept a mere 3 hours when we awoke at our motel in Sutherlin, OR and started our morning drive towards Crater Lake National Park, right after 4 AM. When we finally got there, the the sun was just rising to reveal the still waters and the magical views that make for this secluded National Park.

IMG_5436IMG_5440IMG_5441IMG_5416

Ajaessamme aamun hiljaisina tunteina kraaterijärveä kiertävää tietä ympäri tutustuimme Phantom Ship -saaren lähettyvillä maaoravayhdyskuntaan. Nämä veitikat veivät täysin sydämeni ja Suvin piti kehottaa minua tiukkaan sävyyn nousemaan takaisin autoon ja jatkamaan matkaa, jotta ehtisimme vielä saman päivän aikana seuraavalle etapillemme Nevadan erämaahan.
As we drove along the road that circles Crater Lake in the wee hours of the morning, we got to know a chipmunk community close to the island aptly named Phantom Ship. They completely stole my heart and Suvi had to sternly tell me to get back in the car and continue our trip, to be able to make our next destination in the deserts of Nevada that same day.

IMG_5480IMG_5444IMG_5459IMG_5484IMG_5464IMG_5472IMG_5467IMG_5493IMG_5529IMG_5503IMG_5519IMG_5504IMG_5509IMG_5533IMG_5534IMG_5547IMG_5538IMG_5539IMG_5541IMG_5544

Seuraavassa postauksessa kuvia itse auringonnoususta, joka näytti niin surrealistiselta, ettei niitä mitenkään voi yhdistää näihin. Auringon noustessa tuntui ihan siltä kuin olisimme olleet kuussa, vaikkei näissä valoisina tunteina nähdyissä maisemissa ollut niissäkään mitään kovin tavanomaista.
In the next post pictures from the actual sunrise, which was so surreal, that I just couldn’t pair those pictures with these. As the sun was coming up, it felt just like we were on the moon, even if these views captured during the light of day weren’t anything conventional either.

17 thoughts on “Crater Lake National Park

 1. Siis noi maisemat näyttää siltä ettei tollasia voi olla olemassakaan! Ihan mielettömän kaunista. Niin söpöjä noi maaoravat, mä kuvailin niitä kans ihan innosisani kun oltiin Yosemitessa 🙂 Ja upeita kuvia Kea, niinku aina!

  Like

 2. On muuten makeeta! Etenkin tuo ensimmäinen kuva on jotenkin ihan täydellinen. Ja nuo tikutakut (joo, niitä kai ne ihan oikeasti suomeksi on…) on vaan ubersuloisia.

  Like

 3. Ihanat oravat! Tiku ja taku. ❤ On siis maisemat ja kuvat muutenkin ihan ookoo… Toi on jotenkin niin uskomattoman näköistä, pakko päästä joskus vierailemaan.

  Like

 4. Miten voi olla noin tyyntä!? Ihan hullua kun ei nää tarkkaan mihin vuori loppuu ja mistä veden pinta alkaa. Ja olispa kiva kattoa sunki kuvia, vaikka Suviaki tietty kattoo mielellään. 😀

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s