Bonneville Salt Flats

Päivässä ehtii paljon. Kuten ajaa Crater Laken vehreistä maisemista Nevadan erämaiden läpi Utahiin. Täällä tiet ovat suoraakin suorempia ja etäisyyden arviointi vaikeutuu huomattavasti kun perspektiivi on mitä on. Tasaista maata silmän kantamattomiin. Reilun tunnin matkan päässä Salt Lake Citystä löytyy toinen suolainen, Bonnevillen suolatasanko.
You can do a lot in a day. Like drive from the lush greenery of Crater Lake, through the deserts of Nevada, into Utah. Here the roads are straighter than straight and estimating distances is difficult as perspectives become distorted. Extensive flatlands as far as the eye can see. About an hour from Salt Lake City lies another salty spot, the Bonneville Salt Flats.

IMG_5625-2IMG_5623IMG_5639IMG_5629IMG_5667

Suolatasangoilla tulee muuten kuuma. Pääsimme paikalle iltapäivällä nopeusajojen juuri loputtua, ja lähdimme varsinaisen tien päästä ajamaan kohti suurta valkoista tyhjyyttä ilman käsitystäkään siitä kuinka pitkälle oikeastaan ajoimme. Suuntasimme vain visusti kaukaisuudessa näkyviä rekkoja kohti, jotka olivat muonittaneet kilpa-ajoja. Päästyämme paikalle hävisivät loputkin rekat taas silmänkantamattomiin ja olimme tyhjyydessä hetken yksin. Horisontissa siinsivät jonkilaiset vuoret, joiden korkeutta oli hyvin vaikea arvioida.
It gets really hot in the salt flats. We arrived in the afternoon after the speed trials had just ended and started driving from the end of the actual road into the great white void without any idea of how far we actually drove. We just kept aiming for the trucks in the distance, which had been provisioning the races. After we got there, even the last trucks disappeared out of sight and we were alone in the emptiness for a bit. There were some mountains on the horizon, which were could’ve been tiny or enormous. It was hard to tell.

IMG_5644IMG_5685IMG_5651IMG_5675IMG_5646IMG_5728

Räpsimme reilusti kuvia ja kerrankin kaivoin esiin myös kaukolaukaisimen. Jossain vaiheessa kuumuus otti kuitenkin vallan ja piti hetken istua autossa ilmastointi täysillä. Suola suli kengänpohjiin ja auton renkaisiin kiinni, ja suolaa löytyi autosta vielä seuraavana päivänäkin. Jatkaessamme matkaa kohti Salt Lake Cityä ja In-n-Outin herkkuja tuntui iholla siltä kuin olisi viettänyt kokonaisen päivän rannalla ja suolavedessä uiden.
We took loads of pictures and I for once got out the camera’s remote. At some point the heat got the best of us and we had to sit in the car for a bit with the AC cranked up high. The salt melted on the soles of our shoes and the car’s tires. We even found some salt in the car the next day. As we continued toward Salt Lake City and the delicacies of In-n-Out, my skin felt like I’d spent the day at the beach, swimming in salt water.

IMG_5693IMG_5760IMG_5797IMG_5771IMG_5647IMG_5839IMG_5774IMG_5849IMG_5837IMG_5862IMG_5807 

14 thoughts on “Bonneville Salt Flats

  1. No ei kyllä olis hyvä jäädä ilman bensaa! Tankattiin varuiks just ennen Utahin rajan ylittämistä. Oli muuten halpaa bensaa…

   Ja kaukolaukaisimen löysin Targetista muistaakseni 7 dollarilla. 🙂

   Like

 1. Bolivian suola-aavikot on olleet jo vuosia haavelistalla, mutta ehkä ei tartte edes mennä sinne, kun kerta Jenkeistäkin löytyy vastaavia 🙂 Mielettömiä kuvia! Niiku aina ^_^

  Like

  1. Joo Uyuni on ollu mun lusikkalistalla jo vuosia, mutta tää oli jotenkin realistisempi ja halvempi vaihtoehto. Suosittelen lämpimästi! 🙂

   Like

  1. Haha. Beibe kuittaa! Sama täällä kiireen suhteen, kunpa sais 10 ylimääräistä tuntia joka vuorokauteen ni ehtis tekemään kaiken minkä haluaa. 😀

   Like

 2. Tuo on kyllä semmoinen paikka että sinne pitää vielä päästä! Aivan superupean näköistä, ja haluan niin päästä kokemaan tuon tunteen, että ei oikeastaan voi arvioida mitän etäisyyksiä kun kaikki on niin tasaista. Nuo vuoret näyttää tosi pieniltä, ihan hullua!

  Like

  1. Pitää ehdottomasti päästä! Jotenkin tuli melkein huono olo kun tuolla oli ollu jonkin aikaa. Vähän niinkuin tyhjyydessä olis ollu! Piti siis aika äkkiä jatkaa matkaa seuraavaan paikkaan… 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s