Underwater

Muutama viikko sitten pääsimme Raya Diversin matkassa tutustumaan Thaimaan vedenalaiseen maailmaan. Vaikkemme terveydellisistä syistä voineet kokeilla sukeltamista, ajoi snorklaaminen mielestäni asian aivan yhtä hyvin. Otettuamme ensin tuntumaa snorkkeliin hotellin rannalla ja poolissa olimme valmiita koko päivän kestäneelle retkelle Similanin saarille. Similanin kirkkaissa vesissä aukesi aivan uusi vedenalainen maailma täynnä kaloja, koralleja ja kilpikonnia. Jatkoa seurasi parin päivän päästä Phi Phi saarten tuntumassa, jossa allamme uiskenteli jopa haikaloja. Tällä kertaa opin, että parhaat selfiet saa ehdottomasti pinnan alla! Pelkän vedenlalaisen onnen vuoksi voisin olla piankin valmis matkustamaan takaisin tropiikkiin. Oletteko te kokeilleet sukeltamista tai snorklaamista?
A few weeks ago we got to travel with Raya Divers to see the underwater world of Thailand from up close. Even if we couldn’t try diving due to health concerns, I think snorkeling was just the right thing for us. After we’d gotten used to using a snorkel at the hotel beach and pool, we were ready for a day-long trip to the Similan Islands. In the clear waters of Similan we got to know a brand new world full of fish, coral and turtles. We followed up quickly a few days later by the Phi Phi Islands, where we even saw some sharks swimming underneath us. This time I learned that the best selfies can definitely be taken underwater! I could be ready to travel back to the tropics only to experience some more of the underwater bliss. Have you ever tried diving or snorkeling?

UntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitled

Nämä vedenlalaiskuvat on muuten räpsitty GoPro Hero 3:lla ja Olympus Tough 3:lla. Suosittelen lämpimästi molempia!
These underwater pictures were taken with a GoPro Hero 3 and an Olympus Tough 3. I recommend both of them!
Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta. Lue ohjeet täältä ja kurkkaa myös järkkääjien blogit: Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Wanderlust Expert.
This post is part of Instagram Travel Thursday. More info here. Check out the organizers’ blogs: Destination Unknown, Kaukokaipuu and Wanderlust Expert.

22 thoughts on “Underwater

 1. Voi ihanuutta mitä kuvia! 🙂 Pinnan alta avautuu tosiaan niin upea uusi maailma, että se on ihan mieletöntä! Tykkään sekä sukeltaa ja snorklata, mutta monesti tosiaan ihan snorklatenkin pääsee täysin samoihin fiiliksiin. Ihana tuo Raya Diversin saari. Kuvasitko nämä kuvat GoProlla vai millä laitteella? En malta odottaa että pääsen itsekin vihdoinkin kameran kanssa noihin vedenalaisiin maisemiin 😉

  Like

  1. Ihana kommentti Sanna! Meillä oli matkassa mukana GoPro Hero 3 ja Olympus Tough 3. Molemmissa on puolensa! Kävin vielä lisäämässä speksit tuonne tekstin sekaan… 🙂

   Like

 2. Oon edelleen sitä mieltä, ettei kukaan voi näyttää noin hyvältä maski naamalla 🙂 Oliks teillä GoPron lisäksi joku toinen vedenkestävä kamera? Entä lisävaloa? Tuntui meinaan, ettei meidän GoPron valo riittänyt mihinkään veden alla. Tosin sukellusreissulla oli aika kova tuuli, etten tiedä vaikuttaisiko se sitten näkyvyyteen…

  Like

  1. Kuten jo Sannallekin kirjoittelin, oli meillä oli käytössä GoPro Hero 3 ja Olympus Tough 3. Ja ei lisävaloa. Taisi vaan kerrankin säät suosia… tuuli voi olla osasyynä varmasti. 🙂

   Like

 3. Upeita otoksia!! Thaimaa toimii 🙂 Mulla tapasi olla Olympus Toughin ykkösversio ja se oli ihan yliveto. Uusi kamera olisi hakusessa nimenomaan vedenalaisjuttuihin ja saatan googlata tuon kolmosen kyllä vaihtoehtoja miettiessä.

  Like

 4. Ei haloo, nyt on pakko päästä jonnekin veden alle (aurinkoon!) kuvailemaan, mieheltä löytyisi sopivasti GoProkin 🙂 Olen viimeksi snorklaillut muksuna, mutta mulla on niin järjetön ja aivan täysin perusteeton haikammo että en tiedä mitä siitä tulisi…

  Like

 5. Hauskoja kuvia 🙂 Omista snorklausreissuista parhaiten mieleen on jäänyt juurikin Phi Phi! Taidettu olla samoissa vesissä 😉 Tutunnäkösiä fisuja, mutta haita ei onneksi (harmillisesti) nähty….

  Like

 6. Ahhh mitä ihania tropiikkikuvia! Nyt ko nokka kylymänä ja muutenki kroppa ihan jäässä lueskelen tätä postausta niin kyllä kelepais pakomatka paratiisiin. Onneksi voi fiilistellä, kun ei voi oikiasti vaan lähtä!

  Like

  1. Haha, mäkin voisin lähteä pian takas. Toivoisin lunta ja aurinkoisia päiviä että kestäis tätä talvea ja sen ankeutta paremmin. Mulle talvi on yleensä kiva vaan siellä missä on lunta ja vuoria…

   Like

 7. Snorklailin ensimmäistä kertaa (muualla kuin rannan välittömässä läheisyydessä) kymmenen vuotta sitten juuri samoilla vesillä PhiPhin edustalla ja se on ollut kyllä upein snorklauskokemus! Seuraavana vuonna menimme innoissamme Meksikoon Cozumelin kuuluille riutoille snorklausretkelle, mutta valitettavasti hurrikaani oli juuri ehtinyt tekemään tuhojaan ja kokemus oli vaisumpi ja näkyvyys hieman huonompi. Brasiliassa mentiin veneillä laskuveden aikaisille pienille altaille, joihin kalat olivat jääneet jumiin. Korallit eivät olleet niin värikkäitä ja kalatkin huomattavasti tylsempiä kuin Thaimaassa, mutta niitä oli hauska syöttää kädestä 🙂

  Like

  1. Kiva kuulla että oot päässy snorklailemaan noinkin paljon eri paikoissa… mihinköhän mä seuraavaks tähtään pinnan alle jos muualla on tylsempää? Eihän sitä nyt voi huonompaan suuntaan mennä! 😀

   Like

 8. Hauskoja! Melkein jo tuollaisen hauskuuden vuoksi pitäisi voittaa vesipelko ja oppia kunnolla uimaan. Ehkä vähän liikaa tavoitetta. Mies innostui sukeltamisesta käytyään ekat kurssit Sansibarilla. Viimeksi meni pinnan alle São Toméssa. Oli kuulemma hauskoja kaloja. Tuo maailma jää minulle näkymättömäksi. 😦

  Like

  1. Meillä päin ei voi vesipelosta puhuakaan, kun mun vanhemmat on molemmat vanhoja uimareita ja isä toimi valmentajanakin lukuisia vuosia. Vietin lapsuuden siis visusti erilaisten vesistöjen ja altaiden äärellä… mutta ahtaan paikan kammo mulla on ja ehkä siks en oo vielä kokeillu sukeltamista. Pelottaa se tilanne jos laitteet ei toimiskaan. Snorklatessa on kuitenkin jonkunlainen vapaus välineistä!

   Like

 9. Snorklausta on tullut kokeiltua – jo melko kauan sitten – mm. Malediiveilla. Itse asiassa jos maailman mielettömimpiä maisemia joku minulta kysyisi, niin sanoisin, että Pineapple Islandilla (tuskin se on sen oikea nimi, Angagan saarelta alkaneen veneretkemme opas taisi sitä vaan sillä nimellä kutsua) tuo kohta kun snorklasimme riuttaa ulospäin ja pääsimme siihen kohtaan, jossa pohja alkaa laskea, aurinko siivilöityi veden läpi ja maisema aukeni kauas, olisi ehdottomasti maailman maisemien kärkipäässä! Sen jälkeen merenalaisia maisemia on tullut katsottua myös mm. Isolla Valliriutalla ja Karibialla.Introsukelluskin tuli joskus tehtyä Punaisella Merellä, mutta siitä en pitänyt, sen sijaan tuosta snorklaamisen vapaudesta, että veden pintaan pääsee aina heti halutessaan.

  Like

  1. Oon Pirkko ihan samaa mieltä että snorklatessa on vapaampi tunne kun ei ole niin riippuvainen niistä laitteista! Malediiveille vois kyllä joskus lähteä. Karibialla kiinnostaa erityisesti Bahama ja ne uivat siat…

   Like

 10. Aivan huippuja lomakuvia! Toi eka on ihan paras 😀 Mä aloitin snorklailin nuorena Egyptissä, Punasella merellä ja siihen se on jäänyt. Niin hienoa vedenalaista maailmaa ei ole vielä muualla tullut vastaan, koralleja ja kaloja kaikissa maailman väreissä. Sukellusta en ole kokeillut, enkä tiedä uskaltaisinko edes. Snorklaus taitaa riittää 🙂

  Like

  1. Täytyy siis joskus päästä punaiselle merelle kun noin kehut! Ja voi olla että oon samoilla linjoilla tuosta sukeltamisesta, mutta oon viime aikoina oppinu että never say never!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s