Home is where one starts from

Home is where one starts from

— T.S. Eliot
Uskon siihen, että jokainen tarvitsee kodin josta lähteä. Rakastan matkustamista ja seikkailuja maailmalla, mutta rakastan myös olla kotona ja unelmoida. Sitä koti on minulle. Se on turvallinen satama, jossa voin rentoutua, muistella kokemuksia, elettyä elämää ja nähtyjä paikkoja, mutta se on myös paikka jossa suunnittelen seuraavia seikkailuita. Olen vastikään remontoinut asuntoni enkä voisi olla tyytyväisempi lopputulokseen. Enemmän valkoista, mutta myös enemmän värejä. Tämä on kotini.
I’m a firm believer in the fact that everyone needs a home to start from. I love to travel and explore the world that I want to see, but I also love to stay at home and dream. That’s exactly what my home is to me. A safe haven where I can relax, remember the life that I’ve lived, the experiences I’ve had and the things I’ve seen, but also it’s a place for planning new exciting adventures. I recently renovated my place and couldn’t be happier with the results. More whites, but also more colors. This is my home.

IMG_8148

Rekisterikilpikokoelmani on vaarassa lähteä tyystin käsistä.
My collection of license plates is starting to get out of hand.

IMG_8171

Mummon säästöpossun olettekin kenties jo nähneet aiemmassa kotipostauksessa. Cards Against Humanity on parasta ajanvietettä ystävien kanssa, mutta vain jos omaa oikeanlaisen mustan huumorin.
You might have seen my grandma’s piggy bank in a previous home post. Cards Against Humanity is the best kind of pasttime with friends, but only if they have the right kind of sense of humor.

IMG_8151IMG_8149

Vaaleanharmaalla maalatut lautalattiat saivat remontin yhteydessä laminaattikaverin keittiöön. Laminaattilattian helppous viehätti koirataloudessa, ja onhan se ollut kätevä. Keittiö on kokonaisuudessaan Ikeasta, kaakelit Bauhausista. Uusi mustavalkoinen matto on Formen.
My light gray painted wooden floors got a laminate friend in the kitchen. Laminate flooring was quite appealing to me having a dog and all and it really has been an excellent choice. The kitchen is from Ikea and the tiles from Bauhaus. The new black and white rug is by Forme.

IMG_8165

Monia matkailijoita varmasti viehättää vanhat matkalaukut. Ruskea tekonahkalaukku on Rimmalta ja Pendletonin satulaviltti on matkamuisto Washingtonin osavaltiosta.
Many travelers are probably into old suitcases. The brown faux-leather suitcase is from Rimma and the Pendleton saddle blanket is a keepsake from Washington state.

IMG_8180

Vanha lääkärinlaukku on isoisoisän.
The old medical bag was my great grandfather’s.

IMG_8166IMG_8185

Keittiön hyllyllä on hillitön kokoelma teepurkkeja ja eri kahveja. Ihana Rifle Paper Co:n kortti on matkabloggaajaystäviltäni.
The kitchen shelf is flooded with tea tins and coffee. The lovely Rifle Paper Co. card is from my travel blogging friends.

IMG_8153IMG_8170

Ikean turkoosi keittiökärry on tuttu Pinterestistä.
Siellä asuvat kovassa käytössä olevat tee ja kahvimukit, sekä koiranruoka ja erinäiset kuivatavarat. Sauvasekoitin on Bamixin ja patalaput Anthropologiesta.
The turquoise kitchen tray from Ikea has become a favorite on Pinterest. It houses dog food, other dry foods and my daily tea and coffee cups. The hand mixer is by Bamix and the pot holders are by Anthropologie.

IMG_8169

Yhdistelmämikroaaltouuni on parasta ikinä!
A convection microwave oven is the bee’s knees!

IMG_8157

Cadillac-kyltti on synttärilahja Suvilta parin vuoden takaa. Vihreä kannu on Le Creusetin ja possunpunainen teekannu on lahja ystävältä Seattlesta.
The Cadillac Sign is a birthday present from Suvi a few years back. The green pitcher is by Le Creuset and the piggy colored tea pot is a gift from my friend in Seattle.

IMG_8155IMG_8158IMG_8161

Java rakastaa hengailla Pendletonin villaviltin päällä.
Java loves lounging on the Pendleton Woolen Mills blanket.

IMG_8164

Alkovin hyllyllä on lisää rakkaita esineitä. Karttapallossa on toimiva valo ja vanha Konica on löytynyt takapihan kierrätyksestä. Lukulistalla seuraavana on kirja nimeltä Wild.
More things I love on the shelf in my alcove. The globe has a functioning light fixture and the old Konica was found in my back yard recycling. Next up I’ll be reading Wild.

IMG_8178IMG_8177

Upouusi kylpyhuone on yhdistelmä modernia ja vanhaa. Inspiraation sain ystäväni 20-luvun kylppäristä Los Angelesista. Lattian mustavalkoinen teema toistuu pöntössä, matossa ja suihkuverhossa. Altaan reunalla on isovanhempien vanhoja hopeaesineitä.
The brand new bathroom is a combination of modern and antique. I got the inspiration from my friend’s 20’s bathroom in LA. The black and white theme of the floor is carried on to the toilet seat, the rug and the shower curtain. The sink houses some old silver items from my grandparents.

26 thoughts on “Home is where one starts from

 1. Sun kotisi on ihana, kaunis paikka. Siellä on hyvä käydä kyläilemässä ja tuollaisessa kodissa on kiva suunnitella seuraavia seikkailuja. Niin sun kotisi kuin olla voi! Ehkä tulenkin joku päivä kyläilemään ja hakemaan sateenvarjoni :).

  Like

  1. Mä oon myös yksityiskohtien ystävä. Tykkään kyllä katsella sellasia kliinisen skandinaavisia koteja, mut ne ei vaan oo yhtään mun juttu. 🙂

   Like

 2. Aivan ihana koti! Raikas ja iloinen. Täytyy sanoa, että vaikken tunne sua muuten kuin tämän blogin kautta niin on kyllä niin sun näköinen koti! Huomaa nuo pastellivärit joista pidät, ihanat yksityiskohdat matkailusta ja vanhoja aarteita. 🙂

  Like

  1. Siinä oot kyllä niin oikeassa että tykkään pastelleista. Tuntuu että tän viimeisen rempan aikana onnistuin vihdoin yhdistämään pastellit, isovanhempien vanhat aarteet ja mustavalkoisuuden. Nyt oon erittäin tyytyväinen.

   Ja kiitos! ♥

   Like

 3. Sun kotis on kyllä aivan ihana, rakastan noita hempeitä värejä. Mun pahin painajainen on sellanen kliinisen skandinaavinen koti ja sen takia oonkin yrittäny kerätä värejä mukaan. Toisaalta oon kyllä sellanen siivous- ja pölykammonen, että noita avohyllyjen kuvia kattellessa mietin vaan, että miten ihmeessä noi pysyy puhtaana 😀

  Like

  1. Joo sellanen kliininen skandinaavinen ei vaan oo munkaan juttu. Tykkään yllättäen kovasti siivota ja pyrinkin pyyhkimään kaikki pinnat viikottain. Onhan siinä enemmän työtä, mutta esim. keittiön perinteisiä astiakaappeja en ottais enää mistään hinnasta takaisin. 🙂

   Like

  1. Patakinnas on ehkä hieman yllättäen Tammisaaren Kodin Tavaratalosta, 25-tien varrelta. Mutta saattaa löytää vastaavia jostain Tarjoustalosta tai sellasista. 🙂

   Like

  1. Ihana Sanna ♥ Tää oli köyhän naisen remppa, olishan sitä voinu tehdä prameampaakin, mutta resurssit oli nyt putkirempan yhteydessä nämä. Tyytyväinen olen silti!

   Like

 4. Mä niin rakastan sun kaunista kotia! Se on just täydellinen tila yhdelle ihmiselle ja vaan niin kertakaikkisen herkullinen… muhunkaan ei uppoa pohjoismaalaisten rakastama mustavalkoisuus (paitsi juurikin tuossa kylppärin lattiassa, joka on ihan unelma!).

  Kannattaa todellakin lukea Wild, se on mahtava kirja. Mä ahmaisin sen viime vuoden kesälomareissulla, ja oon siitä lähtien haaveillut tekeväni yksin pidemmän vaelluksen. Mutta en ihan niin haastavaa kuin kirjassa!

  Like

  1. Voi kuinka ihanasti sanottu Maria ♥ kylppärin täytyy kyllä olla klassinen, jotta se sitten kestää aikaa. Mustavalkoisuus oli sinne helpoin valinta kokovalkoista karttaen.

   Wild lähtee piakkoin mun mukaan reissuun, kiitos suosituksesta! 🙂

   Like

 5. Kea mää en kestä ko sun koti on niin kaunis! Ja ps. Jos oot jossain vaiheessa elämää tekemässä tilausta Rifle Paperin jenkkisivulta niin ilmota, tuun mukkaan!

  Like

  1. Thanks Sofia! I really like my home now too… It just took 4.5 months of living elsewhere and suffering through it. I always wanted a bathroom floor like this and couldn’t be happier with it. 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s