West Thumb Geyser Basin

Yellowstonen kansallispuisto on monen mielessä juurikin kuumia lähteitä ja geysireitä, joten aloitan postaussarjan Yellowstonesta nimenomaan niistä. Tämä kansallispuisto on kuitenkin hätkähdyttävän monipuolinen ja sen luonto on hyvin erilainen kuin missään muualla maailmassa. Yhdistävä tekijä puiston kaikilla nähtävyyksillä on kuitenkin maan alla kytevä vulkaaninen voima, jota myös Yellowstonen supertulivuoreksi kutsutaan. Legendan mukaan tämän tulivuoren purkautuessa voisimme kerralla heittää hyvästit koko Pohjois-Amerikan mantereelle. Saapuessamme Yellowstoneen etelästä, emme vielä osanneet alla olevan kuvan maisemien perusteella yhtään aavistaa mitä kaikkea edessä vielä olisi.
Yellowstone National Park is in many people’s minds mostly hot springs and geysirs, so I will start this series of posts with them. This National Park is however surprisingly diverse and its nature is nearly unparallelled anywhere in the world. One thing that all the natural features in this park have in common is the volcanic power, which lies beneath the surface of the earth, also called the Yellowstone supervolcano. According to legend, if this volcano would ever actually erupt, it would mean the end for the civilization of the entire North American continent. As we arrived at Yellowstone from the south, we couldn’t have imagined how diverse the landscape would be, based just on the views of the image below.

IMG_6359

Tutustumisemme tähän Yhdysvaltojen ensimmäiseen ja ehkä myös tunnetuimpaan kansallispuistoon alkoi Yellowstone-järven rannalta West Thumbista. Lähdimme kiertämään West Thumb Geyser Basinin aluetta pitkospuita pitkin paahtavassa kuumuudessa. Eipä näitä kuvia katsoessa uskoisi, että järven lämpötila on kesälläkin keskimäärin vain 7°C astetta. Kuumien lähteiden sateenkaaren värit ihastuttivat ja vaikkemme heti olleetkaan äärimmäisen vaikuttuneita näkemästämme, olen kuitenkin jälkikäteen kiitollinen siitä että pääsimme kokemaan näin ainutlaatuisen paikan keskellä ei mitään sillä paikalla oli kokonaisuutena niin paljon nähtävää tarjottavana.
We started out exploring this first and probably also the most famous of the US National Parks close to the Yellowstone Lake at West Thumb. We headed out to walk on the boardwalk at the West Thumb Geyser Basin in scorching summer heat. You wouldn’t believe looking at these pictures that the lake’s average temperature during summer is only 45°F degrees. The rainbow colored hot springs were absolutely delightful and even if we weren’t completely taken aback by all of this at first, now in afterthought I am so grateful to have had the chance to experience such a unique place in the middle of nowhere since it had so many incredible things to see.

IMG_6361IMG_6367IMG_6368IMG_6369IMG_6370IMG_6372IMG_6374IMG_6380IMG_6383IMG_6384IMG_6381IMG_6388IMG_6390IMG_6391 

6 thoughts on “West Thumb Geyser Basin

 1. Kyllähän tuo Yellowstone on ollut aina sellainen haaveiden kohde. Ennen meidän jenkkireissua en edes oikein tiennyt Yosemitesta, sillä minun päässä oli vain ajatus Yellowstonesta. Onneksi tutustuttiin Yosemiteen, mutta siltikin haluaisin päästä vielä tuonnekin. Upeat värit kuvissa. 🙂

  Like

  1. Yosemite ja Yellowstone menee muuten helposti sekaisin. Onhan ne nyt ehkä ne kaks tunnetuinta kansallispuistoa ja molemmat alkaa Y:llä! Kyllä mä oon ehdottomasti sitä mieltä että sun pitää vielä tuonnekin päästä.

   Ja kiitos! ♥

   Like

 2. Mää tiedän, että mulle tulee joskus myöhemmin tämä kansallispuistovaihe tärkeämmäksi Amerikan reissukohteeksi, kun se vielä nyt on. Tiedän että se on tulossa 🙂 Tätä postausta lukiessa mua ihastuttaa ennen kaikkea se, miten mahtava juttu on se, että oot päässyt kokemaan noita juttuja. Musta se on niin huikeeta, että oot löytänyt aikoinasi sen vanhan kirjan, jossa on näitä paikkoja ja se on tehnyt suhun niin syvän vaikutuksen. Ja sitte että oot toteuttanu niitä sydämen supatuksia omassa elämässä, joita mm. se kirja on sussa saanut aikaan. Hmm, en tiedä osaanko nyt pukea tätä hyvin sanoiksi ja en tiedä mistä se tuli just tän postauksen kohdalla mieleen.

  Kauniita kuvia taas, kumpa osaisin ottaa joskus yhtä hyviä itekin! =)

  Like

  1. Ihana Ulla kun ennakoit sun tulevia kiinnostuksen kohteita ja kommentoit näin ihanasti! Mun sydämessä supattaa aika kovaa, mut yritän jonkun realismin kurin pitää itteni järjestyksessä koska näin yksinasujana rahat on usein tiukalla. Mut heti taas kun on rahaa ja lomaa niin kansallispuistothan mua kutsuu… 🙂

   Se kirja muuten lojuu hyllyllä mun sängyn päällä ja yritän olla silmäilemättä sitä liian usein ettei lähde unelmat ihan lapasesta.

   Kiitos Ulletin ♥

   Like

 3. Kiva nähdä näitä kuvia, ja näköjään oli tuokin geysir-alue aika hieno! Me kuitenkin jouduttiin ajanpuutteen takia jättämään se väliin, vaikka yövyttiin ihan vieressä Grantin telttailualueella. Kun raahauduttiin väsyneinä myöhään iltapäivällä telttapaikalle ei enää puhti riittänyt kiertää vielä yhtä aluetta.

  Like

  1. Ymmärrän täysin! Meillä oli ajanpuute kans vaivana tuolla Yellowstonessa kun siellä sitä nähtävää on melkein liiaksikin. Ens kerralla täytyy sit täydentää niitä paikkoja, jotka viimeks jäi näkemättä… 😉 Uutta reissua vaan tulelle!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s