Thailand

Harvemmin joudun myöntämään olevani väärässä. En tietenkään väitä että olen aina oikeassakaan, mutta tunnen itseni kuitenkin sen verran hyvin että tiedän esimerkiksi sen, etten liiemmin pidä kuumasta tai rantalomista. Mutta myönnettäköön nyt että olin väärässä.
I rarely have to admit that I’m wrong. Of course I’m not saying that I’m that I’m always right either, but I know myself well enough to know that I’m not a big fan of hot weather and beach life. But if there is ever a time to admit that I was wrong, that time is now.

f69520930

Kun pohdimme loppukesästä minne talvella lomalle, ja Thaimaa oli ykkösvaihtoehtona paletilla, vaati asia mielessäni jonkin verran työstöä mutta myös reilusti ylipuhumista ja suostuttelua matkakumppaniltani. Jälkikäteen en voisi olla onnellisempi, että suostuin laittamaan ennakkoluuloni taka-alalle ja heittäytymään johonkin uuteen ja erilaiseen koska kyllähän se Thaimaa silti paikan päällä viehätti. Laskeskelin, että olen viimeksi käynyt pakettimatkalla heinäkuussa 2000. Siitä on siis muutama tovi ja myös muutama reissu vierähtänyt.
When we were considering where to travel to escape the Finnish wintertime and Thailand was the first choice, it took some pondering in my mind, but also a lot of convincing and persuading from my travel companion. Afterwards I couldn’t be happier that I was willing to put my prejudice on the back burner and to throw myself into something new and different because once we got to Thailand, it was truly enchanting. I was contemplating that the last time I was on a package holiday was in July 2000. So it has really been a while and a few trips since then.

f1329378

Matkakohteemme Phuket oli varmasti juuri oikea kohde Thaimaan ensikertalaiselle. Sieltä pääsi mukavasti retkeilemään ja kokemaan myös muunlaisia maisemia kuin pelkkää uima-allasaluetta ja perinteistä rantaelämää. Hotellimme sijaitsi Kata Beachin eteläkärjessä Kata Noilla, jossa saimme olla sopivasti rauhassa liikenteeltä ja iltariennoilta. Viikossa näimme uskomattoman paljon. Phuketin saari oli yllättävän monipuolinen, Similanin vedenalainen maailma oli taianomaisen turkoosi, Phang Ngan karstikivimaisemat epätodellisen rujoja ja Phi Phi -saarten paratiisitunnelma vei hetkessä mennessään.
Phuket was probably just the right destination for a first timer in Thailand. It was an easy starting point for day trips and for experiencing something different from regular beach life. Our hotel was located in the southernmost part of Kata Beach at Kata Noi, where we got to enjoy some peace and quiet away from the hectic Thai traffic and night life. In a week we saw an incredible amount of things. The island of Phuket was surprisingly versatile, the underwater world of the Similan Islands was magically turquoise, the limestone formations of Phang Nga were almost surreal and the paradisaical views of the Phi Phi Islands instantly swept me away.
f15245858

f31143906

f16712674

f7368290

f10503522

f11424290

f55595170

f23318178

f33196066

f36512546

f37682530

f41550370

f40918370

f44742882

f32749794

f50686562

f47625250

f48286178

f61337250

f59515170

f20164642

f21971042

f21478818

Tämän kokemuksen jälkeen on pakko todeta, että voisin ehkä joskus lähteä takaisinkin. Seuraavalla kerralla Krabi, Koh Samui ja Lipe voisivat kiinnostaa. Saa nähdä miten tämän vuoristomatkailijan nyt käy. Koska ensimmäistä kertaa liki kymmeneen vuoteen otin aurinkoa, uiskentelin uima-altaassa ajan kanssa ja nautin etelän lämmöstä. Lämmöstä nauttivat myös hiukseni ja iho, jotka voivat lämmössä ennätyksellisen hyvin. Thaimaata voin suositella jokaiselle, jota talven harmaa todellisuus rasittaa. Marraskuuhun tämä loma oli ehdottoman 5/5.
After this experience I must conclude that I might even consider going back someday. Next up I could be interested in Krabi, Koh Samui or Lipe. We’ll see what happens to this mountain traveler in the future. Because for the first time in nearly ten years I got a suntan, swam leisurely in a pool and enjoyed the southern heat. My skin and hair also enjoyed the warmth and felt exceptionally good in the heat. I can recommend Thailand to everyone who’s had enough of winter’s grey reality. It was just what I needed.
Kiitos Suville niistä kuvista joissa minä olen.
Thanks to Suvi for all the pics I’m in myself.

Matka ja postaus on toteutettu yhteistyössä Aurinkomatkojen kanssa.
The trip and this post were done in cooperation with Aurinkomatkat.

14 thoughts on “Thailand

 1. Täällä Norjassa harmaus on onneksi jollain tasolla ohitse kun lumi vihdoin saapui, mutta pieni lepoloma voisi auringossa tehdä hyvää. Vaikka hieman itsekin kyllä arpoisin lähtisinkö pakettimatkalle Thaimaaseen… 🙂 Mutta mutta, joku tenavakerho muksuille ja aikuisille vähän omaa aikaa kiehtoisi kyllä 😉 Ihania kuvia taas kerran!

  Like

  1. Kiitos Satu! Tuo Thaimaa tuli kyllä kuin tilauksesta, mutta nyt tuo lämpö ja pieni päivetys on kuin muisto vain. Täytyy tässä palata Thaimaahan vielä lisäkuvien kautta piakkoin. 🙂

   Like

 2. Ihania kuvia, huhhuh!Krabilla ollaan oltu pakettimatkalla ja Koh Samuilla omatoimimatkalla. Molemmat kivoja, Krabilla voi hyppiä joka päivä eri saarelle ja Koh Samui taas on itsessään kaunis ja juuri sopivan kokoinen että sen voi mopoilla ympäri.Täällä pohditaan kuumeisesti mihin mennä talvella, alkoi tuo Thaimaa nyt kummasti taas houkuttaa vaikka olin sen jo sulkenut pois vaihtoehdoista… 🙂

  Eevi / http://www.rentomatkablogi.net

  Like

 3. This many be the first post that’s ever interested me in seriously visiting Thailand. I tend to lean towards rugged mountain destinations, but your take on Thailand most certainly looks like something I’d be into!

  Like

  1. Adina, I’m just like you. I never would have thought I’d one day be traveling to a beach resort… I think the key to enjoying a beach vacation is to find activities that you might enjoy. Climbing, snorkeling, boating or exploring the jungles or mountains of Thailand are all a good option. There are surprisingly many options. Thanks for commenting!

   Like

 4. Kun rupesit postailemaan kuvia Thaikkulasta, oli niissä aluksi ihan sellainen ihana Jenkki-fiilis. Sitten tajusin, että ei – niissähän olikin sellainen ihana Keamainen fiilis =) Tosi kivoja kuvia taas ja ihana, että kävi noinpäin, että olikin positiivinen yllätys. Sitähän se Sanna on meille puhunut. Ehkä munkin pitää vielä joskus käydä kokemassa että oonko määkin ollut väärässä kaikki nää vuodet hih.

  Like

  1. Haha. Keamainen fiilis! Toi pitää jotenkin muistaa… en mä kyllä sano, että olisin lopullisesti käännytetty, mutta pakko myöntää että olihan tuolla helppoa ja mukavaa kun ei tarvinnu stressata ite mistään järjestelyistä. 🙂

   Like

 5. Ihanan raikkaita ja kauniita kuvia! 🙂 En ole minäkään käynyt koskaan Thaimaassa …Ennakkoluuloja…. Kerran harkittiin Thaimaata, mutta koska meillä oli vain viikko käytettävissä jätettiin väliin. Minun iholle aurinko ja merivesi sopivassa määrin tekee myös nannaa, voin samaistua tuntemukseesi siitä. 🙂 On näitä sun postauksia vaan niin ihana aina lukea ja myös katsella! 🙂

  Like

  1. Kiitos Maarit! Mullakin oli ennakkoluuloja, jopa liiaksikin. Täytyy taas Yellowstonen sarjan jälkeen ryhtyä käymään läpi Thaimaan kuvia ja vedenalaiskuviakin lisäpostauksia varten…

   Like

 6. En voi kuin yhtyä sun mielipiteisiin. Phuket näyttäytyy helposti vääränlaisena, jos päätyy patongin rannalle ja etenkin, jos sitten jämähtää sinne. Saarella on niin paljon tehtävää ja nähtävää ja mikä parasta, sieltä on helppo lähteä jatkamaan saarihypellen vaikka ihan Malesiaan saakka. Meilläkin taitaa helmikuussa olla edessä Phuketin reissu, sillä jotenkin mua houkuttaisi viettää siellä synttärit 🙂

  Like

  1. Joo Patongissa en olis varmaan kestäny päivääkään. Kyllä tuolta tekemistä löytyy, ja löytyi meillekin! Toivottavasti saatte taas Phuketista kaiken irti. Innolla odotan sun reportaasia!

   Like

 7. Ihanaa, en voi sanoa muuta. Erityisesti tuo kuva missä sun selkä on täynnä hiekkaa on ihan täydellinen, ja tuo sun tukka vaan näyttää niin upealta!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s