Heceta Head Light

Tänä harmaana sunnuntaina tuntui siltä, että olin velkaa teille yhden majakkapostauksen. Ulkona nimittäin näyttää juuri niin kotoisan sumuiselta kuten Oregonin rannikollakin. Vaikkei Suomen syksyssä ole mitään vikaa, on Oregonilla kuitenkin jotain sellaista tarjottavana, jota harvasta paikasta löytää. Jylhien rantakallioiden, havupuiden ja turkoosien siltojen lomasta saattaa löytää majakan jos toisenkin. Olen nähnyt Yhdysvalloissa lukuisia valkorunkoisia majakoita, mutta uskallan silti väittää, että tämä punakattoinen yksilö lähellä Florencea kiilasi saman tien uudeksi suosikiksi. Sumuinen keli ja puihin takertuvat pilvet luovat juuri sellaisen maiseman, jossa melankolinen mieleni viihtyy näin sunnuntaisin.
On this grey Sunday afternoon I felt like I owed you a lighthouse post. Because it looks just as foggy and cozy outside as it does on the Oregon coast. And even if there’s nothing wrong with autumn in Finland, there’s still something special that Oregon has to offer. Something, that can only be found in few places. Among the rugged ocean cliffs, the evergreen trees and turquoise bridges you might a lighthouse or two. I’ve seen countless of white lighthouses in the United States, but I’d dare to claim that this red roofed beauty near Florence immediately became my favorite. The foggy weather and tree hugging clouds make for the kind of scenery where my melancholy mind thrives on Sundays like this.

IMG_5170IMG_5245IMG_5167IMG_5165IMG_5172IMG_5182IMG_5184IMG_5187IMG_5198IMG_5207IMG_5191IMG_5205IMG_5210IMG_5217IMG_5229IMG_5237IMG_5232IMG_5236 

8 thoughts on “Heceta Head Light

  1. Kiitos Jenni! Sumu on kyllä jees jos sitä esiintyy oikeassa paikassa. Tai ainakin tuonne pohjoisen rannikoille ja havupuumetsiin se sopii mun mielestä paremmin kuin hyvin.

   Like

 1. Kavin Oregonissa about 15 vuotta sitten (hui kun siita on jo aikaa)! Tosi kaunis luonto siella oli, jai kylla ikuisesti mieleen. Olin lukion reissulla silloin, vierailtiin paikallisessa koulussa Dallesissa ja retkeiltiin ymparistossa.

  Like

  1. Oregon on kyllä upea! Ja niin moninainen. Ja aika erilaista on tuolla Columbia-joen varrella sisämaassa kuin rannikolla. Dallesiin asti en ole vielä päässyt, vaikka olenkin ollut suht lähellä Multnomahissa ja Mount St Helensin luona. 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s