Chasing Waterfalls

Don’t go chasing waterfalls, please stick to the rivers and the lakes that you’re used to…

— “Waterfalls” by TLC
Tiedän että TLC tapasi laulaa “Don’t go chasing waterfalls, please stick to the rivers and the lakes that you’re used to…” mutta viime kesä oli minulle todellinen vesiputousten kesä. En oikeastaan tiedä oliko se suunniteltua vai ei, mutta ainakin olen nähnyt ennätyksellisen monta vesiputousta tänä vuonna.

Joten pitemmittä puheitta, tässä Top 10+ vesiputoustani tänä vuonna. Kaikki löytyvät yhtä lukuunottamatta Yhdysvalloista ja suurin osa niistä juuri lempipaikoiltani maan luoteisosista.

I know TLC used to sing “Don’t go chasing waterfalls, please stick to the rivers and the lakes that you’re used to…” however this past summer was definitely a summer of chasing waterfalls for me. I don’t actually know if I really planned it or not, but I’ve seen a record amount of them this year.

So here are my Top 10+ Waterfalls this year. All of them except for one can be found in the United States and most of them are located in my favorite Pacific Northwest.

10. Kepler Cascades/Firehole Falls, WY

IMG_6399

Oikeastaan tässä on nyt kaksi putousta, mutta koska ne löytyy molemmat saman joen varresta läheltä toisiaan päätin ryhmittää ne samaan lukuun. Eli Yellowstonen länsipuolelta Old Faithfulin molemmin puolin sijaitsevat pienehköt vesiputoukset Kepler Cascades (yllä) ja Firehole Falls (alla). Ihan kivoja, muttei maata järisyttäviä kokemuksia.
These are actually two distinct falls, but since they can both be found along the same river close to one another I decided to group them together. So on the west side of Yellowstone close to the Old Faithful lie the moderate waterfalls Kepler Cascades (above) and Firehole Falls (below). They’re nice, but nothing out of the ordinary.

IMG_6625

 

9. Christine Falls, WA

IMG_7472

Christine Fallsit Rainierin kansallispuistossa ovat kauniit lähinnä niitä ympäröivän sillan ja kasvuston vuoksi. Tapasin näillä putouksilla ihanan vanhan rouvan joka kiersi maata miehensä kanssa juurikin kansallispuistojahdissa. He olivat vastikään käyneet asuntoautollaan Alaskassa asti!
The Christine Falls in the Rainier National Park are pretty mostly because of the surrounding bridge and vegetation. I met a little old lady at these falls, who was touring the country with her husband in search for National Parks. They had just taken their RV all the way to Alaska!

IMG_7461IMG_7464

 

8. Weeping Wall, MT

IMG_7169

Weeping Wall on Glacier National Parkin erikoisuuksia. Going-to-the-Sun Roadin varressa vesi roiskuu avoimesta autonikkunasta matkustajien päälle.
The Weeping Wall is a specialty at Glacier National Park. You might get soaked through an open window, when driving along the Going-to-the-Sun Road.

IMG_7167

 

7. Tower Falls, WY

IMG_6929

Tower Falls -putoukset löytyvät Yellowstonen pohjoisosasta. Kapeat putoukset ovat erikoisessa paikassa kuin puristuksissa piikikkäiden kivien välissä.
The Tower Falls can be found in the Northern part of Yellowstone. These narrow falls are lodged in an unusual spot between pointy rocks.

IMG_6935

 

6. Sol Duc Falls, WA

IMG_4353

Sol Duc -putoukset ovat noin mailin kävelymatkan päässä parkkipaikalta sademetsän keskellä. Tässä metsässä tuli ihan sellainen olo kuin olisin ollut lempparimetsässäni Alaskassa. Putoukset laskevat kapeaan railoon ja auringon paistaessa putousten ylle syntyy sateenkaari.
The Sol Duc Falls are located about a mile away from the parking lot in the middle of a rainforest. In this rainforest I felt just like being in my favorite forest in Alaska. The falls run into a narrow crack between the rocks where a rainbow forms during sunny weather.

IMG_4400

 

5. Multnomah Falls, OR

IMG_4934

Multnomah Fallsit ovat minulle tutut jo 6 vuoden takaiselta road tripiltä, mutta näistä Taru sormusten herrasta -teemaisista putouksista ei oikeastaan koskaan voi saada tarpeekseen.
The Multnomah Falls are already familiar to me from a road trip 6 years back, but I can never get enough of these Lord of the Rings -themed waterfalls.

IMG_4949

 

4. Nugget Falls, AK

IMG_3200

Kai se on sitä kotipaikkarakkautta, joka vaikuttaa näiden putousten sijoitukseen listallani. Juneaun Nugget Falls -putoukset ovat muodostuneet vuosien mittaan vuoren seinämään jäätikön perääntyessä. Parasta näissä putouksissa on se, että niitä pääsee jopa koskemaan.
Maybe it’s the fact that I’ve lived here, that justifies the ranking of these falls on my list. The Nugget Falls in Juneau have formed over the years on the side of the mountain as the glacier has receded. The best part is that you can even touch them.

IMG_3221

 

3. Rondane Falls, Norway

IMG_1425

Rondanen kansallispuiston vesiputoukset ovat nimeltään Storulfossen, tai myös Bruresløret eli morsiamen huntu. Toukokuinen päivä ystävien kesken tässä maanpäällisessä paratiisissa oli yksi kesän parhaita, ja putoukset aivan uskomattoman hienot. Siksi ansaittu pronssisija.
The Rondane National Park waterfalls are called Storulfossen or also Bruresløret, aka. Bridal Veil. A spring day with friends in this paradise on earth was one of the best of the summer and the waterfalls were incredible – hence a well deserved 3rd place.

IMG_1483

 

2. Snoqualmie Falls, WA

IMG_4067

Snoqualmien putouksissa on sitä jotain. Maisema, sijainti, putousten massiivisuus ja niihin liittyvät mielikuvat viehättävät aina vaan. Hopealla!
There’s something about the Snoqualmie Falls. The scenery, the location, the size of the falls and all the imagery that goes with them still enthrall me. 2nd place!

IMG_4130

 

1. Yellowstone Falls, WY

IMG_6824

Jos Iguazun putouksia ei lasketa, ovat Yellowstonen Lower Fallsit ehdottomasti hienointa mitä olen koskaan nähnyt. Lähes satametrinen turkoosinsininen vesimassa vyöryy keltaiseen vulkaaniseen maaperään muodostaen uskomattoman hienon kanjonin. Kirkas kultamitali näille putouksille!
If we’re not counting the Iguazu Falls, the Lower Falls in Yellowstone are absolutely the greatest thing I’ve ever seen. A nearly 100 yard tall mass of water billows down onto the yellow volcanic earth, forming an incredible canyon. A clear 1st place for these!

IMG_6843

14 thoughts on “Chasing Waterfalls

 1. Oho, sulla on Kea melkoisen monet putoukset nähtynä Iguassun lisäksi! Tykkäsin näissä kuvissa etenkin Weeping Wallista, kun näyttää että vesi virtaa kuin luonnon omia portaita pitkin alas. Ja Multnomah Falls näyttää myös upean pitkältä ja korkealta!

  Like

  1. Weeping Wall oli kyllä kaunis, ja erilainen! Multnomah Falls on niin pitkä ja kapea, että se vähän muuttaa suuntaa tuulen mukana… 🙂

   Like

 2. Ennen Yellowstoneen matkustamista katselin kuvia tuosta Yellowston fallsista vähän sillä silmällä, että onhan se nyt ihan kivan näköinen, mutta ei kai nyt kuitenkaan niiiin ihmeellinen. No olihan se mielettömän vaikuttava. Se kanjoni oli u-p-e-a!

  Like

 3. Onpa kyllä upeita putouksia, aika hyvän reitin valitsit!! Ja en tiijä voiko postausta enää paremmalla mielleyhtymällä aloittaa kuin kirjoittamalla TLC:stä! 😀

  Like

  1. Haha! Oli kyllä hyvä biisi joskus. Piti kuunnella varta vasten tätä postausta kirjoittaessa. Ja pakko myöntää et ihan hyvä reitti, vaikkei se pelkkiä putouksia varten ollu suunniteltu. 🙂

   Like

 4. 4 ja 5 on ihan täydellisiä! ❤ Kysyin jo poikaystävältä, että koska voidaan lähteä katsomaan. Oon aina tykännyt vesiputouksista, ja kesän Islannin reissulla niitä tuli bongailtua aika ahkerasti. Suosittelen ehdottomasti Islantia ja vesiputouksia siellä.

  (Oon muuten pari kertaa koittanut töissä kommentoida sulle IE selaimella, mutta se ei onnistu, chromella himassa ei oo ongelmia…)

  Like

  1. Haha, toivottavasti poikaystävä suostuu mukaan!

   Oon kyllä käyny Islannissa jo vuonna 2007, mutta se oli yhdistetty työ/ratsastusreissu joten täytyis joskus kyllä lähteä takaisin katsomaan putouksia ja vähän ajelemaan saarta ympäri. Postaus muuten täällä: http://www.deepredblues.com/blog/2013/04/island.html

   Harmi ettei tuo IE toimi. Ite käytän kotona Safaria ja töissä Firefoxia, eli niilläkin pitäisi toimia… luulen että se riippuu selaimen versiosta kun kerran sitä ylläpidosta tiedustelin. 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s