Fair and Square

IMG_5856

Paljonko maksaa kuukauden reissu Jenkkeihin? Toteutustapoja ja budjetteja on varmasti yhtä monia kuin matkailijoitakin, mutta tässä on omani. Olen pakkomielteinen suunnittelija ja budjetoija. Tosin kun reissuun vihdoin pääsen, jaksan harvoin olla käyttörahasta kovin tiukkapipoinen. Lentoja kyttäsin kuukausikaupalla, jotta saisin ne mahdollisimman halvalla sopivilla lentoajoilla ja vaihdoilla.

How much does a one month road trip in the US cost? There are probably as many ways and budgets, as there are travelers, but this was mine. I’m an obsessive planner and budgeter, but when I’m finally traveling I rarely feel the need to obsess about controlling my monnies and spend more leisurely. I was following flight prices for months on end, so I would get them as cheap as possible with convenient layovers and flight times.

IMG_5584

Tämänvuotinen matkani jakautui kahtia. Menomatkaan sain erittäin halvan lippuhinnan vuoksi tuhlattua lähes 30 tuntia, sillä poistuin välissä Seattlen kentällä ja kävin ystävieni luona viettämässä iltaa ennen aamulentoa varhain seuraavana päivänä. Sen jälkeen vietin Alaskassa perheeni ja ystävieni luona 12 päivää, jonka jälkeen lensin takaisin ystävieni luoksi Seattleen, jonne lennähti myös muutaman päivän New Yorkin pikavisiitin kautta Suvi.

My travels this year’s were split in two. Due to getting a very cheap rate flying in, I spent almost 30 hours on my outbound flight, exited at SeaTac airport and spent the evening with my friends in Seattle, before continuing onward bright and early the next day. After that I spent 12 days in Alaska with my family and friends. I then returned to Seattle to stay with my friends again and was later joined by Suvi, who flew in after spending a few days in New York.

IMG_5562

Tutustuttuamme Seattleen ja lähialueisiin parin päivän ajan ja saatuamme vuokra-auton alle, lähdimme kahdestaan autolautalla Seattlesta Bainbridge Islandille ja sieltä eteenpäin eeppiselle kansallispuistoja kiertävälle road tripille 12 päiväksi. Aikataulu oli kieltämättä tiukka, muttei se meitä oikeastaan haitannut. 6500 kilometriä meni hujauksessa hyvässä seurassa. Reittimme alla!

After we’d gotten to know Seattle and the surrounding areas for a few days and after getting some rental wheels, we boarded a ferry from Seattle to Bainbridge Island and continued from there on an epic road trip around the National Parks for 12 days. Our schedule was undeniably rough, but it really didn’t bother us. 4000 miles in good company went by in an instant. Here is our route below.

IMG_5895

Olemme molemmat sitä tyyppiä, että haluamme aika pian jatkaa matkaa kohti seuraavaa jännittävää kohdetta ja aika tien päällä on ihan nautinnollista, eikä suinkaan tuskailua liikenteessä. Tämän vuoksi en yleensä lähde sotkemaan pienellä ahtaalla autolla, vaan maasturi sen olla pitää. Matkalla pitää myös olla mukana naposteltavaa ja tarpeeksi vettä. Pidän kovasti ajamisesta, ja ajoinkin varmasti 90% matkasta. Suvi hyppäsi rattiin aina kun minua alkoi väsyttää.

We’re both the type that likes to quickly continue on to the next exciting destination and time spent on the road is actually pleasant and not a constant struggle in traffic at all. Because of this, I usually don’t like to mess around with tiny little cars and prefer an SUV or similar when road tripping. Plenty of snacks and enough water are also necessary for the road. I really enjoy driving and probably drove at least 90% of the way. Suvi got behind the wheel when I was feeling tired.

IMG_5984

Tässä siis matkabudjettia ilman ostoksia ja ruokailuja:

 • Lento Helsinki-Chicago-Seattle-Chicago-Helsinki 595 €
 • Lento Seattle-Juneau-Seattle Alaska Airlines pisteitä 25,000 + n. 12,50 €
 • Autonvuokra Budgetilta – Jeep Cherokee 2014 – 16 vrk 490 €/ 2 = 245 €
 • Teltta + retkituolit ja muut tarvikkeet 50 €/ 2 = 25 €
 • National Park Service Annual Pass 60 €/ 2 = 30 €
 • Autolautta Seattle – Bainbridge Island 19 €/ 2 = 9.50 €
 • Bensat yhteensä n. 400 €/ 2 = 200 €
 • Parkkimaksut + sisäänpääsyt + pyykit 20 €/ 2 = 10 €

Here is some of my travel budget without shopping and food:

 • Flight Helsinki-Chicago-Seattle-Chicago-Helsinki $755
 • Flight Seattle-Juneau-Seattle 25,000 Alaska Airlines Miles + $17
 • Budget Car Rental – Jeep Cherokee 2014 – 16 days $625/ 2 = $312.50
 • Tent + camping chairs and more $65/ 2 = $32.50
 • National Park Service Annual Pass $80 / 2 = $40
 • Ferry Seattle – Bainbridge Island $25/ 2 = $12.50
 • Gas total $510 / 2 = $255
 • Parking + entrance fees + laundry $15 / 2 = $7.50
IMG_7034

Hotellit ja yöpyminen = 247 €

 • Alaskassa perheen luona
 • Seattlessa ystävien luona
 • Olympic backcountry camping permit + karhukanisteri 15 €/ 2 = 7.50 €
 • Seaside, OR Hotelli 82 €/ 2 = 41 €
 • Portland, OR Airbnb 62 €/ 2 = 31 €
 • Sutherlin, OR Motelli 52 €/ 2 = 26 €
 • Winnemucca, NV Hotelli 72 €/ 2 = 36 €
 • Salt Lake City, UT Motelli 56 €/ 2 = 28 €
 • Grand Tetons, WY Camping 20 €/ 2 = 10 €
 • Helena, MT Motelli 50 €/ 2 = 25 €
 • Glacier Under Canvas, MT – Glamping 70 €/ 2 = 35 €
 • Rainier, WA La Wis Wis Camping 15 €/ 2 = 7.50 €

Hotels and lodging= $314

 • In Alaska with family
 • In Seattle with friends
 • Olympic backcountry camping permit + bear canister $19 / 2 = $9.50
 • Seaside, OR Hotelli $105 / 2 =  $52.50
 • Portland, OR Airbnb $78 / 2 = $39
 • Sutherlin, OR Motelli $66 / 2 = $33
 • Winnemucca, NV Hotelli $92 / 2 = $46
 • Salt Lake City, UT Motelli $71 / 2 =  $35.50
 • Grand Tetons, WY Camping $25 / 2 = $12.50
 • Helena, MT Motelli $64 / 2 = $32
 • Glacier Under Canvas, MT – Glamping $88 / 2 = $44
 • Rainier, WA La Wis Wis Camping $20 / 2 = $10
IMG_5587

Yhteensä 1375 €

Aika halvalla lähti, etten sanoisi! Vai mitä mieltä olette?

Total $1745

That was a pretty good deal, huh! What do you think?

IMG_7369

16 thoughts on “Fair and Square

 1. Matkabudjetit on kyllä aina kiinnostavia, kiitos tästä avaamisesta! Halpaa on ollut, en voi käsittää! Itsekin kamalana budjetoijana saa sairaita kiksejä siitä, että pärjää vähällä 🙂

  Like

  1. Joo mä oon kyllä tosi sniidaaja matkoja suunnitellessa. Todellakin saan kiksejä siitä, että pärjää vähällä jonnekin lähtiessä. Tien päällä se säästäväisyys kuitenkin onneksi hellittää ja tulee joskus tuhlattuakin. 🙂

   Like

 2. No todellakin! Tämä antaa toivoa, että meilläkin on vielä varaa lähivuosina lähteä joskus pidemmälle reissulle! Tosin en tiedä pitääkö telttayöt minin kanssa unohtaa…

  Like

  1. Jenkeissä on autonvuokra ja bensa niin halpaa, että varmasti teilläkin on varaa tuollaseen reissuun. Ja onhan noita muitakin suht edukkaita vaihtoehtoja jos ei halua telttailla… 🙂 Kunhan on ajoissa liikenteessä.

   Like

  1. Jee, kiva kun tykkäsit Jerry! Hyvä suunnittelu on mun mielestä matkalle lähtiessä kaiken A ja O. Silloin saa matkasta enemmän irti eikä harmita jälkikäteen jos joku jää näkemättä.

   Like

 3. Tätä postausta piti lukea dollarinkuvat silmissä ja niinhän se vaan on, että budjettipostaukset kiinnostaa tosi paljon. Ihan mahtavaa että sait tehtyä reissun noin pienellä budjetilla, vois oikeastaan kokeilla joskus iteki jenkkireissun kohdalla! Me ollaan nimittäin menty minibudjetilla aika lailla kaikilla muilla matkoilla, mutta ameriikassa ollaan lähes aina törsätty. Ehkä siksi käydäänki siellä niin harvoin!

  Like

 4. Ihan käsittämättömän halvalla olet päässyt! Koska voisin heti alkuunsa unohtaa teltat ja luultavasti motellitkin, 30 tunnin lennot ja muutamat muut epämukavuudet, suurimman osan suunnittelustakin (soitellen sotaan, nääs!) minulla hinta ainakin tuplaantuisi. Mutta ehdottomasti saan minäkin kicksejä, jos koen saaneeni hyvää halvalla!

  Like

  1. Tuo telttailu pitää rytmittää silleen että pääsee säännöllisin väliajoin motelliin nukkumaan ja peseytymään, mutta kyllä tän penninvenyttäjän mieltä lämmittää juuri et se on niin paljon halvempaa ja pääsee luontoa lähelle!

   Like

 5. 6500 kilometriä!! Mulla ongelmana roadtripeillä on se, että haluan yleensä jäädä joka paikkaan suunniteltua pidemmäksi aikaa…. Kiitos matkabudjetin avaamisesta, ei tosiaankaan huonohinta noin pitkälle matkalle. Ja täytyy tunnustaa että nuo retkeilykuvat (kaljan kera) nostattavat hieman matkakuumetta…. 🙂

  Like

  1. Tykkään kyllä jäädä, mutta vaan jos siellä paikalla on ihmisiä joista välitän… muuten tykkään posottaa eteenpäin seuraaviin seikkailuihin. Nyt kyllä kelpais uusinta retkeilyreissulle. Ensi vuoden suunnitelmat on jo tulilla!

   Like

 6. Kiva nähdä että muutkin avaamat matkailun kustannuksiakin.Ensimmäinen kustannuspostaus vähän arvelutti, mutta sitten olen niitä tehnyt <a href="http://meriharakka.net/tag/kustannukset/">joka matkasta</a> ja ajattelin ehkä vielä vuoden lopuksi tehdä vuosiyhteenvedon, että näin paljon tähän harrastukseen meni!

  Jenkkeihinkin on vähän suunnitelmia vuodelle 2015, mutta ei varmaan ihan näin omatoimisesti eikä ihan näin retkeillen – mutta kiva katsoa teidän kuvia tällaisesta matkasta!

  Like

  1. Mä tein viimekin vuonna postauksen kustannuksista vajaan kolmen viikon reissusta Kaliforniaan ja Grand Canyonille… on kyllä mielenkiintoista nähdä ja lukea mihin ihmiset kuluttavat ja vertailla mitä saa mihinkin hintaan!

   http://www.deepredblues.com/blog/2013/09/money-talks.html

   Mä oon Jenkeissä aina se omatoimimatkailija, mutta aiemmin mulla ei vaan ollu retkikumppaneita jotka olis ollu suostuvaisia telttailuun. Nyt löytyy onneks sellainenkin! 🙂

   Like

 7. Noi sun majoituskulut on kyllä omaa luokkaansa, siinä ei jää paljon hintaa yölle 🙂 Sun La Push-postauksen jälkeen olen miettinyt kerran tai toisenkin olenko jo päässyt yli kesän 1997 kamalasta festaritelttailukokemuksesta, että voisin telttailla edes yhden yön jossain USA:n kansallispuistossa… saa nähdä.

  Like

  1. Joo, laskin että reilu 8 €/ yö 😀

   Luulen et kansallispuistossa telttailu onnistuis sulta ihan hyvin kesäaikaan. Niillähän on aina aika hyvät fasiliteetit siinä kupeessa, suihkut, vesivessat ja sellaset. Tai sit koitatte Glampingia niinkuin me Montanassa?!

   Ja usko tai älä, mut mä en ikinä oo ollu festareilla telttailee. Ei vaan oo ollu mun juttu!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s