In the Year 2014

Kulunut vuosi on ollut äärettömän hieno, mutta myös erittäin raskas. Kokonaisuutena se tulee kuitenkin jäämään mieleeni menetysten, kokemusten ja uusien tuulien vuotena. Tässä koostetta matkoista ja eletystä elämästä instagram-kuvien kera.
This past year has been exceptionally good, but also very tiring in its own way. As a whole I will probably remember it as a year of losses, experiences and new things. Here is a summary of my travels and life lived through some instagram-pics.

January – February

Jan-Feb

Tammikuussa nautin talvesta. Helmikuussa oltiin tyttöjen kanssa laskureissulla Ruotsin itärannikolla ja asuttiin susihotellissa. Helmikuun lopulla ilmat lämpenivät ja ulkona alkoi näyttää aika keväiseltä.
In January I enjoyed winter. In February me and the girls went snowboarding on Sweden’s East Coast and stayed at a wolf hotel. At the end of February the weather warmed up and it started to look like spring outside.

March – April

Mar-Apr

Maaliskuun puolivälissä pakkasin tavarani vintille ja äidin autotalliin ja muutin putkiremonttia pakoon 4 kuukaudeksi. Käytiin Suvin kanssa Hangossa nauttimassa kauniista kevättalven säästä.
In mid March I packed my stuff into the attic and my mom’s garage and moved out of my place for 4 months while they redid the pipes in my building. Suvi and I traveled to Hanko to enjoy the beautiful spring weather.

April – May

Apr-May

Pääsiäisenä skeitattiin jo ulkona ja syötiin jäätelöä. Skeittikausi oli siis parhaimmillaan, mutta pakenin silti Lappiin loppukuusta viettämään Vappua porojen ja lumen keskelle.
At Easter we were already skating and eating ice cream outside. Skating was at its best, but I still escaped to Lapland to spend May Day among snow and reindeer.

May – June

May-Jun

Toukokuussa remontoin asuntoa, asuin edelleen evakossa ja vietin aikaa ulkona skeitaten. Helatorstaina lähdimme matkabloggaajaporukalla Sadun luokse Norjaan tutustumaan vesiputouksiin ja vuoristoihin. Taisin myös Norjassa hypätä köyden varassa sillalta, joka on minulta aika rohkea veto huomioiden että pelkään korkeita rakennelmia yli kaiken. Vuoret on siis ihan eri asia. Otin kaiken irti vanhasta autostani josta jouduin suureksi harmikseni luopumaan. Tapasin myös vanhan työkaverini, joka oli Kroatiasta käymässä ja vierailin ensimmäistä kertaa ikinä Alppiruusupuistossa. Juhannusta vietin Suvilla, jonka jälkeen lensin Alaskaan lomalle ja itsenäisyyspäivän viettoon.
In May I renovated my place, was still living elsewhere and spending a lot of time outside skateboarding. In late May we traveled with some travel blogging friends to Norway to visit Satu and to see waterfalls and mountains. I might have also leaped off a bridge attached to a rope, which was quite the endeavour for me since I’m very afraid of heights and man made tall buildings. Mountains are a completely different deal. I met my old co-worker who was visiting from Croatia and for the first time ever I saw the Rhododendron Park in Helsinki. I spent Midsummer at Suvi’s house, after which I flew to Alaska for a well deserved holiday and Independence Day celebrations.

June

Jun-Jul

Pari viikkoa Alaskassa tuli todella tarpeeseen. Vietin aikaa ulkona metsässä, rannoilla, vuorilla ja nautin sateen ropinasta peltikatolla.
A couple of weeks in Alaska was more than needed. I spent time outside in the woods, mountains, on the beaches and enjoyed the raindrops on the tin roof.

July

July

Heinäkuussa lensin Alaskasta Seattleen, jossa tapasin ihanat paikalliset ystäväni. Seattleen lensi myös Suvi ja lähdimme kahdestaan vuoden odotetuimmalle road tripille läpi Washingtonin ja Oregonin kohti Utahia, Wyomingia ja Montanaa.
In July I flew from Alaska to Seattle, where I met my wonderful local friends. Suvi also flew to Seattle and together we departed on the most awaited trip of the year, through Washington and Oregon towards Utah, Wyoming and Montana.

July2

August – September

Jul-Aug

Kotiinpaluu sujui suhteellisen kivuttomasti, kun kotona odotti uusi lähes valmiiksi remontoitu asunto. Viimeistelin sitä maalaamalla ja pääsin vihdoin asettumaan takaisin omaan kotiini 4,5 kuukauden evakon jälkeen. Kävimme Javan kanssa kesäisessä metsässä ja uimassa, juhlittiin tyttöjen kanssa Flow-festareilla ja skeitattiin ulkona.
Returning home was relatively easy when my newly renovated home was waiting for me. I laid some finishing touches on it by painting and finally got to move back in after 4.5 months away. Java and I roamed the summery forests and went swimming. Me and the girls partied at Flow Festival and skateboarded outside.

September

Aug-Sep

Syyskuu oli kaunis ja aurinkoinen. Kävimme telttailemassa Nuuksiossa ja nautimme ulkoilmasta ja teltassa nukkumisesta. Olimme Javan kanssa Suomenlinnassa iltakävelyllä Liisan kanssa. Harmillisesti menetimme kaksi läheistä koiraa sairauksille kuukauden sisään ja tunsin oloni aivan murtuneeksi.
September was beautiful and sunny. We went camping in Nuuksio and enjoyed the great outdoors and sleeping in a tent. Java and I took the ferry over to Suomenlinna with Liisa for an evening walk. We unfortunately lost two familiar dogs to illnesses within a month and I felt completely heartbroken.

October

Sep-Oct

Lokakuussa juhlin syntymäpäiviäni suuremman kaavan kautta ja vietin aikaa skeittihallilla. Muistelimme myös Javan kanssa rakasta bostoninterrieri Raimoa, joka oli Javan paras ystävä.
In October I celebrated my birthday with a bang and spent time at the skate park. Java and I remembered Raimo the boston terrier, who was Java’s best friend.

November

Nov

Marraskuussa matkustimme Suvin kanssa Thaimaahan Aurinkomatkojen kautta. Lämpö ja aurinko tekivät todella terää keskellä Suomen pimeintä talvea.
In November Suvi and I traveled to Thailand through Aurinkomatkat. The warmth and sun were more than appropriate in the midst of the darkest time in Finland.

December

December2

Joulukuussa taivaalla on jo näkynyt valoa ja toivoa. Aurinko on paistanut monena päivänä ja pikkujouluja on vietetty useammat. Kävimme myös matkablogiporukalla kääntymässä Jenkkien suurlähetystössä, joka on aina elämys. Saimme kuin saimmekin valkoisen joulun ja emme olisi voineet olla Javan kanssa onnellisempia. Joulupäivänä ja tapanina ihasteltiin kuulaan kaunista talvisäätä Suvin kanssa Hangon liepeillä. Olen onnellinen ja kiitollinen, sillä vuosi on ollut antelias ja tapahtumarikas.
The skies have given us hope and light in December. It has been sunny on several occasions and I’ve enjoyed quite a few X-mas parties with friends. Some travel bloggers and I also visited the US Embassy in Helsinki, which is always a treat. We finally ended up getting a white X-mas and Java and I couldn’t have been any happier. Suvi and I spent X-mas Day and Boxing Day admiring the bright wintery weather near Hanko in Southern Finland. I’m happy and grateful, since it’s been a very generous and eventful year.

6 thoughts on “In the Year 2014

    1. Tää puhelinkuvaaminen on kyllä vienyt mennessään. Just kommentoin Siveltimellä Sannalle, että jos kamera hajoais reissussa niin räiskisin vaan puhelimella menemään kahta kauheammin. Ainakin ois kevyttä kannettavaa! 🙂

      Kiitos Rimma ♥

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s